Uzayda yaşam arayışı insanoğlunun en büyük hedeflerinden bir tanesi. Bu araştırmalar sırasında aranılan en önemli maddeyi ise su oluşturuyor. Su bulunan yerde yaşamın da olabileceği düşüncesi doğrultusunda hareket eden bilim insanları araştırmalarına devam ediyor. Yapılan araştırmalar sonucunda uzak bir yıldız kümesinde büyük miktarlarda su moleküllerine rastlandı.
Uzayda uzak bir sistemde tonlarca suyun varlığı tespit edildi
Bir toz bulutunun içerisindeki uzak bir yıldız üzerinde çalışan araştırmacılar, uzayda bol miktarda suya rastladılar. V883 Orionis adı verilen sistemde yer alan yıldız, yaklaşık bin 300 ışıkyılı uzaklıkta yer alıyor. Yapılan bu keşif ile güneş sistemimizdeki suyun kökenleri hakkında yeni bulguların ortaya çıkabileceğine inanılıyor.
Gökbilimcilerden oluşan ekip, toz bulutu içerisindeki suyun kimyasını araştırmak için Şili’deki büyük bir radyo teleskopu olan Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) teleskobunu kullandı. Bu araştırmaya katılan bilim insanları daha önce bir protogezegen diskindeki suya rastlanılmadığını dile getirdi.
3D yazıcı ile yapılmış roket uzaya çıkıyor! Nasıl izlenir?
ABD havacılık şirketi Relativity Space tarafından 3D yazıcı ile inşa edilen Terran 1 roketi uzaya çıkmaya hazırlanıyor.Bilim insanlarının bir kısmı suyun Dünya’ya kuyruklu yıldızlardan geldiğine inanıyor. Ancak bu kuyruklu yıldızların suya nereden ulaştıkları henüz bilinmiyor. Bu yeni keşif ise bu soruya cevap verebilir. V883 Orionis gibi ata-gezegen diskleri, birikmiş toz ve kayaların yanı sıra birçok farklı moleküle ev sahipliği yapıyor. Bu moleküllerden bir tanesi ise su gibi görünüyor.
Ekip yaptığı araştırma ile V883 Orionis’in Dünya’nın tüm okyanuslarında sahip olduğundan en az bin 200 kat daha fazla su içerdiğini oryaua koydu. Ekip, bu tür sistemlerdeki suyu gaz halinde daha iyi görmek için METIS cihazı ve henüz inşa edilmemiş Extremely Large Telescope ile daha fazla gözlem yapmayı planlıyor.
Bildiğimiz şekliyle yaşam suya bağlı şekilde hareket ediyor. Bu nedenle evrenin diğer köşelerinde bulunan su, tıpkı Dünya’da olduğu gibi yaşamın başka bir yerde de var olabileceğini bizlere gösteriyor. Peki sizce uzayda su olduğuna göre yaşam da var mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Uzaydaki tek yaşamın dünyada olduğuna inanmak bence aptallıktan ibarettir.
Var olduğuna inanmakta hayalcilikten öte değil hani.
Tamamen varsayım. Senin bu sözün akıllıca bir iddaamı oluyor delil yok iken !!
Ama kuyu suyuymus. İcilmiyormus.
Hahahhahahaha cuk oturmuş cevap
Su bizim icin yasam kaynagi ama o kadar dar aciyla bakilmamali bence su her canli icin yasam kaynagi olmaya bilir, eger baska bir gezegen de hayat varsa neden baska bir elemente bagli olmasin yasam dongusu bilim insanlari gezegenlerde su ararken yasama da bakiyor ama su olmayan gezegenlerde de hayat bir sekilde yolunu bulmus ve ortaya cikmis olabilir.
Erzurumlu İbrahim Hakkı efendi ” marifetname ” eserinde bunu asırlar önce söylemişti detaylarıyla.
Bence Yahudiler yani dünyayı yöneten şirketler zaten parayı kontrol ediyor,sıradaki ise doğayı kontrol etmek istiyorlar( yapay bulut yoluyla istediği yerlere yağmur yağdırmak rüzgar güneş iklimle oynamak için araştırmalar yapıyorlar çünkü kendi kontrollerine almak için vs vs kontrol etmek istiyorlar farkındaysanız sıcaklıklar artıyor yağmur eskisi gibi yok kar eskisi gibi yok
Su sıkıntısı olacak ilerleyen yıllarda Allah sonumuzu hayır etsin.
Bence var
Space is oceans…..Yakın uzayın ilerisi plazma denen kısım enerji yüklü sıvıyla dolu?????