İnsanoğlunun uzayı keşfetme içgüdüsü sürekli olarak yeni teknolojik gelişmelerde önemli rol oynuyor. Son gelişme ise uzay keşfi için bir dönüm noktası olabilir.
Tarihi Mars yolculuğu haftaya başlıyor
Obama gözünü Mars’a dikti
Yakıt ihtiyacı olmadan uzay keşfi!
Big Think’in haberine göre, son teknolojik gelişmeler hiçbir yakıt ihtiyacı olmadan uzayın keşfini sağlayacak bir varsayım olan elektromanyetik itişli sürücülerin geliştirilmesi için umut ışığı oldu.
Teorik olarak Mars’a 2 ayda, Ay’a ise birkaç saatte varılmasını sağlayabilecek teknolojinin aynı zamanda iklim değişimini ve enerji krizini çözebileceği, ayrıca havacılık sanayini tamamen değiştirebileceği ifade ediliyor.
İlk olarak 1999 yılında İngiliz bilim insanı Roger Shawyer tarafından sürücünün geliştirilebileceği olasılığı ortaya atılmıştı. Bu olasılık dünya çapında birçok bilim insanını haliyle yıllardır cezbetmiş durumda. 2012 yılından beri teknolojiyle ilgili 9 çalışmanın yapılmış olduğunun da altını çizelim.
Uygulanabilirlik tartışmaları
Öte yandan birçok fizikçi elektromanyetik itişli sürücülerin uygulanabilir olduğuna inanmamakta. Bunun başlıca sebebiyse sürücünün Newton’un hareketle ilgili üçüncü kanunuyla çelişmesi ki bu kanunun klasik mekaniklerin kurucu kanunlarından birisi olduğunu vurgulamak gerek.
Kanuna göre her hareket için karşı veya eşit güçte bir reaksiyon vardır. Sürücü ise tek yönde gidiyor ve yakıta ihtiyaç duymuyor. Bu durum ise hiçbir şey püskürtme oluşturmazken ve roketi itmezken nasıl ilerleyeceği sorunsalını yaratıyor.
Sürücünün çalışma mantığında ise elektriğin mikrodalga fotonlarına dönüştürülmesi ve kapalı koni şeklindeki kavitelere ateşlenmesi yatıyor. Fotonlar koninin büyük bitiş tarafından karşı itiş gerçekleştiriyor ve küçük olan uçtan ters yönde hızlanma sağlanıyor. Ayrıca bu sürücüyü kullanacak uzay gemilerinin tonlarca yakıt taşımaması çok daha hafif olmalarını ve yüksek hızlara çıkabilmelerini sağlayabilecek.
Kara delikler de yok olur mu?
Elektromanyetik itişli sürücüleri ne zaman görebiliriz?
Amerikan Havacılık ve Uzaycılık Enstitüsü, NASA araştırma grubu Eagleworks tarafından yakında yayımlanacak olan bir makalenin ihtiyatlı da olsa oldukça heyecan yarattığını ifade etmiş durumda. “Vakum İçerisindeki Kapalı Bir Radyo Frekansı Kavitesinden İmpulsif İtişin Ölçümü” başlıklı makale teknolojinin gerçekleştirilmesi konusunda potansiyel önerilerde bulunuyor. Tabii ki bu önerilerin uygulanabilirliği ne zaman gerçekleşir bilemiyoruz.
#video_13222#
:: Elektromanyetik itişli sürücülerle uzay keşfi için yıl tahminleriniz neler?
muammer yıldız magnet motor.
Hiç yakıt kullanmamak yerine, klasik roket motorlarından çok daha verimli olduğu anlamında güzel bir çalışma. Bu tarz haberleri daha dık görmek isteriz.
biz konuşuruz onlar yapar.
manyetik motor muammer yıldız başka söze gerek yok nokta
Bilim yükselişte ,hep böyle olsun ki gelecek daha kolay kimseye bağımsız olsun.Bu gelişmeler insana şevk veriyor. Daha hızla gelişsinde en uç noktayı bile görme firsatımız olsun.
SÜPER GÜÇ TÜRKİYE uzaya ne zaman çıkacak ?
Bu sistem var ama saklanıyor. Sebebi dünyaya hakim olan petrol şirketleri
Bunlarla uğraşırsanız kafayı sıyırırsınız. Uğraşmayacaksınız kullanacaksınız. Hattaa bulut mulut bişey daha var telefondan gönderiyon ordan alıyon felan.. İşinize bakın Kafayı sıyırmayalım 🙂
Bizim ülkem,zde neden uzaylılarla iletişim için bir teknoloj yok varda bizim mi haberimiz yok o kadar insan kaçırıldığını iddia ediyor neden devlet biriyle iletişim kurup adam akıllı bir teknoloji anlaşması için görüşmeler başlatmaz anlamıyorum
Yakıt olmadan hiç bir madde hareket edemez, elektrik kaynağı olmadan elektromanyetizma olmaz. İnsanoğlunun öncelikle gerçek itiş kanununun ne olduğunu keşfetmesi lazım. Daha sonra bu hayal ürünlerine geçebilirler. Gerçek itiş kanununu dört yıla kadar öğreneceksiniz. Bekleyin, palavra atmadığımı o zaman göreceksiniz……….
şu çizime bakarmısınız gereksiz vida dolu yalan dolan ya