Valve, en popüler oyunlarını yaklaşan Linux tabanlı Steam Deck el konsoluna çıkartmak istiyor. Bu noktada Easy Anti-Cheat (EAC) ve BattleEye gibi hile karşıtı yazılım üreticileriyle iletişime geçti. Epic Games‘in yakın zamanda duyurduğu üzere de EAC artık Linux ve Mac platformlarını destekliyor.

Valve tüm bunların yanı sıra Windows oyunlarını Deck platformuna getirmek için de çalışmalar yürütüyor. Bunun için Proton ve Wine adlı uyumluluk katmanlarını kullanıyor.

Steam Deck, 60 FPS oyun oynatacak mı?

Steam Deck, 60 FPS oyun oynatacak mı?

Valve'in geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni el cihazı Steam Deck için açıklanan 30 FPS kare hızı tartışma yarattı.

Steam Deck birçok hile karşıtı yazılım kullanan oyuna destek sağlayacak

Oyun geliştiricilerin Steam Deck platformu için yapımlarını yamalamaları gerekiyor. Bu da Steam‘de en iyi 25 oyun arasında yer alan Apex Legends, Dead by Daylight ve War Thunder olmak üzere pek çok yapımın artık erişilebilir olacağını gösteriyor. Bunların dışında EAC destekli oyunlar arasında 7 Days to Die, Fall Guys, Black Desert, Hunt: Showdown, Paladins ve Halo Master Chief Edition yer alıyor.

valve-steam-deck-icin-hile-karsiti-yazilim-onlemi-aliyor

Yukarıdakiler dışında birtakım önemli oyunlar çeşitli hile karşıtı yazılımlar platforma gelene kadar eksik durumda olacak. Bunlara PUBG, Destiny 2 ve Rainbow Six Siege‘yi örnek gösterebiliriz. Çünkü belirtilen yapımların hepsi BattleEye yazılımından destek alıyor.

Epic, sunduğu portalla hile karşıtı destek geliştirmenin kolay olduğunu öne sürdü

Epic henüz Fortnite ve Epic Games Store‘u Linux masaüstleri için getirmedi. Şirket bununla alakalı da herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bunun yanı sıra şirketin EAC yapımlarına yama yapmasını kolay bulduğunu belirttiği bir not var. Burada şöyle yazıyor: “En son SDK sürümünden başlayarak geliştiriciler Epic Online Services Developer Portal‘ında yalnızca birkaç tıklamayla Wine ya da Proton aracılığıyla Linux’a hile karşıtı desteği etkinleştirebilir.”

Sizler Valve‘ın Steam Deck platformuna düşündüğü hile karşıtı yazılımlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!