Elektrikli araçların pek çok şekilde karşımıza çıktığını görüyoruz. Bir diğer tarafta ülkemizde birkaç yıldır adından söz ettiren elektrikli scooter modelleri bir diğer tarafta elektrikli bisikletler ve en dikkat çeken elektrikli araçlar olan otomobiller… Pek çok formda bize elektriğin gücünü kanıtlayan araçlar karşımıza çıkıyor. Elektrikli araç Triggo da bu noktada dikkat çeken bir tasarıma ve özelliklere sahip.
Özellikle Elon Musk’ın göz bebeği olan Tesla’yla birlikte pek çok kişinin ‘elektrikli otomobillere’ olan bakışı değişti. Şirketlerin ürün geliştirme süreçlerine önayak olan Tesla, Triggo gibi çok farklı elektrikli modellere de örnek teşkil ediyor. Verimliliğe odaklanan elektrikli araç Triggo, kompakt tasarım ve fonksiyonel özelliklere sahip.
Elektrikli araç Triggo birkaç yıl içinde sokaklarda olacak
Elektrikli dört tekerlekli bir araç olarak konumlandırılan Triggo, kolay kullanım sunmasıyla ön plana çıkıyor. Şirketin hareket halindeyken tekerlekleriyle manevraları kolaylaştırmasını sağlayan bir iç dinamiğe vurgu yaptığı görülüyor.
Bunun akabinde elektrikli olduğu için daha çevre dostu bir yolculuk sunan bu iki kişilik elektrikli araç, otomobil gibi üstü kapalı ancak otomobil özelliklerine sahip de değil.
Polonya merkezli Triggo, virajlarda ve farklı manevra durumlarında tekerleklerinin hareketiyle sürücünün konforunu ele alıyor. Yüksek hıza ulaşıldığında araç dengeyi sağlaması amacıyla tekerleklerini yana açabiliyor.
Paylaşımlı bir sisteme dayanan ve paket teslimatları için geliştirilen Triggo maksimum 90 km/s hıza ulaşabiliyor. Farklı modlara sahip olan elektrikli araç, seyir modunda farklı bir boyuta kavuşuyor.
Tasarımsal olarak şirin görünen bu araç maksimum 750 kg ağırlığındaki yükleri taşıyabiliyor. Aracın içinde dijital bir gösterge biliniyor ve bu sürüş işlevlerini ve modlarını seçmek için kullanıcıya olanak sağlıyor.
Dijital gösterge paneline ek olarak fiziksel kontrol de bulunuyor. Triggo, mevcut batarya konfigürasyonu sayesinde 140 km’ye kadar kullanım sunuyor. Geliştirilen direksiyon sistemi sayesinde bilgisayar kontrollü yani otonom sürüş için hazır olduğu söylenen Triggo, gerçekten dikkat çekiyor.
Şu an için Triggo’nun halka açık testlerinin yeni başladığı ve prototip aşamasında olduğunu belirtmemizde fayda var. Şirket aracın 2022 yılından itibaren paylaşımlı kiralama hizmetlerine ve teslimatlar için kullanıma hazır olacağını belirtiyor.
2023 yılından sonra da otonom taksi hizmetine bağlı bir şekilde piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Robo Taksi operasyonu ise ilk etapta Çin, Hindistan ve Rusya tekelinde faaliyetlerine geçecek.
Elektrikli araç üretmeye başladık da şehir içi kullanım için böyle bir şey de üretmeye başlamamız lazımdı. Keşke şu an son sınıf olsaydım direkt olarak bunla ilgili bir girişime başlardım ama henüz 1. sınıf bile değilim 🙂
Türkiye’de de görmek isteriz
Aslında böyle bir girişimimiz şuan sürüyor. Şu sokaklarda herkesin görmeye başladığı “Martı” elektrikli scooter kar var ya, ha işte onkar elektrikli şehir içi kullanım şartlarına uygun kiralanabilir otomobil de geliştirmeye başladılar. En kısa zamanda da faaliyete geçeceği belirtildi. İnşallah.
Güzel fakat biz türkler daha iyisini daha güzelini daha sağlamını bizim bütçemize uygun fiyatlı ötevesi olmayan aşırı vergisi olmayan kendi elektrikli otomobilimizi dört gözle bekliyim KDV’si olmayan banka desteyi olması şarttır sabırsızlıkla bekliyom togg u .
Birader sormasi ayip aylik kazancın nedir de togg bekliyorsun?? Vergi vs düşünuyorsan gelirin düşük olmalı, ondan sordum. biraz reel olmak gerekmez mi..
Elektrikli Triggo Kesin Almayı Düşünüyorum Fiyatları Öğrenebilirsek Çok sevinirim.
Türkiyenin buboyutlardaki araclara acil ihtiyacı var yakıt ithalini azaltmak ve trafik sorunlarına çare olması için ülkemizde üretilmasi şartıyla vergi dahi alınmadan uygun fiyata satılması sağlanmalı
ahh be böyle güzel bir düşünce bu ülke için çok fazla ne ömrümüz yeter ne de bu düşünceyi gerçekleştirecek bir hükümet bu coğrafya ya gelir.
Guzel ve yararli urun param olursa alirim
Tekerlek fonksiyonları çok iyi gibi gözüküyor virajlarda yatan tekerler ve hızlananca açılan teker 90 km hız hiç fena değil Toyota’nın da böyle bir aracı vardı sanırsam fiyatlar makul olursa süper olur Türk yapımı olursa sahada iyi olur şayet togg 400-500 bin lira gibi bi rakam olursa zor alınır.Gunseli de bekliyoruz dört gözle Günsel in fiyatı daha makul olacak gibi
1m demezler se şaşmayın
Togg 400-500 bin olursa zor alınır demişsiniz. Bu vergi ve kurlarla gösterdikleri ve lanse ettikleri özelliklerde çıksın parası olan 400-500 bine hemen alır, yok satar. Yabancının memur arabası ülkemizd 450 bin ve üzeri olmuş. Bu vergilerle ve gösterilen özelliklerle togg 750 binden başlar. Başlar diyorum ama üretime geçecek mi, yoksa bir miktar devlete satacak bir gösteri yapılacak ve sessizliğe mi gömülecek orası meçhul. Benim pek umudum yok. Arabanın tasarımına kadar her şeyi ithal. Yurt dışından gelen araçlara göre hiç bir avantajı olamayacak çünkü.
Güzelde iste para…
Harika bir an evvel yollara cikmalı
Aaaaaaaaaa
güzel söylüyorsunuz da biz tüketim toplumuyuz dışarıdan alalım kullanalım hep böyle değil mi ben kendi imkanlarımla 3 tekerlekli yapabildim ki tamamını bitiremedim imkanlarım bitti öylece kaldı peki imkanım olsa üretsek fabrika kursak yerli elektirikli araçlara binsek olmaz mı peki trafikteki yoğunluk biter hava kirliliği biter lakin devlet petrolden aldığı vergiden vazgeçer mi buda sorulması gereken başka bir sorun ve yurt dışından ithal etmeyip Türkiyede üretirsek fiyatıda düşer ve iş imkanı sağlar bir çok kişiye hatta ithal bile edebiliriz neden olmasın devlet inşaat firmaları hariç kimseyi desteklemiyor türkiyeyi beton yığını yapabilmek için