Yıl boyunca, numara taşımadaki lider konumunu sürdüren şirket, abone pazar payını da bir yıl içerisinde +1.6 puan artırarak, son çeyrekte % 25.4 pazar payı seviyesine ve 15.8 milyon abone sayısına yükseltti. Özellikle faturalı aboneler tarafından tercih edilmesindeki büyük artışa paralel olarak, son çeyrekte faturalı abone sayısını bir önceki yıla göre % 27.4 artırdı.
“Aktif abone” sayısını artırmaya odaklanan Vodafone’un ARPU (abone başına gelir) performansı da mali yılda son derece başarılı gelişti. Son çeyrekte, faturalı ve faturasız aboneler için ortalama (blended) ARPU, geçen yıla göre % 34.0 artışla 14,9 TL seviyesine yükseldi (Çevirmeniz Vodafone ile Cebinizde).
Vodafone, global bilgi birikimlerini Türkiye’ye aktararak geliştidiği 3G+ hizmetlerinin lansmanında da etkileyici bir performans gösterdi. Aboneleri içindeki 3G abonelerinin oranını %16’ya çıkartırken, ortalama aylık data kullanım trafiği 3G lansman öncesindeki döneme oranla 22 kat arttı.
Vodafone 2009-10 mali yılında 1,5 milyar TL’dan fazla yatırım gerçekleştirdi. 4 yılda gerçekleştirdiği toplam yatırımı 10 milyar TL’yi aştı.
Vodafone, aralıksız sürdürdüğü yatırımları neticesinde, çok kısa sürede, çok yoğun kapsama artışıyla ve uluslararası Vodafone kalitesinde kurduğu teknolojik altyapıyı abonelerinin hizmetine sunmayı başardı (Vodafone SGK’dan Ödül Aldı).
Şirket, mali yıl sonu itibariyle şebeke ağını 11.500 adet 2G baz istasyonu ve 4.100 3G baz istasyonu olmak üzere 15.600’a ulaştırarak, 3 yılda 3 misli artan baz istasyonu üzerinden hizmet vermektedir. Bu sayede, Vodafone, 2G’de Türkiye nüfusunun % 98,6’sını, 3G’de ise nüfusun % 70’ini kapsama alanına almış bulunmaktadır.
:: Türkiye’ye en çok yatırım yapan operatör hangisi?