Kullanıcıların mobil üzerinden internet deneyimlerini gerçekleştirmek için en çok başvurdukları yollardan biri olan Wi-Fi bağlantıları, toplumsal alanlarda çeşitli sorunları beraberinde getirebiliyor.
Konser, stadyum, cafe gibi alanlarda birçok kullanıcının aynı Wi-Fi ağına erişmesinden kaynaklı olarak meydana gelen problemler, son derece düşük bir Wi-Fi hızı ve kalitesinin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor.
Massachusetts Instıtute Of Technology (MIT) araştırmacıları ise kullanıcıların internet deneyimlerini arttırmak için alternatif bir çözüm geliştirmiş durumdalar.
Kullanıcılar MIT‘in yeni çözümüyle birlikte Wi-Fi hızlarını 10 kata kadar arttırabilecekler.
MIT Teröristlerin Mesajlarını Çözdü
Wi-Fi hızınız nasıl artacak?
MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı araştırmacıları bu hafta itibariyle yayınladıkları araştırmada kullanıcıların mobil cihazları üzerinden internet bağlantılarını hızlandıracak bir çözüm üzerinde durdular.
MIT‘in kablosuz internet yönlendiricilerinin daha sorunsuz bir şekilde çalışmasına odaklanan sistemi, internete girişim sıklığı ile ayarlanabilen bir hız performansına odaklanıyor.
MegaMIMO adındaki sistem, Wi-Fi sinyallerinin aynı anda aynı frekans üzerinden gönderilmemesini gerekleştiriyor.
Erişim noktaları aktivitelerini koordine eden kablosuz yönlendiriciler aynı frekans üzerinden yayın sağlamayacak. Aynı yönlendirici üzerinden frekans girişinin ortadan kaldırılmasını takiben daha verimli bir internet alanı hizmeti meydana getirilecek.
Araştırmacılar çalışmanın 10 kata daha hızlı bir Wi-Fi çözümü sunması beraberinde başarılı olarak tamamlandığını belirtiyorlar.
MegaMIMO 2.0, aynı bölge içerisinde yer alan dört bağımsız verici eşliğinde test edildi. Dört vericinin birbirleriyle olan koordinasyonsuzlukları ise mevcut performanstan dörtte bir oranında yararlanılmasına yol açtı.
Dört verici arasındaki koordineyi sağlayan MegaMIMO 2.0, her bir vericiden 3.6 kat daha verimli bir veri akışı sağlıyor.
MIT‘in yeni sisteminin diğer sürümlerden ayrılan bir diğer özelliği de kullanıcı sayısı ile sistemin gösterdiği performans arasındaki ilişki.
MIT sistem verimliliğinin, kullanıcı sayısı arttıkça artış göstereceğini belirtiyor.
MIT’in söz konusu sistemi kurumsal/bireysel müşterilere sağlama noktasında bir çalışmada bulunacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor.
Yahu ilk 5 paragraf ayni nasil makale yaziosunuz mubarekler
Hiç bişey anlamadım 🙁 napıcaz yani şimdi bi program mı indircez yoksa bu özellik bi guncellemeyle mı gelcek yada bundan sonra cıkacak olan yeni teknolojili telefonlarda mı olacak bu özellik. Çok boş bi haber…
Nasıl 10 kata kadar hızlandırdıklarını öğrenmek için 10 defa aynı cümleyi okuyorsunuz. Sayfayı doldurayım diye laf kalabalığı yapmışsınız.
YAZDIĞINIZ BÜTÜN YAZIYI OKUDUM AMA BENİM WİFİ HALEN AYNI BİR ÇÖZÜM LÜTFEN. HABERİN BAŞLIĞINA SADIK OLURSANIZ MİNNETTAR KALIRIZ
wifi ne olaki
Sonuç olarak evimizdeki modemi yani bizi ilgilendirmiyo
Sonuç ile geleydiniz keşke
3-5 mbps uhd keyfi yaşamak varkan bunlar ne samalık böyle !!!
Çözüm diyorsunuz başlıkta ? Hani çözüm dalga mı geçiyorsunuz ?
Belli alanlarda diyor. AVMler okullar vs.
Bu internetin hızlanması ile telefon bataryalarının şarj süresinin uzaması haberlerini hep şuna benzetiyorum. Sana bugün maaşını verecektim ama sen gelmeyince harcadım şeklindeki klasik patron sözleriyle aynı gibi.
önce internetin hızını arttırsınlar 100mbp olmalı her yer
Akk olan bir ülkede bu tür haberler çok komik kaçıyor.
ttnete o kadar ğara ödüyoz verdiği hız 24 mbp hızda ülkemizde özgürlük yok kısıtlama var
Biraz mantıklı yorum yapsanız diyorum bu sadece test aşamasında olan ve kurumsal alanları ilgilendirecek bir proje. Düşünün bir stadyumda herkes o internetin tam kapasitesiyle girebilecek yani sizin bizim evdeki modemlerle alakası yok.
ttnet varken bin kat olsada akk hala yanımızda 😀
Iraktaayfon4interneticekmiyor