Windows 8, Donanım Satışlarını Etkilemedi
Windows 98‘den ya da 2000 Professional’den, Windows XP‘ye geçtiğimizde ya da XP’den Vista ya da Windows 7‘ye geçtiğimizde hep içimizde bilgisayarları yenileme heyecanı oluyordu.

Windows 98‘den ya da 2000 Professional’den, Windows XP‘ye geçtiğimizde ya da XP’den Vista ya da Windows 7‘ye geçtiğimizde hep içimizde bilgisayarları yenileme heyecanı oluyordu. En kötü değişen DirectX sürümü ve artan RAM kullanımı sayesinde ekran kartı ve RAM takviyesi bilgisayarlara yapılırdı.
Donanım tarafında ciddi bir satış düşüşü görülüyor. Artık kullanıcılar masaüstü bilgisayarlarındaki bileşenleri çok sık bir şekilde değiştirmiyorlar. Bu durgunluğu Windows 8 ile beraber aşacağını düşünen üreticiler, 1 – 2 haftalık süreç ile hayal kırıklığına uğramış durumdalar.


Windows 8‘in Windows 7‘ye göre farklı bir donanım istememesi sayesinde Windows 7‘yi rahat bir şekilde çalıştıran bilgisayarda çalışabiliyor olması, donanım güncelleme ihtiyacını ortadan kaldırmış durumda. Bu da satışları kötü etkiliyor.
Windows 8‘in taşınabilir bilgisayar ve tablet satışlarını arttıracağı kesin fakat aynı olumlu hava donanım kısmında yaşanmıyor. Ayrıca pek çok kullanıcı Windows 8‘i masaüstü bilgisayarlarda kullanmanın gereksiz olduğunu düşünüyor.
Üreticiler artık sistemleri daha çok zorlayacak oyunları bekliyorlar. Çünkü her yeni çıkan üst seviye oyundan sonra, donanım güncellemeleri tekrardan yaşanıyor. Özellikle mevcut konsolların donanım gücü olarak eskidiği günümüzde, bilgisayarları zorlayan oyunlarında çıkmadığını düşünürsek, üreticilerin işi zor diyebiliriz.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
Yorumlar (33)
windows 8 i neden alalım ki ? saçma sapan bişey dosyaları explorer olarak indiriyor. Çoğu hataya skype'ta bağlantı kopukluğuna sebep oluyor. Bence windows 7 iyi 9 falan çıkarmayın siz. Şahsan 7 ultimate kullanıyorum ve gayet memnunum. Satın alınmaz zaten Türkiye'de bilgisayarcılara veriyorsun 2 dk da yüklüyorlar beleşe adama bi 5 10 tl veriyorsun olay bitiyo. Satamazsınız olum burası Türkiye !
Yaklaşık olarak 1 aydır Win 8 kullanıyorum hızlı çalışmasından dolayı karışık olmasını bir çok şeyin saçma olmasını acaip acaip hatalarını görmezden geldim ama son 3 gündür öyle şeyler ile karşılaştım ki lanet ettim bastım formatı döndüm 7 ye exe dosyalarının simgelerini cok geç alıyor klasorlere girerken kilitlenmeler oluyor hatta pc res attı 2 defa hızı mızı iyide çok eksisi var eger windows 8 bu şekilde devam edecekse kimseye tavsiye etmiyorum
win8 çıkarmanın mantığı, telefonlarda olduğu gibi bazı ürünleri mağazadan ücretle satmak. önce deneme sürümünü kurdum, 2 saat zor dayandım daha sonra lisanslı sürümü alıp kurdum inanın sabahtan gece yarılarına kadar onunla uğraştım ve sonunda çökerttim kaldırmak zorunda kaldım. yedeğimdeki win7 yi kurdum win8 in sonu wista gibi olacak tutmayacak.
Win 8 kesinlikle gereksiz.
ben kullanıyorum arkadaşlar ama gerçekten windows, windows olarak kalmalı androide çevirmişler.sadelik gitmiş.
Kullanıcaz yakında kısmetse
Reklamlar falan güzel ama kullanmak daha nasip olmadı
Kardeşim 8kurdum iki gün sonra sebepsiz yere makine açılmadı. Kurtarma seçeneklerinden hepsini denedim olmadı. Format attım gitti daha da ugrasmam. 7 ile devam...
millet windows 8 kullanmadan yorum yapıyor sanırım (full sürümden bahsediyorum betalardan değil) şuan windows 7 de aldığım performanstan çok daha iyi performans alıyorum ayrıca hızlı açınıp kapanmasıda büyük artı bence, biz türk milleti olarak yenilikçi değiliz hep alıştığımız şeyler kalsın değişmesin istiyoruz. facebook değişti eskisi daha iyi dendi, facebooka timeline geldi eskisi daha iyi dendi bu hep böyle gidiyor yani ve zaten teknolojisi sitesindeyiz biraz yenilikleri takip edin ve kullanın !
En iyisi Win8 :) Win8 akar, Win7 bakar! :D