Windows 98‘den ya da 2000 Professional’den, Windows XP‘ye geçtiğimizde ya da XP’den Vista ya da Windows 7‘ye geçtiğimizde hep içimizde bilgisayarları yenileme heyecanı oluyordu. En kötü değişen DirectX sürümü ve artan RAM kullanımı sayesinde ekran kartı ve RAM takviyesi bilgisayarlara yapılırdı.

Donanım tarafında ciddi bir satış düşüşü görülüyor. Artık kullanıcılar masaüstü bilgisayarlarındaki bileşenleri çok sık bir şekilde değiştirmiyorlar. Bu durgunluğu Windows 8 ile beraber aşacağını düşünen üreticiler, 1 – 2 haftalık süreç ile hayal kırıklığına uğramış durumdalar.

Windows 8‘in Windows 7‘ye göre farklı bir donanım istememesi sayesinde Windows 7‘yi rahat bir şekilde çalıştıran bilgisayarda çalışabiliyor olması, donanım güncelleme ihtiyacını ortadan kaldırmış durumda. Bu da satışları kötü etkiliyor.

Windows 8‘in taşınabilir bilgisayar ve tablet satışlarını arttıracağı kesin fakat aynı olumlu hava donanım kısmında yaşanmıyor. Ayrıca pek çok kullanıcı Windows 8‘i masaüstü bilgisayarlarda kullanmanın gereksiz olduğunu düşünüyor.

Üreticiler artık sistemleri daha çok zorlayacak oyunları bekliyorlar. Çünkü her yeni çıkan üst seviye oyundan sonra, donanım güncellemeleri tekrardan yaşanıyor. Özellikle mevcut konsolların donanım gücü olarak eskidiği günümüzde, bilgisayarları zorlayan oyunlarında çıkmadığını düşünürsek, üreticilerin işi zor diyebiliriz.

:: Bilgisayar donanım sektörü sizce bitiyor mu?