Almanya’da bir startup, sadece 2 litre su ile elektrik üreterek evinizi birkaç gün boyunca aydınlatabilecek yeşil hidrojen jeneratörü geliştirdi. Şöyle hayal edin, bu cihaz sadece su kullanarak, neredeyse bedavaya evinizin enerji ihtiyacını karşılayacak ve bunu yaparken de çevreye zarar vermeyecek. İşte yeşil hidrojen jeneratörünün yetenekleri…
Yeşil hidrojen jeneratörü, sadece iki litre su ile birkaç günlük elektrik üretiyor
Projenin arkasında Vaitea Cowan isimli, iklim değişikliğinden etkilenmiş Güney Pasifik adalarında doğmuş bir girişimci var. Cowan, ürettiği teknolojiyle dizel jeneratörlerin yerini almak ve kirlilik yaratmayan bir alternatif sunmak için bu yola çıkmış. Yani şöyle düşünün, insanlığın fosil yakıtlara olan bağımlılığını sonlandırabilecek bir adım attı.
Enapter adlı şirketi, bu teknolojiyi dünyanın dört bir yanındaki 33 ülkede 100’den fazla projede kullanıma sundu. AEM elektrolizör adı verilen teknoloji, yenilenebilir elektrik enerjisini emisyon yaymayan hidrojen gazına dönüştürüyor. Hidrojen gazı, araçları çalıştırmanın, endüstrileri güçlendirmenin ve hatta evleri ısıtmanın yeni yolu olarak tarif ediliyor.
Yazdırılabilir organik güneş paneli geliyor!
İsveç merkezli girişimci Epishine, yazdırılabilir organik güneş paneli ile enerji dünyasında yeni bir dönem başlatıyor.Peki nedir bu yeşil hidrojen diye sorarsanız, işte cevabı: Dünya üzerindeki hidrojenin çoğu su içinde bulunuyor. Yeşil hidrojen, yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak suyun elektroliz edilmesiyle elde ediliyor. Bu işlem sırasında su molekülleri hidrojen ve oksijene ayrılıyor.
Elektroliz, hidrojen üretiminin temelini oluşturuyor. Böylelikle de Enapter, bu süreci daha verimli ve ekonomik hale getirerek yeşil hidrojeni evlerimize getirmeyi başarmış oldu. Yani işin güzel yanı, bu teknoloji artık yüksek maliyetli ve düşük verimli olmaktan çıkıp, evlerimizde kolaylıkla kullanılabilir hale geldi.
Hatta bu başarıları ile Enapter, Prens William’ın ‘İklimimizi Düzelt‘ kategorisindeki Earthshot Ödülü’nü bile kazandı. Artık tuvaletlerde sifonu çekerken kullandığımız suyun yarısı kadarıyla bile evimizi birkaç gün boyunca aydınlatabileceğiz. Bu, hem cebinize hem de gezegenimize iyi gelecek bir haber.
Yeşil hidrojen jeneratörleriyle, enerjiyi daha yeşil, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir geleceğe taşıyabilmek mümkün. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
Harika ötesi
Çok güzel, inşallah hızlı bir şekilde kullanıma girer.
Ayrıştırmak için enerji harcanmış çünkü beklenen bir sonuç ve çıkar var, ama suya geri dönüştürmek için bir sistem kullanılacağını ve bunun için enerji harcancagini hiç sanmiyorum. Dahası elektrik enerjisi için elde edilen hidrojenin kullanilmicagini varsaymis gibi bazı yorumcular. Soru şu, hidrojen kullanılacaksa ve suya tekrar dönüşümü olmicaksa su kaynaklarimiz azalmazmi? Zaten Kuran’da yüce Allah bu konuda uyarmış ve aklımızı kullanıp kanalizasyon ve giderdeki sulardan ayrışma enerji maliyetsiz mümkünken, mikroplar yuzunden tekrar icemeyecegimiz suları kullansınlar ve devlet eliyle herkese dağıtımı olsun elektrik faturası olmasın. Zaten litrelerce atık su çıkıyor. İstedikleri kadar sınırsız kaynak işte. Ama içme sularımıza para basıp uğraşmamayi tercih etmek sanırım daha kolaylarina geliyor. Bu hakka girmek. Kaynakları akıllıca kullanmalıyız. Yüce Allah’ın uyarısına uymaliyiz.
Kuran’da suyu kedi versek gökten indirmesek size tatlı suyu kim getirecek ayeti ile bunun bir Yahudi oyunu olduğunu anlamak lazım yani pis sular ve kuraklık ile deniz suyuna muhtaç olmak ve savaşlar çıkarmak için tabiyatın dengesini bozmak alarak algılayabilirmiyiz
Size göre yahudi oyunu olmayan birşey var mı? Gerçekleşirse kullanmaz mısınız?
H yandığında H2O oluyor zaten.
Hidrojen yakınca su buharı ortaya çıkar.
Çok saçma yorumlar yapıyorsunuz, hidrojen kullanıldığanda zaten suya dönüşüyor, hiçmi bilim okumadınız bunu bilmiyorsanız yorum yapmayın bari
Hidrojen çok tehlikeli patlar alev alır . Bu yüzden bildiğim halde yapmadım eve ve arabaya .Bu ne kadar tedbirli onu bilmek lazım önce.
Yeni hidrojen jeneratörleri hidrojeni depolmıyor.Anında üretilip kullanılıyor.Belki çoz az bir “buffer” vardır ama o kadar tehlike yaratacak boyutta değil. Asıl mesele hidrojen üretmek için ne kadar enerji harcanıyor.
ürettiği kadar tüketir diye düşünüyorum öyle bedeva enerji yok
Sanıldığı kadar fazla enerji tüketmiyor çok az volt ile oldukça istikrarlı hidrojen üretilebilir, şu karalama, yoz lafları bırakın, hidrojen nasıl üretilir bunu bir araştırın öğrenin. Bırakın bu yoz yobaz gerici düşünceleri bilim ile paralel olun, neymiş efendim yok yahudi siyonizm oyunları, yahudi bilim insanlarının icat ettiklerini kullanıyorsunuz günlük hayatta.
Zaten direk güneş enerjisiyle ayrıştırıldığından ayrıştırma enerjisi dikkate,ciddiye alınmıyor,Dediğiniz gibi randıman oranı kaç verip,kaç alacağız.Tedirginliğimiz diğer yakıt türlerinin elden çıkarılıp bazı ürünleri büyük güçler tekelcilik yaparlarsa,Petrolden yüzlerce ürün elde ediliyor,Benzin,mazot,boyalar,plastik gereçler,asvalt vs vs binlerce diyebiliriz.Yani denk götürmek lazım.SA
Evdeli tüpde patlar ,yolda yürimiyelim başimiza saksi düşer.
2 litre H2 gazı ne kadar enerji tüketilerek üretilmiş!
Kesinlikle üretilen enerjiden daha yüksek bir enerji tüketimi vardır. Asparagas haber
bu neden olsun ki sadece önemli olarak elektroliz için elektrik harcanıyor gerisi hidrojen ile ateş, ısı ile buharlaşma sonra jeneratör ve yeni elektrik!
Yaygınlaşırsa su döngüsüne zarar vermez mi? Dünya üzerindeki toplam su azalmaz mı?
Azalmaz geri yakıyor cunki
3 gün 2 litre su sıkıntı yapmaz sanırım
Bunu yıllara çarp ne çıkıyor bide çoğunluk kullanırsa şu kalmaz
İçilebilir su için dediğiniz doğru olabilir.
Hidrojen yanınca tekrar suya H2O dönüşüyor. Kayıp yok.
🪄
Umarım dogru ve ayakları yere basan bir buluştur,enerji devleri tarafindan başına bir şey gelmez..
Yeni değil.antep otosanayide ustalar hidrolizle elde ettikleri hidrojeni yakıta katarlar ve suyla çalışan araba yaptık diye servis ederler.
Muhteşem birşey..
Ama ülkemde bunu yapacak, bu projeji destekliyecek insanlar yok ne yazık ki😔
Mükemmel bir buluş
Bu teknoloji elektrikli araçlarda kullanılamaz mı?
Yamaha motor ve Toyota işbirliği ile üretilen hidrojen motorlu arabalar piyasaya sürüldü. Bu yıl 200.000 adet üretilecek. Elektrikli ve Hibrit araçlar demode oldu.
İyi güzel bütün Dünya kullandığında ayrışan su miktarını düşünürsek, Kaybolan suyu geri kazanabilir miyiz? Yani su üretmek mümkün mü?
Hidrojen yandiginda tekrar su olusur H20= H2 +O elektroliz le hidrojeni oksijenden ayirma
H2 + O = H2O yanma
Hidrojen yanınca su buharına dönüşür H+O2=H2O
Evet
İnşallah Bizede gelir
Cok iyi 👌
Bunu bize bedava verseler yine de Türkiye’de uygulatmazlar. Enerji bedava olsa bu kadar enerji şirketi ne yapacak? İktidar vergiyi nasıl alacak? Elektrik dağıtım şirketleri bizden bedava enerjinin parasını alırlardı. Bedava enerjiden daha yüksek vergi alınırdı. İnanmayan arabalardaki vergi oranına bir baksın.
sen sıkıntı yapma kullanırız.
Yabanci arabalar vs onlara vergi yüksek neden cunki senin ülkende çok şey uretiyor ama bizim millet Kalkip kendi ülkesinin değil yurtdisindan satın almaya bayılıyor sonra niye Türkiye geride yurtdisi gelişiyor diye ağlıyor, boykot var herkesin ayağında elinde Amerika yahudi mali Boykot yap musluman insan diyoruz ama Bati yapiyor musluman yapmiyor, 100 yıl önce şapka kanunu çıktı fakir halka zorla İngiliz şapkaları satildi ingilziler zengin oldu Türkiye fakirlesti sömürüldu ulkene sahip çık
100 yıl önce sapkami sattirildi, İngilizler mi kazandı sen tarihi nereden ogrendiysen bizede söylese bizde oradan okuyalım. Ama Osmanlı arşivine girip kontrol etmek işinize gelmez niye cumhuriyete Atatürke laf edeceksiniz ya… Kendi urettigini almayıp demişsin ver oradan bir 2 milyoncuk Togg alalım.. yada ülkemizdeki yerli üretimden kastın ne ne uretiliyorda bu millet almıyor çok zengin ya herkes Avrupai üretime yönelmiş bah bah bah…
Osmanlı arşivinden cumhuriyet arşivinden bihaber olan sensin. Ne konuştuğunu bilmeden anca ataputçu zihniyetinizle Saldırıda bulunursunuz. Müslüman lafı geçmesin yeter ki, içinizde ki ürkek tavşan kaplan kesiliyor maazallah.. kabul etseniz de etmeseniz de La galibe İllallah… Allah’tan başka Galip yoktur…
Allah Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının mekanını cennet etsin de sen niye saldırıya geciyosun Atatürk vatanı sattı da bizimki haberimiz yok
Detay yok, boş haber
Ne ara konu ATATÜRK ü kötülemeye geldi ATATÜRK olmasa ingiliz sömürgesi olurdun bunun farkındamısın onun sayesinde camilerde rahat namaz kılıyoruz
yalan mı * nerden okursan oku bunlar doğru bilgi arşive giriş ne zaman serbest olmuş ona da bi bakıver
Suyun litresi benzinden pahalı olur 50 TL yi geçer.
🤣😂😭😂🤣doğru
Bence süper hatta çok büyük buluş. Artık petrol için kimse kimseyi öldürmez. Dünya rahatlar savaşlar olmaz inşallah.
Aynı işi Türkiye’de bir şirket yapmış, hatta İngiltere de pazar oluşturmuş ihrac ediyor, (şofben üretimi) ısınma ve banyo suyu amaçlı yine hidrojen üretimi temelinde. Youtoup ta izlemiştim,
Derhal yasaklanmalı,çünkü dünya da içilecek su kaynakları çok azaldı.zaten su savaşları yakında başlar birde böyle birşey kesinlikle su kaynaklarının daha hızlı tükenmesine neden olur
Çok iyi
Suyu moleküllerine ayrıştırmak için sarf edeceğiniz enerji ondan elde edeceğiniz enerjiden her zaman fazla olacaktır.
yenilenebilir enerji elektriğini direkt kullansalardı daha fazla tasarruf etmiş olurlardı.. üstelik bu tesisat yatırımına da ihtiyaçları olmazdı.. artık elektrik de önemli ölçülerde depolanabilir hale geldi. bu şekilde üretilen hidrojen elektrikten çok daha pahalı oluyor.
Su kaynaklarını tehlikeye atar çünkü insanlar asla azla yetinmezler⚘
Bence süper bir şey.
Su değerli ve önemli. !
Waow yeah crazy
Ayrıştırmak için ihtiyacın olan enerji, tüketirken elde edecegin enerjiye eşit olması lazım. Bu konuda detaylı bilgi yok.
Nasiiiiii!!!
Hangi aptal buna çevreci demiş? Suyu tüketmenin nesi çevreci bir hareket? Fosil yakıtlar bile bundan daha çevreci bir durum.
Dünyanın doğasını değiştiren her girişim mutlaka doğa dengesine zarar verir. Hidrojenin sudan ayrıştırılması da dünyadaki su rezervinin zamanla azalarak kuraklığın daha hızlı artmasına, su bulmanın zorlaşmasına, tarım ve dolayısıyla gıdanın azalmasına insanlığa hatta tüm canlılara yetmemesine vb. Daha sayamadığımız onlarca soruna neden olacaktır. En az zarar veren yönden şuan için rüzgar gülleri ve ardından Gesler görülmektedir
Harika
Elektrolizle ayrışım kolayca çözülürse enerji de her yerde zararsız bir şekilde elde edilebilirliğini ilk okulda iken suyu bileşenlerini ve ayrışımını öğrendiğimize düşünmüştüm.
Sahada görmeden inanmam, her yıl benzer bir sürü haber çıkıyor gerisi yok. Gelecek hidrojende.
Çok iyi ama makineyi hiç tanitmadiniz. Piyasaya girdi mi. Yoksa engellendi mi
Sadece hikaye
Bunu daha önce Türkiye de yapmış firma var, uyumayın
Yeryüzünde bir an yaygınlaştırılmalı kolay ulaşım sağlanmalı Türkiye’de üretilmeli
Bu durumda elektrik dağıtım işi de güm! Yine yanlış yaptı güzel milletim.
Şu bizi kıskanan Almanların yaptığına bak sen.
Harika başarılarınızın devamını diliyorum
Super bir buluş en kısa zamanda geliştirilmeli.
Suyu, bileşenleri olan oksijen ve hidrojen gazına ayrıştırmak için elde edilecek enerjiye eşit bir enerji kaynağı gerekir. İfadenizle bunu çok ucuza mal edildiği açıklanmıştır. Bunı örneklerle açıklayıp kanıtlarsanız, ancak ikna olabilirim, saygılarımla.
Ben mükemmel ve ötesi diyorum
Herkes kullansın da dünyadaki suyu bitirin
Merhaba çok güzel fikir mantıklı nükleer santral dan daha iyi benim fikrim saygılar
Gercekten cok guzel.bir kesif .Ozellikle iklim konusu goz onune alindiginda.Umarim eski enerji kartelleri bu projeyi baltalamaz.Ayrica bu araclar icin de bir umut demek
Super
Yenilenebilir olduguna eminmisiniz.
Dünya geneli olarak bakınca suyu normal döndüsünde yok etmiyoruz, çünkü su kullanıldıktan sonra bile buharlaşıp tekrar su olarak bir yerlere iniyor, peki suyu ayrıştırınca ne olacak? Düşük kullanımda evet kulağa hoş geliyor fakat bu yaygınlaşırsa farklı bir tehlike doğöaz mı? Sudan hidrojeni ayırıp bir jeneratörü dönüştürmek zaten yapılan basit bir atölye çalışması ile mümkün. Peki ayrıştırılan su artık su olmaktan çıkıyor bu suyu bir nevi yok etmek olmaz mı? Suyu yok etmek doğaya zarar vermek değil mi?
Bomboş bir yazı. Suyu elektroliz edip hidrojen elde edilebileceğini, ve bu hidrojenin enerjisini gerek ısı gerek elektriğe çevirerek kullanılabileceğini biliyoruz da suyu elektroliz etmek için enerjiyi nerden çekmiş. Ve dönüşüm aşamalarında kayıp ne kadar…
TURKİYE DE TELİF HAKKİ ( SATİS )HAKKİ İMTİYAZLİ 5 Lİ YE VERİLİR HALK YANİ BİZLER GENE PAHALİ BİR SEKİL DE KULLANİRİZ..
TURKİYE DE TELİF HAKKİ ( SATİS )HAKKİ İMTİYAZLİ 5 Lİ YE VERİLİR HALK YANİ BİZLER GENE PAHALİ BİR SEKİL DE KULLANİRİZ..
Elektroliz için gerekli, Elektrik enerjisinin de bir maliyeti var. Bu durumda verim söz konusu. Acaba verimi ne bu cihazın. Yani aldığından fazlasını veriyor mu.
Ben verimli bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hidrojen elde etmek için de enerji gerekiyor. O enerjininde elde edilen enerjiye yakın olduğunu düşünüyorum. Evin ihtiyacı olarak kastedilen 1 veya 2 ampul ise kaybedilen şeyler daha fazla önem arzediyor. Bir güneş enerjisi sistemi ile desteklenerek kazanılan enerji hidrojen üretiminde kullanılabilir, bu mümkün. Ancak dünya üzerinde yaygınlastigini düşünürseniz, atmosferdeki şu buharının artmasına da sebep olacaktır. Bunun var olan iklim üzerindeki olası etkilerinin iyi olacağını sanmıyorum.
Bravo, tebrik ederim.
Olsa süper olur ama bundan olumsuz etkilenecek işini şirketini kaybedecek insanlar da var çünkü çok köklü bir değişiklik doğalgaz ve elektriğe olan ihtiyacımızın kalkması hepsinin suyla sağlanmasından bahsediyoruz, ayrıca devlet bizi nasıl sömürecek?
Bu proje hemen ortadan kaldırılır. Enerji patronları zarar eder.
Söylendiği elektroliz için harcanan enerji elde edilen enerjiden önemli ölçüde düşük ve sürdürülebilir ise muhteşem bir gelişme. Hidrojende sorunların başında depolamaydı. Bu gelişme depolama sorununu da ortadan kaldıracaktır.
Bunu üreten Türkiye ‘de Lotus ısıtma isminde bir firma var .
İsteyen Web sitesini ziyaret edebilir.
Biraz fizik bilen bu haberin anlamsız olduğunu bilir. Hidrojen bir enerji kaynağı degil, enerji tutum yapısına sahiptir.
Petrol patronları bunun Dünya genelinde kullanılmasını istemezler ve çeşitli bahanelerle engellemeye çalışırlar.
Vatandalardan alinan vergilerle beslenen ülkeler “Türkiye ” elektrik üretim sistemine elli yıl sonra kullanır.
Elektrik kullanarak enerji üretmek?
paraya bogarlar patenti alip kasaya kilitlerler. bu kadar petrol, enerji savaşı rantı olan bir dünyada kolay mi o ranta çomak sokmak…
Bu tür projeler gayet iyi ancak birileri izin verir de insan kullanımına açılır mı? Diyesi geliyor.
Boş haber, elektroliz için gereken enerji çok fazla
Teknik hakkında yetersiz bilgi verilmiş. Normal eloktroliz ile tüketilen elektrik kadar hidrojen üretilirki aynı iş elektrikle yapılanilirken eloktroliz gereksiz. Haber değeri yok bu yazının.
İlk önce karbon salınımı , sonra fazladan depolanan oksineji açığa çıkar. Dünya barut fıçısı gibi. Neden bunca şeyin sınırsız enerji kaynağı olan güneşi kullanma konusunda aklımızı çalıştırmıyoruzda dengeyi bozmak için elimizden geleni yapıyoruz. Akıl alır gibi değil malesef.
Bu sistemi evimize nasil kurarız nereden temin edebiliriz?
Buda bir depolama tekmiği. Güneş enerjisini bir şekilde depolamak. En kayıpsız yöntem bence bataryalara depolamak. Ama pahalı bir yöntem. Ben mekanik olarak depolama yöntemini çok uygun buldum. Gün içinde Güneş enerjisini kullanıp ağır bir nesneyi yukarı kaldırmak. Güneş yokken yer çekimiyle sisteme elektrik ürettirmek.
Türkiye de Lotus diye bir firma zaten yapıyor evleri ısıtıyor yurt dışına bu kombileri satıyor.
Yani o kadar isabetli bi alet niye piyasaya surulmuyor .
Bütün dünya bu sisteme geçip de suyu tükettiğinde ne yapmayı düşünüyorsunuz? Yeşil enerji anlayışınız ne kadar da ileri görüşlüymüş. Sudan hidrojeni aldığınızda kalan oksijen havaya salınır ya da farklı amaç için depolanır. Sonuç olarak ortada su kalmaz. Devamında ne düşünüyorsunuz, petrolü mü içeceğiz?
Ne kadar basiretsizce güzelleme yapmışsınız.
Merhaba sadece içme suyu olarak düşünmeyin, denizleri ve okyanusları düşünün. Buralardan hidrojen ayrıştırmak mümkün. https://temizenerji.org/2020/08/18/dunyanin-enerji-ihtiyacinin-cozumu-deniz-suyundan-elde-edilen-hidrojen-olabilir-mi/
Cığır acıcı bir buluş ancak muhtemelen hakkettiği değeri görmiycek eyer her Cığır acıcı buluş haketği değeri görseydi belki şuanda bambaşka Bi gelecekte yaşıyor olabilirdik
Bildiğim kadarıyla artık kombi üretici firmalar, hidrojen yakıt uyumlu üretiyorlar, özellikle viessmann kombi öyle diye biliyorum..
Bu gidişle suyu bitirirler, çünkü insanların gözü doymaz
Muhteşem yaygınlaşması gerekiyor acilen
Çok iyi bir başarı kendilerini tebrik ediyorum umarım en kısa sürede her yerde aktif bir şekilde kullanilabilinir
Gulmekden baska caremiz yok. Yıllardır bu haberlerle gencligimizi tükettik. Ama yine fosil yakit yakiyoruz su anbarı insa ederek elektrik uretiyoruz. Yanı bu tamamlanmamis bir işi haber gibi sunmaya ne gerek var ki. Ben de bi proje uzerinde calisiyorum her gun yeni bir detayını bularak haberlere ciksammi diye dusunuyorum
Merhaba, bu cihaz 33 ülkedeki 100 projeden de başarıyla çıktı ve devlet ödülü aldı. Güçlü yatırımlarla pazara girecek olan somut bir cihazdır. Sadece proje olarak değil, tamamlanmış bir ürün olarak görülebilir. Ayrıca, ülkemizdeki projeleri sonuna kadar destekliyoruz. Sizlerin de üzerinde uğraştığı çalışmaları makale şeklinde bizlere mail olarak gönderirseniz, destekleyeceğimize emin olabilirsiniz.
Boş bir makale, araştırma veya röportaj yapılmadan başka yerden çevrilmiş gibi görünen yazılardan biri…
Doğruysa muhteşem bir buluş.Ama bize gelene kadar yıllar geçer biz yine enerji şirketlerine bol sifirli fatura ödemeye devam ederiz.Bu icat dünyaya yayılmadan ortadan kaldırır para tüccarları
Süper inşallah tez zamanda her yerde hayatımıza girer
Hidrojen ve oksijeni ayrıştırmak için kullandığın elektrik
Elde ettiğin hidrojen ile ayni elektriği üretemiyorsun.
Yani döngü kısır.
Bütün devletler, en ünlü fizikçi ve kimyacikari ile bu konuda çalışma yapıyor. Şimdiye kadar, tam verimli bir şey elde edilemedi.. en büyük dert, hidrojen depolamak.
Sonuç olarak, hidrojen, ileride en değerli yakıt olacak. Bilim adamları bunun için, çok büyük yatırım ve teşvikler ile araştırma yapıyor iyi neticeler var.
Elektroliz için ne kadar enerji gerekiyor Bunun karşılığında ne kadar alabiliyoruz?
Hidrojeni depolama sorununu nasıl hallediyorsunuz?
Yenimahalle sistem yaygınlaştığında birleşenlerine ayrılan su miktarı Dünya ölçeğinde çok artacağından kalıcı bir su yokluğunun ortaya çıkması kaçınılmaz olabilir. Kübra şenlerine ayrılabilmekte, ancak bileşenler bir araya getirildiğinde su elde edilememektedir.
Yalan.
Haberi yazıp yayınlayan da inanmış, belli ki bı bildiği yok.
O enerji ile ancak 1 adet 20 Wat lık bir lamba en fazla 2 veya 3 saat yanar.
Bunun benzerinin onlarcasini bizim gençler gelistirip. Sosyal medyada yaydı. Şimdi bu yabancı yapınca kıymete biner. Ulan nedendir hep başkasının şeyi daha tatlı gelir haber olur bizim cocuklarinki hiç dikkate alinmaz
Enerji şirketleri bunu engellemek için milyonlarca dolar bile harcarlar , bunu engellenmemesi için teknoloji halka açık olmalı, tıpkı elektrik jenaratörünğ herkes yapabiliyor olması gibi
Hayatı kolaylaştiran buluş
Suyun tekrar geri dönüşümü mümkün olmayacağından ben elektrolizle elde edilmiş hîdrojene baştan beri karşıyım. Neticede su sınırsız bir kaynak değil. Ayrıca bu ucuz kaynağın sanayide kullanılması ciddi su krizlerine sebep olabilir. Kim bilir Kuran’da adı geçen ve dünyadaki suyu bitireceği bazı kaynaklarda rivayet edilen Yecüc ve Mecüc meselesi belki de tam da budur.
Tehlikesi ve performansı arttırılırsa Süper bir şey olur geçtiğimiz yıllarda biz de bunu denedik gayet iyi bir enerji elde ediliyor kullanım alanı bayağı geniş olan bir sistem
Tebrikler insanoğlu !…
Muhteşem birşey..
Ama ülkemde bunu yapacak, bu projeji destekliyecek insanlar yok ne yazık ki😔
Gelecek için su kaynaklarının yetersizliğinden bahsedildiği günümüzde su üzerine teknolojiler geliştirmeleri ne kadar enteresan… milyarlarca insan suyu elektroliz ederek ayrıştırarak yokmu edecek yani!!!
Yaşanabılır bir dünya için doğamızı kırletmeyen enerjılere , yenı teknolöjk gelişmelere dünyamızın çok ıhtıyacı var .
Gelecek nesıllere daha iyi bir dünya bırakmak için , doğa dostu icatlara evet .
Yakitsiz enerji üretmek mümkün yeterki iste
Abartmaya bayılıyorsunuz
Tebrikler, iyi hemde çok güzel
On numara bir icat çok güzel olur masraf olmadan herkes işine bakar
Suyun hidroliz yoluyla yakıta dönüştürülmesinden tek endişe duyan ben miyim acaba? Suyu geri dönüşümsüz olarak molekullerine ayırıp onu hızla tüketmek en önemli 2 yaşam kaynağımızdan biri olan suyu daha da azaltmayacak mı?
insanlık cahil kalmış önce onları düzeltmeli her konuda
Su fabrikaları kapansın halkın suyunu satıyorlar mahallelere musluklu Çeşme yapılsın halk içsin suyun kökünü kuruttular
Hidrojen üretmek ve depolamak yüksek basınçlı ve maliyetli sistemler gerekiyordu. Bu gerekliliği nasıl ortadan kaldırmışlar da efektif sistemler üretmişler bilemiyorum. Ancak Yamaha Motor ve Toyota ortak çalışması ile su işleyerek hidrojen üretip kullanan motorlar piyasaya sürüldü. Elektrikli ve Hibrit araçlar demode oldu. 21. nci yy müthiş teknolojik gelişmelere gebe. Bizim ülkemiz tüm okullarımızı imam hatiplere çevirip pusulalı seccadeye buluş ödülü vermekle uğraşırken, doğmaları değil bilimi esas alan dünya olağanüstü gelişmeleri piyasaya sürüyor. Biz de maalesef onların pazarı olmak durumunda kalıyoruz. 15 yıl önce haliçte sefer yapan İBB ye ait tekne motorlarını hidrojen ile çalıştırmak üzere proje yapan bir meslekdaşımızı kimse ciddiye almamıştı.
Elektrolysis için gerekli enerji nerden gelecek. Daha teknik bir anlatım gerekli.
Süper acıl yayılması lazım seri üretim gerekli
Acaba orijinal ürün sitesinden bunun gerçek olup olmadığını araştıran kaç kişi var?
Sen tıklama rekoru kırarak reklam vs para kazanmanın yolunu arayan birisin.Bu haberi duyurmak sanamı kalmış.Bu teknoloji doğruysa dünya çalkalanır.
İnşallah en yakın zamanda sağlıklı bir şekilde evlerimizde kullanabiliriz!
Böyle güzel haber ve teknolojilere çok ihtiyacımız var. İnşallah en kısa zamanda bu teknoloji tüm dünyada yaygınlaşır ve kullanılmaya başlanır.
Eee su kıtlığını ne yapacaklar ?
Dünya için gelecek nesillere bi hediye bence
Benim bildiğim, insanoğlu dünyadaki suyu tüketip, tüm yaşamı yok eder. Sifonu çektiğinde kanalizasyona giden su yok olmuyor ama bir defa suyu ayrıştırdın mı geri elde edebiliyor musun?, güneş, rüzgar, hatta nüklüer enerji, hidrolik santraller ve gelecekteki füsyon santralleri enerji üretmek için bundan daha çevresi. Bir de susuz kalacaz amk
Seri üretim olmalı . Harika.
Enerji üretiminde çok güzel bir atılım ve buluştur,ancak bunun sanayi alanında kullanımının yaygınlaşmasını petrolden yüksek gelir sağlayan Küresel Şîrketlerin sahibi Küresel Güçler engellerler.Çünkü Toryumdan elde edilecek enerji üretimini de bilim insankarımızın uçağına sabotaj yapıp ölümkerine sebep olarak engellemişlerdir İnşallah enerji alanındaki bu yenilikler insanlığın hizmetine tez zamanda sunulur.
Enerji üretiminde çok güzel bir atılım ve buluştur,ancak bunun sanayi alanında kullanımının yaygınlaşmasını petrolden yüksek gelir sağlayan Küresel Şîrketlerin sahibi Küresel Güçler engellerler.Çünkü Toryumdan elde edilecek enerji üretimini de bilim insankarımızın uçağına sabotaj yapıp ölümkerine sebep olarak engellemişlerdir İnşallah enerji alanındaki bu yenilikler insanlığın hizmetine tez zamanda sunulur.
Helal olsun Allah onu bulan arkadaştan razi olsun
SUYUN AYRIŞTIRILARAK TÜKETİLMESİ DURUMUNDA ATMOSFER YAPISININ VE DÜNYANIN ELIPS YAPISI DEĞİŞİR VE TÜM CANLILARIN ŞEKİL DEĞİŞİMİNE UĞRAMASINA SEBEB OLUR
Enerji bağımlılığı bitecek.ALLAH cc yarattıkarı çok maksatlı,bir şeyle çok iş gördürülüyor..Hava desen çok fonksiyolu,SU desen çok fonkxiyonlu, ayrıştır oksijen yakıcı,hidrojen yanıcı birleştir Su.ALLAHUEKBER,Suyu ısıt buhar yumucacık,soğut buz taş gibi,Yani Fizik kuralı denir.”Var olan yok edilemez,yok olan var edilemez”
İnsanoğlu enerjiye koştukca,bitmesin diye çırpındığı pilin kölesi olacak..
İnsanlık için bundan daha güzel haber olabilir mi insanlığın geleceği için çabalayan araştırmalar yapanların ömrü uzun bahtı açık olsun
Emegi gecen ilerden Allah razı olsun insanlık İcin cok güzel buluş
Biz elektrikli araç kitlerini jeneratör e uyguladık aldığımız 3 kw hareket enerjisini tarafımızca geliştirilmiş tork artırıcıya giriş yapıp 278 kw bürut çıkış aldık bu çıkışı ac 220 50/60 hertz avr kontrollü alternatör ile bataryalar hiç boşaltmaktan 50 kw ac enerji almayı başardık bir tane dahi yatırımcı bulamadık ülkemde iletişim 05325092596 kim gelirse gelsin fizik kurallarına göre ispatlarız öyle Hindistan iyi değil hadi buyurun
Elektrik ile çalışan kombi bekliyorum çünkü doğalgaz çok pahalı
Mükemmel bir şey.inşallah bir an önce seri üretime başlarlar ..
Paramız iyk
Şu savaşları başlayacak desene
Bu teknelojiyi bulanları kutlarım.Keşke ülkemizde de bu gibi insanlar olsa.
“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.M.K.Atatürk”
Bu gelişmeler Atamızın ne kadar doğru bir tesbitte bulunduğunun belgesidir.
En hakiki mürşit ilimdir (Hz Ali) 😃
biraz atmasyon olmuş eksik bilgi var