YouTube gibi sosyal medya platformlarında geniş kitlelere hitap eden kullanıcıların hesapları hackerların hedefinde. Özellikle bazı kişiler veya gruplar ele geçirdikleri fenomenlerin hesaplarını kripto para piyasası ile ilgili yaptığı yatırımlarla ve açıklamalarla sık sık gündeme gelen Elon Musk ve Tesla‘nın orijinal hesabı gibi gösterip kripto para dolandırıcılığı yapıyorlar. Sosyal medyada Pintipanda adıyla bilinen Tuna Akşen de bilgisayar korsanlarının kurbanı oldu ve hesabı çalınarak dolandırıcılık için kullanıldı. Kısa bir süre önce Pintipanda‘ya bir kötü haber daha geldi.

Pintipanda YouTube kanalı kapatıldı!

Tuna Akşen, geçtiğimiz dakikalarda yaptığı paylaşımda geçtiğimiz günlerde kripto para dolandırıcıları tarafından hacklenen YouTube kanalının Topluluk Kuralları ihlali gerekçesiyle kapatıldığını açıkladı. Konu hakkında YouTube’a gerekli başvurularda bulunduğunu söyleyen Pintipanda, hesabını yeniden açtırmak ve geri almak için takipçilerinin de yardımına ihtiyacı olabileceğini ifade etti.

https://twitter.com/pintipanda/status/1602933971284889601

Sahte Elon Musk yayınları açan bu gruplar Ethereum ve Bitcoin dolandırıcılığı yapmak için usdtesla.io isimli bir site veya QR kod kullanıyorlar. İnsanları buraya çekebilmek için de Musk’ın yüz milyonlarca dolarlık kripto para dağıttığı söyleniyor.

Pintipanda hacklendi! Musk yine maşa oldu

Pintipanda hacklendi! Musk yine maşa oldu

Pintipanda rumuzlu Tuna Akşen, Elon Musk ve Tesla adını kullanarak kripto para dolandırıcılığı yapan hackerların hedefi oldu.

Yukarıdaki görselden de görebileceğiniz gibi canlı yayın esnasında inandırıcı olabilmek için ilgili sitenin adresi hemen Musk’ın görüntüsünün altına yerleştiriliyor. Ayrıca sanki CEO tarafından paylaşılmış gibi sonradan oluşturulan bir tweet şablonu da üst tarafa sabitleniyor.

Tamamen organize bir şekilde çalışan bu dolandırıcı grup siz ne kadar Bitcoin ve Ethereum gönderirseniz 2 katını alacağınızı söylüyor. Örneğin 0.1+ ETH gönderene 0.2+ ETH gönderileceği veya 50+ BTC gönderene 100+ BTC gönderileceği söyleniyor.

Pintipanda
Pintipanda

Dolandırıcılar, Pintipanda‘nın kanalında da aynı taktiği kullandı. Bu noktada Musk’ın geçtiğimiz aylarda katıldığı programlar sanki şu anda canlı yayındaymış gibi paylaşıldı. Aynı zamanda yine aynı sahte tweet sabitleme taktiğini kullanan dolandırıcılar bu sefer internet sitesinin linkini paylaşmak yerine tweetin sağ tarafına QR kod yerleştirerek insanları kendine çekmeye çalıştı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!