Zoom uygulaması yasaklama kararı ile karşı karşıya! Son günlerde çokça konuşulan uygulama, gündemden düşmüyor. Uygulama hakkında çıkan iddialardan sonra bir yasaklama kararı geldi.
Daha önce de Zoom için New York City Eğitim Departmanı yasaklama kararı almıştı. Yerel büyüklükte olan bu karardan sonra ulusal çapta bir yasaklama da kararı geldi. Yasaklamaya neden olarak, veri güvenliği kaygısı olduğu belirtildi.
MEB’den Zoom açıklaması! EBA uyarısı geldi!
Milli Eğitim Bakanlığı - MEB Zoom konusunda bugün sabah saatlerinde ortaya çıkan iddialar hakkında açıklama yaptı. EBA kullanılması yönünde uyarı yapıldı.Zoom yasaklama kararı ile karşı karşıya
Salgın önlemleri kapsamında uzaktan eğitim faaliyetleri devam ediyor. Eğitim için kurumlar farklı uygulamalar kullanıyor. Bu uygulamalarından biri de Zoom. Zoom ülkemizde de bazı okullar tarafından kullanıldı ancak daha sonradan MEB‘ten bir açıklama gelmişti ve EBA kullanılması gerektiği söylenmişti.
Yüksek kullanım oranına sahip olan uygulama, Tayvan‘da yasaklandı. Yasaklamaya gerekçe olarak veri güvenliği gösterildi. Dünya genelinde Zoom‘un veri güvenlik politikası tartışılmaya devam ediyor.
Konuşulan iddialar arasında Zoom‘da yer alan verilerin Çin‘e doğru akışı olduğu söyleniyor. Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin verilerinin işleneceği de yine iddialar arasında.
Uygulama hakkında böyle haberlerin çıkmasının ardından Zoom kullanan birçok ülke, alternatif uygulama arayışına başladı.
Zoom uygulaması geçtiğimiz mart ayı içinde 200 milyon kullanıcı sayısını geçti. Yine Zoom’un diğer uygulamalara göre alanında lider olduğu görülüyor.
Yaramaz uygulama uzak durun.
ilk çıktığından beri zaten soğuktum, haklı da çıktım. Lütfen kullanmayalım, kullandırmayalım ve bilinçli olalım. Koskoca Microsoft firmasının güzel bir uygulaması varken nedir bu kolay olana ve bilinmeze kaçış anlamış değilim. Bir zoom’dur gidiyor.
Microsoft’a güvenmeli miyiz?
Bence güvenebiliriz. Ayarlarını incelediğimizde verilerimizin nerede işlendiği, bizim hangi verilerin işlenmesine izin verdiğimiz ve gizlilik konusunda ab makamlarınca belirlenen yetkiler dışında hiçbir veri kaybının yaşanmayacağını gördüm. Dün ki bir firma olan zoom’un microsoft ile kıyaslanmaması gerektiğini düşünüyorum. Zoom’a kayıt olurken sadece şirket mail adresi ile kayıt oldum. Hiçbir izin vermememe rağmen aynı mail uzantılı(zoom kaydı olmayan) 550 kişinin toplantı oluştururken bana önerildiğini gördükten sonra hesabımı sildim ve kullanmadım. Yani mail adresimizi bile bizim iznimiz dışında eşitleyerek kullanan bir firmadan bahsediyoruz. Çok dikkatli olmalıyız. Mobil uygulamasını bile kullanmamalız.
Aslında mevzu şu. Uygulama Çinli. A.B.D diyorki sizin verilerinizi bizden başkası çalamaz. Çalacak biri varsa yıllardır olduğu gibi anca biz çalarız. Çin kimki sizin verilerinizi çalıyor. 🙂
A.B.D : sizin verilerinizi bizden başkası çalamaz. Çalacak biri varsa yıllardır olduğu gibi anca biz çalarız. Çin kimki sizin verilerinizi çalıyor.
Mükemmel bir uyguluma. Adobe Connect denilen yaramaz dandik uygulamadan kat ve kat iyi Zoom cok daha iyi kullanılabilir bir program.
Hep ticari işler.
Çok iyi uygulama bence yükselişini kıskandıklarınfan dolayı böyle diyorlar. Bütün okul bu uygulama sayesinde ders görüyoruz. Tavsiye ederim
Ortak misin?
Bilgilerin kaçırıldığı söyleniyor her ne kadar kullanışlı olsa da büyük bir sorun
Buna benzer hangi program var? Önerildi olan var mı? Okulda kullanmak için. Bulamıyoruz.
Google Classroom var
Veri güvenliği hangi uygulamada yokki, bu kulvardaki yazılımlar arası çirkin rekabetin ta kendisi anlatılan, çamurla değil makul fiyat kaliteli hizmet için rekabet edilmesi daha doğrudur
Not: kredi kartıyla ilgili metinde geçiştirme yapmışsınız biraz daha çalışılmalı
Zoom uygulamasını kullanan arkadaşlar kayıt için verdiğiniz mail adresini kontrol edin ve herhangi bir link verilmişse açmayın direkt silin.
veriler çine dpğru gidince sıkıntı ama amerikaya gidince normalmiymiş ah bu algı yönetimi ahhhh 😀
Zoom günah keçisi oldu onca bilgi uygulama varken.