3D Yazıcı kavramının, iyiden iyiye bir standart haline gelmesi, sahip olduğu yetenekler dolayısıyla kimi zaman, ilginç ürünlerin oluşumuna aracılık ediyor.
:: MIT’den, Çok Maddeli 3D Yazıcı!
Bu ilginç ürünlerden son olanı ise, Yeni Zelanda da yer alan Wellington Victoria Üniversitesi mezunlarından Jake Evill tarafından gelmiş oldu.
Jake Evill, kırılan uzuvlar için uygulanan sıvı alçıların yerine, çok daha estetik ve pratik kullanım sağlayacak bir 3D ürünü alçı ile gündeme geldi!
3D Yazıcı ile kırık alçılarına yeni bir bakış!
Bilindiği gibi Tıp hala, kırılan uzuvlara sıvı alçı uygulaması ile tedavi yöntemi uyguluyor. Bu yöntemin amacı ise; kırılan uzuv kemiğini sabit tutmak ve kemikleri birbirine kaynamasına yardımcı olmak…
Ancak bu uygulama, hem estetik, hem deri sağlığı hem de günlük yaşantı noktasında negatif etki meydana getiriyor. İşte tam da bu noktada Jake Evill, 3D Yazıcı ile tüm bu negatif etkenleri, pozitife çevirecek bir ürün tasarlamışa benziyor.
Sıvı alçının geleceği: Cortex!
Jake Evill tarafından tasarlanan ve üretilen bu ürün, Cortex ismini taşıyor. Sahip olduğu hafif, estetik ve suya karşı kullanılabilirliği ile, kırılan uzuvların iyileşme sürecini olduğundan daha katlanabilir hale getiriyor.
Şu an için sadece kol kırıkları alçılarının yerini alabilecek şekilde tasarlanmış olsa da Cortex, eğer Tıp Dünyası tarafından da kabul görürse; ayak ve bacak kırıkları için de ayrıca üretilebilecek potansiyele sahip görünüyor.
Bununla beraber, sıvı alçı ile uygulanan kırık sarma metoduna göre ciddi anlamda zaman kazanımı vaat eden Cortex, hastanın estetik görüntüsünden, yıkanma sıkıntısından ve alçı sonrası oluşan deri problemlerinden de kurtarabilecek yapıda…
Önümüzdeki dönemlerde, Cortex isimli bu 3D Yazıcı ürünü olan yeni nesil alçının, aktif kullanıma geçip geçmeyeceği ise, daha şimdiden büyük merak konusu haline gelmiş durumda. Zira hem hastalar, hem de uygulayan sağlık çalışanları için, sıvı alçıya nazaran ciddi avantajlar sunabiliyor.
cortex dışarıda yapılıp o kol cortexin içine nasıl girecek.(eğer tek parça halinde olursa :))
Harika
Eyyy sdn okuru, kolunu yazıcının içine koyaysun, 3D tarayip üzerine Cortex yapayi. Kapiş
Bunu geçen yıl bir türk yapmamış mıydı? Yapmıştı. İzmirde bir üniversitede okuyordu hatta.
Oha çok tarz ben bunu aksesuar olarak koluma takarım ki
Iki parca montajlaniyor.. el ustune basmak icin ısı- süre – tarama problemini cozmek lazim..