Tesla‘nın bir miktar yardımıyla dünyanın en büyük lityum iyon pili Avustralya’da bulunuyor. Mart ayında Elon Musk, Atlassian CEO‘su ve milyarder Mike Cannon-Brookes‘a 100 gün içinde 100MWh’lık bir pil depolama grubu oluşturabileceğine söz vermişti. Aksi takdirde şirket ücretsiz olarak bu işi yapacaktı.

Tesla ile elektriğe para vermeden Bitcoin üretiyor!

Tesla ile elektriğe para vermeden Bitcoin üretiyor!

Tesla elektrikli otomobil sahibi bir kullanıcı, Model S ile sanal para madenciliği yaptığını duyurdu. İşte Tesla Model S sahibinin kurduğu sistem!

Dünyanın en büyük lityum iyon pili

Tesla‘nın Powerpack’leri Fransız yenilenebilir enerji şirketi Neoen‘e ait olan Hornsdale‘deki bir rüzgar çiftliğinde bulunuyor.

Güney Avustralya’nın başkanlığını yaptığı Jaw Weatherill, devletin günde 24 saat, haftada yedi gün, rüzgar enerjisini şebekeye güvenilir bir şekilde gönderilmesinin gerçekleşeceğini söylüyor. Bu 100MWV’lık batarya grubu sayesinde Avustralya hava durumundan bağımsız olarak 30.000’den fazla eve güç sağlayabilir.

Dünyanın en büyük lityum iyon pili, 90 gün gibi bir sürede tamamlandı!

Bu yeni çiftlikle alakalı oldukça gururlu olduklarını söyleyen Tesla sözcüsü, Dünya’nın en büyük lityum iyon pilinin 90 gün gibi rekor sürede tamamlanmasının da sürdürülebilir enerji konusunda önemli bir adım olduğunu ve gelecekte bir çok ülkeye örnek olması gerektiğini söylüyor.

Piller, son başvuru tarihinin çok ilerisinde olan yaz aylarında teslim edilip geçen hafta kurulmuştu. Bugün ise tesis ilk kez faaliyete geçti.

Daha öncede benzer enerji çiftlikleri kuran Tesla, 80 MWh elektriği depolayabilen sistemini geçtiğimiz yıl California’da tamamlamıştı.

:: Böyle büyük enerji çiftliklerini ülkemizde de görmek ister miydiniz?