İnternet tarayıcıları sektörünün bir numaralı oyuncusu olarak kabul edilen Chrome, Internet Explorer tarayıcısının piyasadan silinmesine neden olurken, kullanıcıların tercihini oluşturmuştu.
Fakat kullanıcıların beklentileri ve tercihleri değişim gösterince RAM tüketimi konusunda çaresiz kalan Chrome, kullanıcıların şikayetlerine maruz kalmıştı.
Farklı bir tarayıcı beklentileri içerisinde olan kullanıcıların bu yöndeki isteklerine ise Vivaldi cevap vermişti.
Opera’nın kurucularından Jon Von Tetzcher tarafından başlatılan Vivaldi’nin, kullanıcıların verimliliklerini ve üretkenliklerini arttırma hedefini taşıyacağı belirtilmişti.
İnternet tarayıcıları arasındaki bu rekabet ortamında, Adblocking adlı bir tarayıcı, kullanıcılarına kendi ağlarını ve web reklamlarını öne çıkarma vb. çözümleri sunmaya hazırlanıyor.
Mozilla’nın kurucularından Brendan Eich tarafından başlatılan Adblocking tarayıcısı 2015’in ikinci çeyrek verileri ile yalnızca ABD’de 45 milyon civarında kullanıcı barındırıyor.
Amerika Gazete Derneği(NAA) yayıncıları tarafından ortaya atılan haberde, tarayıcı kullanıcıların kendi sahip oldukları internet siteleri, sayfaları, blokları gibi ağlarını web reklamları konusunda kendilerini öne atabilecekleri belirtildi.
The Next Web’de kullanıcıların internet sayfalarındaki deneyimlerini reklamsız olarak gerçekleştirmeleri hizmetini başlıca olarak sunan uygulama, bu bağlamda kapsamını daha da genişletmeyi planlıyor.
İnternet sayfalarında yer alan reklamların yüzde 15’i reklam eşleştirme ortağına, yüzde 15’i size, yüzde 15 oranında Brave’e ve yüzde 55 oranında yayımcıya-tarayıcıya gidiyor.
Adblocking bünyesinde internet deneyimlerini yaşamak isteyen kullanıcılar ise, şirket üzerine çalışan bir Bitcon micropayments sistemi sayesinde yayıncıya-size yüzde 55 oranında sağlanan gelirden hisse sağlanıyor.
İnternet sitelerinde yer alan kötü amaçlı reklamları kullanıcılara göstermeme hizmetini sunan Adblocking, ayrıca kullanıcıların kişisel bilgilerine el koyuyor.
Fakat bu el koyma tarayıcı bünyesinde oluyor. Yani kullanıcıların Adblocking’e sağladıkları kişisel bilgiler yalnızca tarayıcı bünyesinde kalıyor. İnternet konusunda güvenlik zafiyetlerinin had safhada olduğu bir ortamda, tarayıcının tercih edilebilir bir politikayı barındırdığını söyleyebiliyoruz.
Chrome, Vivaldi, Adblocking gibi tarayıcıların arasından beklentilerinize yönelik olarak tercih yapmak size kalmış. Fakat her birinin kendine has artıları ve eksileri barındırdığını, genel çerçeveye bakıldığında birbirlerinden çok üstün deneyimlere sahip olmadıklarını söyleyebiliriz.
:: Adblocking tarayıcısını biliyor muydunuz, reklamsız internet deneyimi tercihinizi oluşturacak mı?
Chrome'a rakip olamazChrome forever
kurdum denedim gerçekten iii google eklentilerinide kullanabiliyoruz aama firefox alışkanlı gı yokmu
Brave browser var bunun gibi
aynen
bb
hikaye hepsi bunlar boşverinnn
Aynen son zamanlarda ramden sıkıntıları var Chrome un. açtığım sekmelerde dolaşırkan sürekli yeniden yüklemesi canımı sıkıyor.
Olsa olsa Chrome un sol t.şağı olur bu
osrktn teyyare karman corman milletin aklını karıştırma amaclı alt yapı 45 milyon kullanıcsı falan varmışta.. Tarayıcı yapısı icinde kalıyorsa ozaman niye el koyuyor diyorsun
Bakalım, neler olacak merakla bekliyorum.
Vivaldiyi indirdim oda choremeye rakipti lakin film sitesinde ki videoları açmayınca gözümden düştü
Arkadaşlar Kurdum Chrome u bugüne kadar kullanmamda hiçbir sorun ile karşılaşmadım ama Vivaldi yi ilk yüklememde hafıza azaldı uyarısı aldım anlaşılan chrome dan daha fazla ram götürüyor.
Chrome her zaman iyi…
sıkıntısı olan arkadaşlar opera kullansın son sürümü çok güzel çalısıyor.
yandex googledan sonra en iyisi