Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sosyal medya düzene sokulmalı” açıklamasından sonra Türkiye’nin ana gündem konularından birisine dönüşen sosyal medya düzenlemesi tartışılmaya devam edilirken, TBMM’ye çoktan ulaştı. Başta Türkiye’de temsilcilik açmak olmak üzere sosyal medya platformlarına çeşitli zorunluluklar getiren düzenleme konusunda uzlaşılamadığı iddia ediliyor.
Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre AK Parti düzenlemenin Ekim’den önce çıkartılması için önerilerini diğer partilere götürdü. Ancak, diğer partiler sosyal medya düzenlemesindeki bazı bölümlere karşı çıktı, bu nedenle 15 Temmuz oturumu sonrasında meclisin tatil edilmesini istedi.
Sosyal medya düzenlemesi neler içeriyor?
1 milyondan fazla kullanıcısı olan sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilcilik açması gerekiyor. Buna ek olarak reklam gelirleri üzerinden vergilendirme yapılması planlanıyor. Düzenlemede, “yasalara göre suç sayılan eylemler, sosyal medyada da suç kabul edilsin. Suç işleyenler ile ilgili bilgileri sosyal medya kuruluşları yargı ile paylaşsın” önerisi bulunuyor.
Suç unsuru taşıyan içeriklerin 24 saat içerisinde sosyal medyadan kaldırılması da düzenlemeler arasında bulunuyor. Temaslardan uzlaşma çıkmadığı için teklifin TBMM’ye verilmesi, sonra yeni bir görüşme trafiğinin yapılması planlanıyor.
Muhalefetin ise özel kişisel bilgilerin emniyet ve yargıya verilmesiyle ilgili hükümlere kesin bir dille karşı çıktığı vurgulanıyor.
Ertelenmiyecek, yapamayacaksınız hepinizi bitircez
Kısacası yemedi desek daha doğru.. İlk önce ülkeyi güzel yönetin sosyal medyayı sonra yönetirler.. #oymoyyok
Her haberin altına aynı yorum yazmaktan bıkmadın muhalif trolcükkk
Bence biran önce gelmeli, küfret hakaret et yalan haber yay sonra cezasız kalsın yok öyle iş, yüzüne karşı küfredince nasıl suç ise burdada suç olacak, adamlar milyonlar kazanıyor vergi yok bişey yok ne g0zel iş
yahu su an sadece yargi ve hukuk sadece bir kesime isliyorken, farkli dusunceleri kontrol altina almak ve susturmak icin atilmis bir adim bu. 3. dunya ulkesi olma yolunda tam gaz ileri.
Kısaca muhalefet her zamanki gibi taş koydu diyelim. Olsun muhalefet ve işbirlikçileri ne rağmen başarmak daha zevkli olacak.
Hali hazırda zaten 7 sene önce atılan tweet muhalefet partisinden birisini yargıya götürürken, aynı şey iktidar partisinden olunca görmezden geliniyor. Anlamadım ki mevcut düzen zaten kendi keyiflerine göre daha ne istiyorlar? Canımızı mı verelim?
Olmayacak görürsünüz
yasalara göre suç sayılan eylemler, sosyal medyada da suç kabul edilsin. Suç işleyenler ile ilgili bilgileri sosyal medya kuruluşları yargı ile paylaşsın” Şuna karşı çıkan haysiyetsizdir.
Zamani gelince hepsi olur.. bakiniz: ayasofya camii nin acilmasi.
Farklı siyasi görüşe sahipsek ve konuşursak hemen tık içeri, bunun amacı budur. Size oy yok, kusura bakmayın…
Yasalara göre suç sayılan eylemler sosyal medyada da suç kabul edilmeli kesinlikle. Sosyal medyada insanlara hakaret etmek, ayrımcılık, ajitasyon, dezinformasyon, internetten indirilen resimleri provakasyon amaçlı kullanmak gibi faaliyetler “özgürlük” mü?