İstanbul için yeni raylı ulaşım projesi olan ‘HIZRAY’, bu yıl içinde ihale çıkacak. İstanbul’un iki yakasında yolculuğu daha kolaylaşırken, Beylikdüzü ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında ulaşımı sağlayacak olan HIZRAY’ın saatte 70 – 80 km hıza ulaşabileceği belirtiliyor.
İstanbul’da devam eden metro ve raylı sistem çalışmalarına yenileri ekleniyor. Halihazırda inşa halinde olan projelere ek olarak 2021 yılı içinde yeni projeler için de ihale yapılacağı kaydedildi. Yeni projeler arasında en çok dikkat çekenlerden biri de HIZRAY oldu.
İstanbul, ‘HIZRAY’ ile iki yakayı tekrar bağlıyor
İstanbul’da bulunan yüksek nüfus ve ulaşım ihtiyacı nedeniyle yeni projeler geliştirilmeye devam ediliyor. HIZRAY da 72 kilometre üzerine kurulacak olan sistemle iki yaka arasındaki yükü çekecek. Saatte 70 – 80 km hızla da Beylikdüzü ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında 1 saat civarında ulaşım sağlanabilecek. Projeye ilişkin detaylar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Raylı Sistemlerde Büyük Hamle” toplantısında duyuruldu.
İstanbul HIZRAY Projesinin de konuşulduğu toplantıda açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un toplu taşıma sisteminin ana omurgası raylı sistemler olmak zorundadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın tamamlayacağı 91.5 kilometrelik hatlarla birlikte İstanbul’un raylı sistem ağı 428.85 kilometreye ulaşacak.” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu konuşmasının devamında, “2024 -2029 arasında projelerini hazırladığımız yeni hatlarla birlikte, toplam ağımız 622,15 kilometreye çıkacak.” açıklamasında bulundu.
HIZRAY’la birlikte Beylikdüzü – Esenyurt – Sefaköy – İncirli Metro Hattı için de bu yıl ihaleye çıkılacağı duyuruldu. Halihazırda inşasına devam edilen Rumeli Hisarı – Aşiyan Füniküler hattına ek olarak, İstinye – İTÜ ve Beylerbeyi – Altunizade füniküler hatlarının da inşa edileceği kaydedildi. Bu hatlar da harita üzerinde işaretlendiğinde yukarıdaki şekil ortaya çıktı.
Proje hazırlamak için 2024 u bekleyen bi baskanla karşı karşıyayız yuh artık hizmet bekliyoruz
Ulaştırma bakanlığından izin çıkmıyor bir de devlet tarafı var bu işin bilip bilmeden konuşmayın ayrıca böyle büyük projelerde planlama çok değerli bir süreç ve iyi planlanmayan bir proje bakınız metrobüs! nasıl atıl ve hantal hale gelebiliyor sadece pandemi süreci için değil normalde de bir çözüm değil sadece kanayan yaraya pansuman yapmak oldu bunu herkes biliyor. Aktroller her yerde
İstanbul çalışıyor
Yüzde seksen doksan bitmiş metroları bitirsin ilk önce
Şantiyelerde çalışma yok yazık
İki sene bitti ne yaptılar
Temel atmama töreni
Yapraklar beni alkışlıyor
Çok iyi