Avustralya Parlamentosu, Google ve

Facebook, Myanmar ordusuna ait resmi hesabı sildi

Facebook, Myanmar ordusuna ait resmi hesabı sildi

Facebook, Myanmar ordusuna ait sayfayı, topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapattı. Sosyal medya devi, ilgili sayfanın ordu propagandası yaptığını belirterek açıklama yaptı.
‘un haberler için ödeme yapmasını gerektiren yasayı kabul etti. Yetkililer, Facebook ile yaptıkları görüşmelerden gelen değişiklikleri de onayladı.

Google ve Facebook gibi şirketlerin kullandıkları haberler için ödeme yapmalarını zorunlu kılan Avustralya yasası uygulanmaya hazır. Avustralya Parlamentosu, Haber Medyası Pazarlık Yasası’nda yapılan son değişiklikleri kabul etti.

Facebook, Avustralya kararında geri adım attı

Facebook, Avustralya kararında geri adım attı

Facebook, Avustralyalı yayıncı ve kullancıların haber içeriğini paylaşmalarını engelledikten birkaç gün sonra politikayı tersine çevirdi. Facebook, Avustralyalılar için haber gönderilerini geri yükleyecek.

Parlamento yasayı kabul etti

Hatırlayacağınız üzere Facebook, önerilen yasaya yanıt olarak Avustralya‘da yayıncıların ve kullanıcıların haber bağlantılarını paylaşmasını engelledi.

Sosyal ağ da yanlışlıkla devlet kurumlarının ve kar amacı gütmeyen kuruşların bu süreçte sayfalarında paylaşım yapmasını engelledi, ancak yasaklarını birkaç saat sonra geri aldı. Günler sonra Facebook, Avustralyalı yetkililerle görüşmeyi ve müzakerelere girmeyi kabul etti.

Daha sonra sosyal medya şirketi, platformunun yayıncılara sağladığı değeri onlardan aldığı değere göre tanıyan ticari anlaşmalara izin verme konusundaki temel endişelerini ele alan bir dizi değişikliği ve garantiyi kabul ettiğini ifade etti.

Bu değişikliklerden biri, yetkililerin teknoloji şirketlerine kod altında resmi olarak belirlenmeden önce bir ay önceden bildirimde bulunmasını gerektirecek. Bu durumun, şirketlere müzakereler için daha fazla zaman kazandıracağı düşünülüyor.

Facebook, politikasını tersine çevirmeyi ve sonuç olarak önümüzdeki hafta sonu haber yayın yasağını geri almayı kabul etti. Kodu hazırlayan regülatör Rod Sims, değişikliklerden memnun olduğunu ifade etti.

Financial Times’ın haberinde yer alan ifadeye göre hükümet, teknoloji ve medya şirketleri arasındaki görüşmeler sonuç vermezse ödenmesi gereken oranları belirleyebilecek bir hakem atayacak. Frydenberg, amacın medya şirketlerinin “ürettikleri içerik için adil bir şekilde maaş almalarını ve Avustralya’da kamu yararına çalışan gazeteciliğin sürdürülmesine yardımcı olmak” olduğunu belirtti.

Son olarak şimdiye kadar Google, News Corp ve Seven West Media satış noktalarından gelen içerik için ödeme yapmak üzere sözleşmeler imzaladığını belirtelim.