Steve Jobs’ın gözlük camları
iPhone’da kullanılan Safari tarayıcısı ile dijital dünyaya bağlanan kullanıcılar, bir içeriği daha sonra okumak adına onu okuma listesine ekleyebiliyor. Okuma listesine eklenen içeriğe ulaşmak için ilgili sekmeye tıkladığınızda yukarıda gözlük camlarını andıran bir simge ile karşılaşacaksınız.
Bu gözlük camları Steve Jobs’ın kullanmayı sevdiği gözlük camlarını temsil ediyor. Kısacası bir içeriği daha sonra okumak istediğinizde sizi her zaman Apple’ın kurucu ortaklarından birisi olan ve hayata 56 yaşındayken veda eden Jobs karşılayacak.
Burada Apple’ın kullanıcıların bilinçaltına mesaj gönderdiğini tespit edebiliyoruz. Zira Apple kendisini daima bir şekilde hatırlatmayı başarıyor ve yeni bir akıllı telefon almak istediğinizde aklınıza iPhone modelleri geliyor.
Bazı kişiler bu analizin gerçeği yansıtmadığını söyleyebilir lakin psikoloji bilimi bunun aksini savunuyor. En ufak bir mesaj veya en ufak bir görsel bilinçaltınıza yerleştirildiğinde sizin seçimlerinizi doğrudan etkiliyor. “Apple nasıl başarılı oldu?” sorusunun bir diğer yanıtı ise sihirli kelimeler!
Ünlü plak ile 4 büyülü kelime
Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Apple’ın hiçbir işe yaramayan simgeler ile vakit kaybedeceğini düşündüğünüzde bu ihtimal size ne kadar gerçekçi geliyor? Unutmayın ki Apple tarafından yazılan hiçbir yazı tesadüf ve amaçsız değil. Bilinçaltına mesaj gönderme yöntemine Mac ürünlerinde de rastlıyoruz.
Daha önce hiç kullanılmamış olan bir Mac modelini elinize aldığınızda kendisi sizden bir profil fotoğrafı belirlemenizi istiyor. İsterseniz önceden hazırlanmış olan görselleri kullanabilirsiniz veya kendi fotoğrafınızı çekebilirsiniz.
Eğer önceden hazırlanmış olan görsellerin bulunduğu sekmeye gelirseniz yukarıda gördüğünüz plak ile karşılaşabilirsiniz. Bu plak sıradan bir plak değil. Bu görselin üzerinde yer alan kelimeleri görmek için yakınlaştirma özelliğini kullandığımızda bizi 4 kelime karşılıyor: Sihir (Magic), Revolution (Devrim), Gümbürtü sesi (Boom) ve İnanılmaz (Unbelievable).
Steve Jobs bu kelimeleri bir ürünü tanıttığı sırada kullanmayı oldukça seviyordu. Akıllı telefon pazarını bu sihirli sözlükler ile kontrolü altına alan Apple, bu tutumunu Mac modellerinde de devam ettirdi.
Emek verilen, keyifli bir makale olmuş. Kaleminize sağlık ve teşekkürler.
İyice paronayak olmuşsunuz