Özellikle elektrikli otomobillere ve araçlara olan geçişle birlikte bataryaların önemi artmaya başladı. Bunun dışında cihazlarda bulunan bataryalar sayesinde birçok teknolojik ürün çalışabiliyor ve kullanımı süresinde artış oluyor.
Ülkemizde de bu alanda bazı çalışmalarda bulunuyor. Son zamanlarda yerli otomobilin de ortaya çıkmasıyla birlikte lityum iyon pillere olan ihtiyaç arttı. Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden Aspilsan, ilk lityum iyon pil hücresi üretimini gerçekleştirdi.
Aspilsan, Türkiye’de ilk lityum pil hücresi üreten şirket oldu!
Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden Aspilsan, bugün Twitter hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Şirket, açıklamada yeni üretim hattıyla birlikte Türkiye’deki ilk lityum iyon pil hücresi üretimini gerçekleştirdiklerini duyurdu. Açıklamada şu sözlere yer verildi:
“ASPİLSAN Enerji Lityum İyon Pil Hücresi Üretimi Proje Direktörü Nihat AKSÜT,bugün katot elektrot hattının devreye alınması sürecinde ilk çamurun karıştırıldığını duyurdu. ASPİLSAN Enerji olarak bugün ülkemizde lityum iyon pil hücresi üretiminin ilk adımını atmaktan gurur duyuyoruz.”
Bu sayede Türkiye’deki ilk lityum pil üretimi için büyük bir adım gerçekleştirildi. Lityum piller, hayatımızda çok büyük bir rol oynuyor. Özellikle şarj edilebilir cihazlarda kullanılan piller elektrikli otomobillerde ve doldurulabilir enerji depolarında büyük oranda kullanılıyor. Bunların dışında akıllı telefonlarda ve dizüstü bilgisayarlarda da bu piller kullanılıyor.
Yeni üretim hattı sayesinde Türkiye’de kurulan Aspilsan, geçtiğimiz yıllarda da bu tarz denemelerde bulunmuştu. Şimdi ise şirket, ilk hücreyi üreterek lityum iyon batarya üretimi için büyük bir adım attı. İlerleyen zamanlarda şirketin lityum iyon pil üretimi artırması bekleniyor.
Yeni kurulan üretim hatları sayesinde ülkemizde rahatlıkla lityum iyon pil üretilebilecek. Bu sayede gelecekte oluşacak lityum pil talebi rahatlıkla karşılanabilecek. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
Günaydın. Daha yeni mi üretmeye başladınız. Dünya üretti, peynir ekmek gibi satmaya başlamış, bizimkiler pil üretmeye yeni başlamış.
Ne kadar basit bir yorum, dunyada lithum pilleri %80 nini çin üretiyor geri kalanini Australia, Chile, ve Argentina üretiyor. Turkiye bu sayılı ulkeler arasina girecek, toz lithum maddesini uretmeye de başladık
Ne oldu kemal Turkiye pil uretiyo diye dondun kaldin Şok oldun Sastin kaldin
Saydığınız ülkelerin Türkçe deki yazılışları yerine neden İngilizcelerini yazmışsınız anlatır mısınız?
ya bi bitmediniz be
80 senedir normal pil üretseydiniz bizde şimdiye kadar elbet üretirdik. Taş üstüne taş koymayanlar yenimi yaptınız diye laf atmasın
Her şey için geç kalmış ülkem madem geriden geliyorsun güncel teknoloji için bir çalışma yap lifepo4 veya lto için üretim argesi yap. Neyse buda birşey…
Evet cumhuriyet ilan edileli 90 yılı geçmiş ama bizdeki piyonların her 10 yılda bir darbe kalkışması yapmasından milletin iradesini darağaçlarında idam etmesinden milletin dini ile diyaneti ile uğraşmasından ve bizi batıya köle yapmasından yeni yeni kurtulduğumuzdan dolayı bu pili üretmeye yeni başlıyoruz. Kurumların başındaki koca koca adamların Selçuk BAYRAKTAR a ilk iha imal edilme sürecinde nasıl engel olmaya kalktıklarını kendi ağzından dinleyin. Elinden bir iş gelmeyip birde yapılan işlere burun kıvıran eziklerin vızıltılarını dinlemekten gına geldi millete.
SSB Başkanlığını tesis ederek, kendi
himayesine alarak,milli ve yerli teknolojik atılımları ve Savunma sanayii Dünya ile rekabet eder hale
getiren Başkan Erdoğan’a ne kadar
teşekkür etsek azdır.
Dostum bunu’da Erdoğan’a bağlıyorsan bir sıkıntı var ama neyse.
Ağzına sağlık kardeş
biz aspilsandan borkarbür pil bekliyoruz. lityum eski teknoloji artık…
Güneş Enerjisi İçin Batar ya Üretiyormusunuz
Maaşallah başlamak önemli gerisi gelecektir.kulp takmayı bırak gurur duyun, bağımsız ligin ayak sesleri bunlar.
Ülkemizin özünde olan zeka ve azmini farketmesi bence yeni bir çağ a doğru gittiğimizin açık bir işareti artık yeniden biz de bu dünya sahnesinde yiz
Çok güzel ama çok da tehlikeli bir yatırım çünkü batarya teknolojileri rekabetin yoğun olduğu bir alan aniden isimsiz bir firma çıkar yeni bir teknoloji tanıtır diğer piller eski teknoloji kalır.
Hadi bakalım, Taş olun da baş yarın, o da yeter bu ülkeye …
Neden bu ülkeye yapılan hizmetler cahilce küçümsenir. Yapılan fabrika devletin ve Avrupa nın en büyük üretim tesisi gururumuz olan bir tesis.tabi Atatürk döneminden sonra bu ülkeye hiçbir yatırım yapılmadığından dolayı…