Geçtiğimiz aylarda birçok ünlünün Twitter hesabı hacklenerek Bitcoin vurgunu yapılmıştı. Bugün Hollanda merkezli bir web sitesi Donald Trump’ın Twitter hesabını hacklediğini iddia eden kişilerle yaptığı röportajı paylaştı. Bazı güvenlik analistlerine göre Donald Trump’ın Twitter hesabı hacklendi iddiası gerçeği yansıtmıyor.
Donald Trump’ın Twitter hesabı hacklendi iddiası
4 yıl önce Hollandalı hacker grubu seçim öncesi Donald Trump’ın Twitter hesabını hacklemişti. Victor Gevers adlı güvenlik araştırmacısı Trump’ın hesabına tekrar eriştiğini ve olayın detaylarını Vrij Nederland adlı web sitesine verdiğini röportajda açıkladı.
Uluslararası hacker topluluğu içerisinde kendisini kanıtlayan Gevers, Hollanda hükümeti adına çalışıyor. Boş zamanlarında güvenlik açıklarını, zayıf parolaları ve veri ihlallerini 38 kişiden oluşan bir gönüllü ekiple incelediklerini söyledi.
Önceki saldırıda yer alan hackerlardan biri olan Gevers, 16 Ekim 2020’de Trump’ın hesap güvenliğini kontrol etmeye karar verdiğini ve her zaman rastgele kontroller yaptığını belirtti. Biden, Pence ve Harris’in de hesaplarını kontrol ettiğini açıklayan Gevers, ” Medyanın ilgisini çeken herkes potansiyel hedeftir ve kim olduklarından bağımsız olarak korunmaları gerekir. ” ifadelerini kullandı.
4 yıl önce hackledikleri parolayı tekrar denediğini belirten Gevers, iki aşamalı doğrulamanın devre dışı bırakıldığını keşfettiğinin altını çizdi. Gevers, parola kombinasyonu olarak IWillAmericaGreatAgain!, MakeAmericaGreatAgain, MakeAmericaGreatAgain!, Maga2020, Maga2020! ve maga2020! seçeneklerini denediğini ve maga2020! sayesinde hesaba giriş yaptığını söyledi.
Trump’ın tüm Twitter mesajlarına ve veri geçmişine erişebildiğini iddia eden Gevers, herhangi bir işlem yapmadan hesaptan çıkış yaparak durumu bildirmek için Trump’a ulaşmaya çalıştığını söyledi. 20 Ekim’de güvenlik ekibi tarafından teşekkür mesajı aldığını açıklayan Gevers, herkesin iki aşamalı doğrulamayı kullanmaya davet etti.
Geçmişte yaşanan birçok veri sızıntısı iki aşamalı doğrulama sistemlerinin de kullanıcıları gerçek anlamda korumadığını gözler önüne serdi. Her ne kadar güvenlik seviyesini artırsa da iki aşamalı doğrulama kullanmak hiçbir hesabı tamamiyle güvenli hale getirmiyor. Gevers tarafından yapılan açıklamalar bazı güvenlik araştırmacıları tarafından çelişkili bulundu ve bunun doğru olmadığı söylendi.
Siz yaşanan bu olay ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumda belirtebilirsiniz.
Hakkı alkanında şifresi emir alkan olabilir deneyin arkadaşlar😂😂
Benim hesabı çalsalar acayıp 3-5 bitcoin atıverirler heralde şayet onu da ben farketmem sanırım 🤣
Şöyle başarılı insanlar güzelim ülkemde olsa keşke 🤷🏻♂️