Dev ekran kapışması: LG G3 ve Samsung Galaxy S5 karşı karşıya
LG G3 modeli ile pazarda hem Galaxy S5 hem de iPhone 6 modelini çok zorlayan özelliklerle karşımıza çıktı. LG,G2 ile tüketicinin güvenini kazanmış ve bir anda sınıf atlamıştı. Aslında tıpkı Samsung gibi plastik kasa kullanmaya devam eden LG, yine de daha parlak görünümü ile kullanıcıları etkilemeyi başardı.
Samsung ise aslında rakibinde şıklıkta hiç geride kalmıyordu. Özellikle arka kasada kullanılan delikli tasarım, akıllı telefon modeline daha sert ve sportif bir görünüm kazandırmıştı.Özellikle G3’ün metalik gri renginde karşımıza çıkan traşlanmış metal görünümü, telefonun çok daha şık bir görünüme sahip olmasını sağlıyordu.
Dev ekran savaşında Samsung 5.1 inç büyüklüğünde bir ekranla karşımıza çıkarken, LG G3 ise 5.5 inç gibi dönemin amiral gemisi standartlarının üzerinde bir ekran büyüklüğüne sahipti.
LG G3 özellikle 1440 x 2560 piksel çözünürlüğü 538ppi değeri ile rakiplerinin çok önündeydi. Samsung Galaxy S5 ekran tarafında ise 1080 x 1920 piksel çözünürlük ve 432ppi piksel yoğunluğu ile rakibinin gerisinde kalıyordu.
Kamera tarafında ise S5 çok daha yetenekliydi. Aslında Snapdragon 801 işlemcisi 4K 60fps video desteğine sahipti. Samsung bu desteği sonuna kadar kullanırken, LG G3 ise 4K 30fps video çekme özelliği ile karşımıza çıktı.
Fotoğraf tarafında ise LG G3 biraz daha öne çıkıyordu. Kağıt üzerinde S5 kamerası 16 Megapiksel çözünürlüğü ve f/ 2.2 diyafram açıklığı ile çok daha üstündü.
LG G3 ise 13 Megapiksel çözünürlük ve f/2.4 diyafram açıklığına sahipti. Ancak lazer destekli otofokus sistemi ve OIS yani görüntü sabitleme LG G3 modelinin Galaxy S5 karşısında daha başarılı olmasını sağladı.
Samsung Galaxy S5, buna karşın fiziksel tuşa entegre ettiği parmak izi sensörü ile, Android akıllı telefon dünyasında bir ilke imza attı. LG ise henüz parmak izi teknolojisine G3 ile geçmemişti.
Ancak arka tarafta yer alan ve sihirli tuş, hem ekranı açmaya, hem fotoğraf çekmeye yarıyordu. Bu tuşun alt ve üstünde yer alan tuşlar ise ses açıp kapanmasını sağlıyordu. Kısacası G2 ile gelen bu ilginç fiziksel tuş kombinasyonu çok daha kullanışlı hale gelmişti.
Yine G3 modelinde karşımıza ekrana dokunarak açma gibi knock code adlı bir özellik karşımıza çıktı. Yine bu ekrana tıklama özelliği kilit ekranı için de kullanılabiliyordu. Bu özelliği farklı şekillerde özelleştirebiliyordunuz.
Yine sadece Samsung Galaxy S5 modelinde karşımıza çıkan kalp ritmi ölçen sensör de amiral gemisi Android akıllı telefon modelinin sektörde fark yaratmasını sağladı.
Samsung Galaxy S5 modeliyle, Sony Xperia Z ile karşımıza çıkan suya ve toza karşı dayanıklı akıllı telefonlar modasına uyum sağladı. Sony Xperia Z ile IP57 sertifikasına sahipken, Samsung Galaxy S5 IP67 ile karşımıza çıktı. Yani S5 kısa süre suya dalmaya ve toza karşı korumalı şekilde karşımıza çıktı.
LG G3 özellikle ekran kasa oranında, yüzde 75.3 değeriyle o dönemin amiral gemisi Android telefonlar arasında neredeyse zirvede yer alıyordu. Bunu fiziksel tuşu kamera altına yerleştirerek ve çerçeveyi incelterek başarmıştı. Bu ince çerçeveler ekranın çok daha büyük algılanmasını sağlıyordu.
Samsung Galaxy S5 modeliyle de Note 3 gibi USB 3.0 bağlantısıyla karşımıza çıkıyordu. LG G3 ise ne yazık ki o dönemde hala USB 2.0 teknolojisini kullanıyordu. Batarya tarafında 3000 mAh gibi dönemin standartlarını belirleyen amiral gemisi akıllı telefon, aynı zamanda kablosuz şarj desteğine de sahipti.
Samsung Galaxy S5 ise 2800 mAh bataryasına rağmen, USB 3.0 sayesinde çok daha hızlı bir şekilde şarj olabiliyordu. LG G2 modeli için uyguladığı düşük fiyat stratejisini, G3 modelinde uygulamamasına karşın Türkiye pazarında başarılı bir satış grafiği yakaladı.
Asus padfone asıl şimdi lazımdı.
Asus zenfone 5 ah eski telim
Apple Pay dan Apple ın Türkiye ye verdiği önem anlaşılıyor