Galaxy Note 5 ile yükselen ivme Galaxy Note 7 ile tepe taklak oldu

Galaxy serisinde biraz geride kaldığımız için, iki modeli bu seride bir arada anlatacağız. Özellikle Note 7 modelinin pil patlaması sorununun 2016 yılına damgasını vurmuş olması da bunun temel sebeplerinden biri.

Samsung, Galaxy Note 5 ile hem 2015 son çeyreğine hem de 2016 ilk çeyreğine damgasını vurmayı başardı. Güney Koreli firma, Apple’dan çoktan en çok satan akıllı telefon titrini almış ve koltuğuna kurulmuştu. Bugünlerde Note serisinin sona erdirilmesi konuşuluyor olsa da, Samsung’un bugünlere gelmesinde ve amiral gemisi akıllı telefon pazarında etkili bir oyuncu olmasında Note serisinin payını unutmak olmaz.

Dünden bugüne cep telefonu teknolojisi – 5

Dünden bugüne cep telefonu teknolojisi – 5

Cep telefonu kullanıcıları bu yeni çağda amiral gemisi akıllı telefon modellerine yönelmeye başlamıştı. İşte ilk amiral gemisi savaşları:

Bu anlamda Galaxy Note 4 ile birlikte, Note serisi büyük bir kullanıcı kitlesinin dikkatini çekti. Akıllı telefon  odellerinde artık 5 inç ekranın çoktan normal hale gelmesi de Galaxy Note serisinin Phablet olarak adlandırılmasına pek  gerek bırakmadı. Ancak bu durum, akıllı not alma özellikleri, uzaktan telefonu kontrol etme gibi farklı özelliklere sahip olan S Pen ile avantaja dönüşmeye başlamıştı.

akilli cep telefonu, cep telefonu, android akıllı telefon, amiral gemisi

Karşımızda hem dev ekranlı bir akıllı telefon, hem de kalem aparatı ile kullanıcı deneyimini farklılaştıran bir cep telefonu modeli vardı. Öncelikle Note serisinin ekran büyüklüğüne diğer dev ekranlı modeller yaklaşmış olsa da, Galaxy Note 5, 5,7 inç gibi döneminin çoğu telefonunda çok daha büyük bir ekranla karşımıza çıktı.

Bu ekran 1440 x 2560 piksel çözünürlüğe sahip 518ppi gibi bir piksel yoğunluğuna sahipti. Galaxy S7 yine Edge modeliyle gelmesine karşın, Note 5 tek modelle karşımıza çıktı. Ancak bu sefer ekran kasa oranı yüzde 75,9 gibi bir orana sahipti. Samsung bunun için akıllı telefonun çerçevelerini olabildiğince ince tutmuştu.

Kamera tarafında ise Samsung için son iki senedir pek değişen bir şey olmamıştı. Sensör tarafında bir iyileştirme olsa da, henüz 2015 Ağustos ayında gerçek anlamda kamera savaşları başlamamıştı. Ancak kısa bir süre sonra Samsung koltuğunu kaybetmemek için değişmesi gerektiğini anlayacaktı. Bu yeni amiral gemisi Android akıllı telefon, bellek tarafında 4 GB gibi devasa bir RAM ile karşımıza çıktı.

Samsung’un akıllı telefon kameralarındaki evrimi

Samsung’un akıllı telefon kameralarındaki evrimi

Samsung'un akıllı telefon kameralarındaki evrimi takdire şayan. Samsung her ne kadar başarılı olsa da emeklediği döneme bir bakalım:

Galaxy Note 5 için en önemli özellik ise Samsung hayranlarını pek sevindirmemişti. Samsung Galaxy S6 ile başladığı, çıkarılamayan pil ve alüminyum kasayı Note 5 modelinde de kullanmıştı. Özellikle Çin markalarının çelik ve alüminyum kasalı akıllı telefon modelleri ile karşımıza çıkmaya başlaması, Samsung’un tüm tasarımsal ve pazarlama stratejisini değişitirmesine neden olmuştu.

Galaxy Note 2 ile oval kenar tasarımına geçen Samsung, Note 3 ile sert kenarlı bir tasarım çizgisini benimsemişti. Note 4 ile birlikte ise Edge serisisinin etkisi ile daha ince kenarlı ve yumuşak hatlı bir Note tasarımı karşımıza çıktı.

İşte Note 5 bu yumuşak hatlarla, Note 3‘te karşımıza çıkan sert hatları bir araya getiren bir yapıya sahipti. Doğrusu o dönemde Samsung Galaxy tasarımları her yıl farklı bir yapıya bürünüyordu. Galaxy S ile başlayan bu tasarım çizgisi ise hem Note hem de orta ve alt segment modellerin tasarım çizgisini oluşturuyordu. Bu da en azından ilk dönemlere göre markanın tasarımsal anlamda bütünlüklü bir yapıda olmasını sağladı.