HTC U11 DxOMark listesini salladı
HTC, bugün yeri pek de doldurulamayan yenilikçi bir Android akıllı telefon markası. Yeniden doğuş için çabalayan Tayvanlı, artık piyasada tutunmakta zorlanmaya başladığı 2017 yılında yine piyasayı sallamayı başardı.
Yine 2016 yılında ortaya çıkan HTC 10 ile önemli bir başarı elde eden ve kullanıcılarını umutlandıran HTC, U11 ile yeniden sahalara döndü. İlk çift kameralı telefon ile zamanının ötesinde bir devrim yapan marka, nedense bu çift kamera özelliğini kullanmıyordu.
Ancak buna karşın dönemin DxOMark kamera listesinde dönemin en yüksek puanı olan 90 puanı almayı başardı. İkinci sırada ise Google Pixel yer alıyordu.
Bunun temel sebebi ise yeni geliştirdiği 5 noktalı optik imaj sabitleme özelliğiydi. Bu sayede çok hızlı netleme yapan ve her türlü sarsılmaya karşı temiz bir görüntü veren kamera, o dönemin açık ara en iyi özelliklerine sahipti.
16 Megapiksel çözünürlüğe sahip kameranın diyafram açıklığı f/1.7 şeklindeydi. Bu kamera ses kayıt performansı açısından da sektörün lideriydi. Dört adet mikrofon ile video çekimlerinde ses kaydı alan U11, odaklanılan kişinin sesini yükseltme gibi özelliklerle karşımıza çıktı.
Selfie kamerası tarafında da 12 Megapiksel gibi dönemin ön kameralarından daha yüksek çözünürlük sunan HTC, bu kameradan optik imaj sabitleme özelliğini kullanmamıştı. Ancak detaylar ve renkler açısından da dönemin en beğenilen modellerinden biri oldu.
Tabii ki HTC’nin yeniden hayat bulmasını sağlayan model farklı özellikleriyle de dikkat çekiyordu. Yanlardan sıkma gibi farklı bir özellik ile gelen model, kullanıcıların tek sıkışla kolayca selfie çekmesini sağlıyordu. Özellikle ön kameradan fotoğraf çekmek için tuş arayan kullanıcılar için bu özellik kurtarıcı oldu.
Tasarım anlamında da U11 ile HTC tasarım dilini de değiştirmişti. Daha önce metalik kasalar kullanan marka, U serisiyle birlikte cam arka kapak tasarımıyla karşımıza çıktı.
Bu akışkan cam tasarım, dönemin en dikkat çekici tasarımlarından biriydi. Ancak telefonun kolayca elden kayıp düşmesine de neden oluyordu. Yine de bugün alışık olduğumuz parlak cam arka yüzeyler HTC ile hayatımıza girmiş oldu.
Ekran tarafında ise geniş ekran tasarımı HTC tarafından benimsenmemişti. Yine de yüzde 71 gibi kabul edilebilir ölçülerde bir ekran kasa oranı vardı. Bu ekran Süper LCD5 panelini kullanıyordu ve 5,5 inç büyüklüğündeydi. 1440 x 2560 piksel çözünürlüğe sahip olan ekranın piksel yoğunluğu ise 534 ppi seviyesindeydi.
Dönemin Android amiral gemisi akıllı telefoın modellerine göre biraz pahalı olan model, buna karşın iyi bir satış rakamı elde etti.
Ancak U serisiyle yeniden akıllı telefon yarışına giren marka, araştırma geliştirme için büyük bütçeler ayırıyor ama bunun karşılığını yeterince alamıyordu. Özellikle de orta ve alt seviyede Çinli markalar önemli pazarları ele geçirmişti.
Vay be Mİ6 ne telefondu ama…
serinin devamı gelsin elinize sağlık.
Htc desire 816 şuan fotolarını arşivden çıkarıp paylaşıyorum, hala kaliteleri çok iyi
Ah ah, htc markasını tek geçerim.
HTC u11 kullanıyorum 3 yıl oldu, harika bir telefon, tek bir defa yarı yolda koymadı, kamerası halen orta üst segment telefonların kamerasından daha iyi,
Yıl 2014 HTC M8 modeli çift kameralı: çoğu insan dalga geçiyordu, hatta dönemin bazı editörleri de dahil.
Gel zaman git zaman bugün telefonların arka kısmı kameralardan geçilmiyor,
HTC gerçekten bir başka idi, ama kötü fiyat politikası sonuç hüsran.