Huawei 5G’ye olan yatırımlarına devam ediyor. Bugün ise, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 5G konferansı sırasında Huawei’nin CEO’su Richard Yu, 6,5 Gbps‘ye kadar maksimum 5G hız sağlayabilen dünyanın en güçlü 5G nıodemini tanıttı. Peki, bugün tanıtılan Balong 5000 5G ne gibi özelliklere ev sahipliği yapıyor. Gelin, bu detaylara yakından göz atalım.
Dünyanın en güçlü 5G modemi Balong 5000 5G tanıtıldı!
Huawei‘nin CEO’su Richard Yu‘nun aktarmış olduğu bilgilere göre Balong 5000 5G’nin, bağımsız olmayan (NSA) ve bağımsız (SA) 5G ağ mimarisiyle uyumlu olan ilk 5G modem olduğu özellikle vurgulandı.
Pekin’de düzenlenen 5G konferansına damgasını vuran Balong 5000 5G’nin ayrıca, dünyanın ilk TDD / FDD tam spektrum erişim platformu olduğu da özellikle belirtiliyor.
Şöyle bir kıyaslama yapacak olursak, bildiğiniz üzere Qualcomm‘un 5 Gbps maksimum hıza ulaşabilen Snapdragon X50 LTE modemi, FDD’yi ve bağımsız mimariyi desteklemiyor. Söz konusu bu detayda, Balong 5000’i dünyanın en güçlü modemi yapıyor.
Üstün özellikleriyle dikkat çeken Çinli teknoloji devinin yeni 5G modemi, aktarılan bilgilere göre 4G LTE‘den on kat daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
Her anlamda ilklere ev sahipliği yapan yeni 5G modem, düşük frekans bandında 4.6 Gbps ve en yüksek frekans bandına ise 6.5 Gbps indirme hızı elde dünyanın ilk 5G modemi olarak da gösteriliyor.
Son olarak ise, söz konusu modemin önümüzdeki ay Barselona‘da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi‘nde Huawei’nin tanıtacağı 5G destekli telefonuyla birlikte daha da detaylandırılması bekleniyor.
5g ve ülkemizdeki kotalar Gülsekmi Ağlasakmı
Yahu millet her yeni teknolojiyi gökten para düşmüş gibi kabul ediyor. Bunun insan vücuduna olan zararını düşünen yok. Bu zamana kadar sanki çok az sinyal içinizden geçiyordu şimdi heryeriniz gigahertz olsun görün bakalım.
5G sinyali daha yüksek frekanslarda (gigahertz frekans) çalıştığı için maddelerin içerisinden geçişi daha zor oluyor ama geçerken daha çok hasar bırakıyor. Bir lazerin küçük bir noktayı çok parlak aydınlatması ve bir tavan ampülünün zayıf bir şekilde tüm odayı aydınlatmasını düşünün, burada lazer 5G iken oda ampülü de 4G ve önceki teknolojiler. Buradaki sorun 5G’nin kısa menzilli yüksek enerjili elektromanyetik dalgalarının DNA’daki nükleotidleri yerlerinden koparma ve yanlış yerlere entegre olmalarına sebep olma ihtimali hayli yüksek. Bu durum kansere sebep olabildiği gibi aynı zamanda testisler ve yumurtalıklarda da mutasyonlara neden olarak gelecekte korkunç derecede deforme olmuş bebeklerin doğmasına da yol açabilir.
Karşılaştırma olarak bazı İskandinav ülkelerinde radyasyon yaydıkları gerekçesiyle 2.4 GHz bandında çalışan WiFi modemleri halka açık kütüphanelerden, hastanelerden, okullardan ve devlet bürolarından kaldırılmış.
Tehlikeli bir teknoloji. Herkesin karşı çıkması şart.
İyonize radyasyon olmadığı için (nükleer bomba vs) dna parçalayamaz
Ama ne yaptığı da tam bilinmiyor
Zaman gösterecek…