Sanal Asistan ve Sesli Komut

Cihazların ve uygulama platformlarının büyük çoğunluğu, sanal asistan uygulamaları veya sesli komutla çalışan altyapılar ile uyumlu bir halde. Ses komutlarına cevap veren bu akıllı yardımcılar, öğrenmeyi daha da kolaylaştırıyor. Öğrencilerin telefona söylediği cümleleri ekrana yazan cihazlar, not alma konusunda onları oldukça rahatlatıyor.

Eğitimde teknoloji kullanımının yararları

Google Cloud ile de uyumlu olan sanal asistanlar, metin transkripsiyonlarının bir platformdan başka bir platforma aktarılmasında da önemli bir rol oynar. Buna benzer olarak bir videoda anlatılanları not etmek isteyen genç bireyler, sesli komut ile çalışan asistanların sesleri algılamaları sayesinde işitilen ilgili cümleleri hemen kaydedebiliyorlar. Amerika Birleşik Devletleri, bu konuda en öncü ülkelerden biri. 

Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik

Son yıllarda teknoloji severlerin hayatına iyice giren bir kavram olan artırılmış gerçeklik, kendisini sanal gerçeklik ile birlikte bir kez daha gösteriyor.  Eğitimde teknoloji kullanımının yararları, bu sayede her iki kaynaktan da beslenerek, artıyor. Oyunlardan bilinen VR (sanal gerçeklik) konsepti ve akıllı telefonlar sayesinde tanışılan AR (artırılmış gerçeklik) teknolojileri, eğitimin en önemli mihenk taşlarından ikisidir.

Öğrenciler, VR ve AR sayesinde sürükleyici bir öğrenim deneyimi yaşarlar. Bu teknolojilerin kullanımına bir örnek vermek gerekirse, 3D uzay düzlemi üzerinde çalışan bir ekibi düşünebilirsiniz. Uzay nesnelerine daha yakından bakmak isteyen birtakım gönüllü kesim, Samanyolu’nun o eşsiz atmosferini hissedebilir. Benzer şekilde kritik cerrahi işlemlerin gerçek zamanlı olarak yayınlanması, tıp öğrencilerinin daha sürükleyici bir deneyim yoluyla öğrenmelerini sağlar.

eğitimde teknolojinin yararları

Klasik ve kitap bazlı teorik bir anlatım yerine böylesine uygulamalı bir metot, hem öğrenci açısından hem de öğretmen açısından eğitimi ve öğretimi daha zevkli bir hale getirdi. Bir bilgiyi hayatının hangi alanında kullanabildiğini gören kişiler, öğrendiklerini unutma konusunda diğer yöntemler ile öğrenen kişilere göre çok aşağı seviyelerde. Onlar, kolay kolay unutmuyorlar. Kısacası, kalıcı öğrenim daha kısa sürede gerçekleşiyor.

Günümüzde öğrenciler zaten çeşitli teknolojilere aşinalar ve bu yüzden bilgisayarlı araçlar ve uygulamalar, sınıf ortamında verimli kullanılabiliyorlar. Pazarlama öğrencileri arasında yapılan bir çalışma, eğitimde teknoloji kullanımının işe yaradığını gösteriyor. Zira bu alandaki öğrencilerin yüzde 87’sinin sınıfa katılma olasılığı, rapora göre, artmış. Bu deney grubunun yüzde yetmiş ikisinin de katılım olasılığı direkt olarak artmış.

eğitimde teknolojinin yararları

ABD’de 16 ila 24 yaşları arasındaki kişilerden yüzde yetmiş birlik kısım en az bir akıllı telefona sahip. Bu bağlamda, en azından Amerika Birleşik Devletleri için, sanal ve artırılmış gerçekliğin ne denli önemli olduğu anlaşılıyor. Özellikle son zamanlarda kullanımı daha da artan artırılmış gerçeklik, aşağıdaki videoda olduğu gibi, öğrenimi daha etkili kılıyor. Sanal gerçeklik de ev ödevlerine çok yardımcı oluyor. Bu sistemler, çocuklara tek başına kendi kendine yetmeyi öğretiyor.

https://youtu.be/8Zb2spZvHFQ