Üç boyutlu yazıcıların kullanıldığı bir eğitim sistemi, öğrencilerin daha somut ve fiziksel bir deneyim ile öğrenmelerini sağlar. Prototip olarak da bilinen 3D baskı, kişilerin nesneler hakkında daha sağlıklı fikirler elde etmesini ve onları daha iyi bir şekilde kavramasını mümkünleştirir. Genç beyinler, 3D baskı ile hayal güçlerine şekil verebilirler.
Öğrenme Analizi
Eğitim sistemlerinin yüksek teknolojiyi benimseme hızları arttı. Her bireyin nasıl öğrendiğini bir veri tabanında analiz ederek saklamak ve buna göre karar alma prosedürlerini çabuklaştırmak giderek daha önemli bir hale geliyor. Öğrencilerin aktif öğrenime katılım oranı, aktif öğrenime katılmama oranı, nasıl öğrendiğinin çıktıları, bu çıktıların gerekli kriterlere göre değerlendirilmesi ve hepsinin toplamı, büyük bir depolama alanı ister.
Bu veriler, öğrenme analitiklerini doğurur. Bu analitikler, analizler doğru bir şekilde yapıldığı takdirde yüzde yüze yakın bir isabet oranında öğretim gerçekleşir. Yakın gelecekte öğretmenleri belirli konular hakkında uyaran, öğrencileri önemli tarihler ve kendi performansları hususunda bilgilendiren ve analitik öğrenmeyi sağlayan teknolojileri daha sık görebiliriz. Öğrenme analitikleri, öğrencinin eğitime katılımını daha çok artıracaktır.
Bu teknolojinin eğitime yararları neler?
— Öğrencilerin başarılarını ve davranış kalıplarını analiz etmek.
— Öğrencilerin performansını optimize etmek, onu izlemek ve analizler doğrultusunda kişiye göre öğretim yöntemini en iyiye yönelik değiştirmek.
— Erken müdahale ve tahmin sistemi sayesinde hataların geri dönülemez bir faciaya dönüşmesinden önce şartları düzeltmek.
— Etkili öğretim tekniklerini tanımlamak ve onları geliştirmek.
— Standart değerlendirme tekniklerini ve araçlarını analiz etmek (örneğin bölüm ve lisans sınavları).
— Müfredatı test etmek ve onu değerlendirmek.
— Mevcut dersleri geliştirmek veya yeni müfredat teklifleri geliştirmek.
— Kurumsal yöneticilerin verimliliğini ve etkilerini artırmak.
Eğitimde teknoloji kullanımının yararları
Yukarıdaki katkıların dışında daha bir sürü katkı sağlayan bu sistem, hangi yazılım teknolojileri sayesinde hayata geçiriliyor, bir bakalım. Zira makaleyi ilgilendiren en önemli kısım burası:
Beestar Insight: Öğrenciler, öğretmenler ve yönetim hakkında veriler sunar. Ayrıca, öğrencilerin katılım ve etkileşim oranını raporlar.
LOCO-Analyst: Uzaktan eğitim sistemi ile hazırlanan eğitimleri analiz eder ve öğrenme süreçlerini inceler.
Student Activity Monitor: Kişisel öğrenme koşullarını analiz eder.
SNAPP: Okulların tartışma forumlarında bulunan konulardan ve konulara gelen yanıtlardan kaynaklanan etkileşimleri görselleştirip onları rapor eden bir öğrenme analizi aracıdır.
Solutionpath StREAM: Tüm kurumsal roller için yapılandırılmış ve yapılandırılmamış kaynakları kullanarak öğrencinin katılımı ile ilgili tüm yönleri belirler. Gerçek zamanlı olarak çalışır. İngiltere merkezlidir.
Student Success System: Öğrencinin performansını, katılımını ve yaşayabileceği riskleri öngörür. Buna ek olarak, öğrencinin içerikler ile olan etkileşimlerini inceler ve o kişinin neden ilgili davranışları gösterdiğini analiz eder.
Sonuç olarak eğitimde teknoloji kullanımı, devletlerin geriye kalan ömürlerini nasıl geçireceğine karar verirler. Kritik bir oynarlar. Geleceğini kendi çıkarlarına göre en iyi şekilde şekillendirmek isteyen devletler, toplumlarını en verimli öğretim yöntemleri ile donatmak zorundadırlar. Diğer bir yazımızda görüşmek dileği ile.
Eğitimde teknoloji gayet yeterli durumda. Abartmaya gerek yok. Her eve PC her çocuğa tablet gibi gereksiz girişimlere gerek yok. Okumak isteyen okur, benim gibi okumayan da yoluna bakar. Eşeğe altın semer vurmaya gerek yok.
senin gibi bir beyinsizin bu yazıyı okuması vakit ayırması bile beni umutlandırdı. Herşey çok güzel olacak.
ülke olarak bu beyinsizlere beyin nakli nasıl yapılır onun üzerinede çalışmalıyız
Millete beyinsiz diyenler hiç aynaya bakıyormu acaba
Egitimde teknoloji falan yok ben özel okula geçtim devletten ama devlet okulları çok daha iyiydi okula saat 8 de kapatılıyoruz akşam 18:00 a kadar ordayız telefon yasak akıllı tahta yok kendilerince akşama doğru etüt diye bir şey eklemişler o saatte soru çözün diye test kitaplarını dayatıyorlar velilere de ders işliyoruz diyerek velileri kandırıyorlar gün geçmek bilmiyor hem vaktimizi hem paramızı çalıyorlar.
Bizim ülkedeki eğitim çocukları esir gibi okullara tıkıp akşama kadar dışarı çıkmalarını internete erişmelerini yasaklamak okulda kaçılması devamsızlık yapılması gayet normal diğer ülke eğitimlerine bak Türkiye’ye bak çay demle