Eğitimde teknoloji kullanımı, ülkelerin kendi geleceklerini en iyi şekilde hazırlama yöntemlerinden biri haline geldi. Uygulayım biliminin hızla gelişmesi, bir nüfusun gitgide zorlaşan yaşama ve iş rekabetlerinin çetinleştiği hayat şartlarına karşı alabileceği önlemlerin etkisini artırmaya yarar. Eğitim politikalarından alınan verimliliğin üst düzeyde olmasını sağlamak için öğrencilerin yıllarını verdiği öğrenim dönemlerinin en hızlı ve en etkili şekilde tamamlatılması gerekir.
Bu bağlamda, eğitimde teknoloji kullanımı konusunun iyi bir şekilde irdelenmesi ehemmiyet arz etmektedir. Her branşın sahip olduğu standartlar esas alınarak, en güncel ve en randımanlı sistemlerin kullanılmasına dikkat edilmelidir. Nitelikli bilişim uzmanları, bu konuda önemli bir rol oynuyor. Peki, günümüzde en çok tercih edilen eğitim teknolojileri neler?
Bu yazıda; bilişimin eğitimde ne kadar önemli olduğunu, bir bilginin aktarılması hususunda nelerin farklı yapılabildiğini ve gelişmiş ülkelerin hangi metotları takip ettiğini öğreneceksiniz. Buna ek olarak, modern zamanda en çok tercih edilen 6 farklı eğitim teknolojisini de beraber inceleyeceğiz.
Eğitimde teknoloji kullanımı ne kadar önemli?
Zamanın en seçkin öğretim yöntemlerine şöyle bir göz atmadan önce bunun ne kadar elzem olduğunu bilmek gerekiyor. Buradan hareketle teknolojiye entegre olmuş bir sistemin, toplumların gelişiminde oynadığı rolü iyice kavramak gerekiyor. Görüntü ile sesin birleşimi, bilgilere anlık ulaşımın sağlanması ve ezberleme yöntemi yerine pratiğin ön planda olması değişimin ve dönüşümün söz sahibi olduğu bir ortamda kesinlikle kaçınılmazdır.
Tek taraflı, monolog şeklinde, uzun ve öğrencilerin sıkça sorduğu “Bu bilgi hayatımızda ne işimize yarayacak?” tipi bir anlatım tarzı, bugün itibari ile artık pek de kabul görmeyen bir geleneksel eğitim yaklaşımı olarak hafızalarda yer almaktadır. Öğrencilerin çeşitli teknolojiler ile iç içe olması, onların uygulanabilirliğe dair olan tutkusu ile birlikte bireylerin öğrenimlerini hatrı sayılır bir şekilde hızlandırır. İnsanlar, görüp uygulayabildiği ve sonuç alabildiği uygulamalardan daha çok keyif alır. Bu, bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmış bir olgudur.
Eğitim teknolojilerinin bir diğer önemi ise onların, çocukları siber alan ile çok daha erken bir zamanda tanıştırmasıdır. Bugün; savaştan tarıma, ekonomiden sanayi üretimine bütün alanlar robotik, kod bazlı ve analitik düşünce temelli üretimlerin yapıldığı alanlara dönüştü. Bir bölgede verimli bir şekilde problem çözme becerisinin küçük yaşlara düşmesi, orada yaşayan toplumların toplumsal gelişimlerini hızlandırır. Bu hızlanma, bir ülkenin yeni nesline ait olan ilgili dönemin daha refah bir şekilde geçmesini sağlar.
Eğitimsel medyanın bir diğer özelliği; ses, video, görüntü, animasyon ve simülasyon gibi öğrencilerin beyinlerinde sembolik ile kültürel bir bağlantı yaratabilmesidir. Bu bağlantı, bir kişinin öğrendiği bilgiyi ona daha çabuk bir biçimde kalıcı olarak (hatırlama) elde ettirir. Bu hatırlama, pekiştirme sürecinin daha etkili bir biçimde ilerlemesini sağlar ve sonuç olarak kalıcı öğrenim gerçekleşir. Zengin içerikler, öğrenmenin kolaylaştırılmasını sağladığı için eğitim hazzını artırır. Bu hazzın artması, bir anlamda, teknolojinin gücüne bağlıdır.
Eğitimde teknoloji gayet yeterli durumda. Abartmaya gerek yok. Her eve PC her çocuğa tablet gibi gereksiz girişimlere gerek yok. Okumak isteyen okur, benim gibi okumayan da yoluna bakar. Eşeğe altın semer vurmaya gerek yok.
senin gibi bir beyinsizin bu yazıyı okuması vakit ayırması bile beni umutlandırdı. Herşey çok güzel olacak.
ülke olarak bu beyinsizlere beyin nakli nasıl yapılır onun üzerinede çalışmalıyız
Millete beyinsiz diyenler hiç aynaya bakıyormu acaba
Egitimde teknoloji falan yok ben özel okula geçtim devletten ama devlet okulları çok daha iyiydi okula saat 8 de kapatılıyoruz akşam 18:00 a kadar ordayız telefon yasak akıllı tahta yok kendilerince akşama doğru etüt diye bir şey eklemişler o saatte soru çözün diye test kitaplarını dayatıyorlar velilere de ders işliyoruz diyerek velileri kandırıyorlar gün geçmek bilmiyor hem vaktimizi hem paramızı çalıyorlar.
Bizim ülkedeki eğitim çocukları esir gibi okullara tıkıp akşama kadar dışarı çıkmalarını internete erişmelerini yasaklamak okulda kaçılması devamsızlık yapılması gayet normal diğer ülke eğitimlerine bak Türkiye’ye bak çay demle