Eğer kullandığınız mesajlaşma yazılımı isteklerinize cevap vermiyorsa sizler için hazırladığımız en iyi 10 mesajlaşma yazılımına bir göz atmanızı öneriyoruz.
Hamachi
Hamachi ile başlıyoruz. Hamachi bir mesajlaşma yazılımından çok bilgisayarlar arasında bir köprü kuruyor. Bu köprü sayesinde LAN destekli oyunları da Hamachi ağı üzerinden oynayabiliyorsunuz.
Sanal bir ağ oluşturmanıza yarayan Hamachi yazılımı sayesinde ağınızdaki kullanıcılarla veya listenize ekli Hamachi kullanıcılarıyla mesajlaşabiliyorsunuz. Yapılandırdığınız sanala ağ en fazla 16 kişiyi destekliyor.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Google Talk}
Google Talk
Google Talk günümüzde oldukça popüler bir mesajlaşma yazılımı. Bu yazılımı popüler yapan güç ise Google’ın sunduğu avantajlar. Bilgisayarınızda oldukça az yer kaplayan bu yazılım çalışırken sisteminizi de etkilemiyor.
Google Talk yazılımı ile dosya transferi de yapmanız mümkün. Ayrıca yazılımın sesli mesaj özelliğini kullanarak çevrimdışı arkadaşlarınıza sesli mesaj bırakabilirsiniz.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Yahoo Messenger}
Yahoo Messenger
Yahoo’nun mesajlaşma yazılımı özellikle Yahoo mail kullanıcıları tarafından tercih ediliyor. Yazılımın birçok güzel özelliği arasında 1 GB‘a kadar dosya transferi yapabilmesi de bulunuyor.
Yahoo Messenger’ın Voice fonksiyonu sayesinde diğer ülkedeki arkadaşlarınızın telefonunu arayabiliyorsunuz. Tabii ki bu tarz görüşmeler üzerinden ücret alınıyor.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::AIM (AOL Instant Messenger) }
AIM (AOL Instant Messenger)
AIM mesajlaşma yazılımını kullanmak için AOL üyesi olmanıza gerek yok. Yazılımı indirip direk kullanmaya başlayabilirsiniz. Aslında yazılım MSN‘e oldukça benziyor. Yazılımın interaktif arayüzü üzerinden arkadaşlarınıza ifadeler gönderebilirsiniz.
AIM ile mesajlaştığınız kişilerle sadece yazı ile değil, ses aracılığıyla da kontak kurabilirsiniz. Ayrıca yazılımın arkadaşlarınızla çevrimiçi oyunlar oynamanıza olanak sunduğunu da söylemeliyiz.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Skype}
Skype
Skype yazılımı sayesinde dünyanın herhangi bir yerindeki sabit veya mobil bir telefonla görüşme imkanına sahip oluyorsunuz. Anında mesajlaşma yazılımı olarak da kullanabileceğiniz bu yazılım ile pürüzsüz kalitede görüşmeler yapmanız mümkün.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::ICQ}
ICQ
2000’li yılların başında internet kullanıcılarının en popüler mesajlaşma yazılımı olan ICQ daha sonra bu popülerliğini kaybetti. Yinede harta sayılır kullanıcı tarafından tercih edilen yazılım özellikle Amerika’da oldukça popüler.
ICQ‘nun yeni ücretsiz sürümü içersinde mesaj yoluyla gönderilebilen çok sayıda yeni simge (Emoticon) ve flash animasyon bulunuyor. Ayrıca ICQ üzerinden arkadaşlarınıza tebrik kartı da gönderebiliyorsunuz.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Windows Live Messenger}
Windows Live Messenger
Microsoft tarafından kullanıcıların beğenisine sunulan anlık mesajlaşma yazılımının Türkiye’deki popülerliği tartışılmaz bir gerçek. Nerdeyse internete bağlı her bilgisayarda bulunan yazılımının Türkiye’de 20 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.
Windows Live Mesenger‘ın son sürümü ise artık daha yetenekli. Yeni sürümün en büyük özelliklerden bir tanesi telefon görüşmesi yapabilmeniz. Ayrıca veri aktarım özellikleri de geliştirilmiş durumda.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Miranda IM}
Miranda IM
Internet ve bilgisayar dünyasını yakından takip edenler tarafından yakından tanınan bir yazılım olan Miranda sayesinde ICQ, MSN, Yahoo, AIM, Google Talk ve IRC hesaplarınızın tümünü aynı zamanda kullanmanız mümkün. Çoklu mesajlaşma yazılımı olarak da bilinen yazılım birçok Türk kullanıcısının da bilgisayarına girmiş durumda.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::Camfrog Video Chat}
Camfrog Video Chat
Bir anlık mesajlaşma yazılımından çok video konferans çözümü sunana Camfrog Video Chat yazılımının son sürümü sayesinde birçok arkadaşınızla aynı anda video görüşme yapmanız mümkün olacak.
Yazılımının sunucuları üzerinde kendi konferans odanızı da açmanız mümkün. Bu sayede sizi dinlemek veya görmek isteyen kullanıcılar bu odaya girerek sizi takip edebiliyor. Ayrıca yazılım internet bağlantısının hızına göre video kalitenizi otomatik olarak düşürüp arttırabiliyor.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
{pagebreak::mIRC}
mIRC
En iyi 10 mesajlaşma yazılımları arasındaki son yazılımımız ise mIRC. Özellikle analog internet bağlantısı zamanında oldukça popüler olan yazılım az da olsa kullanıcılar tarafından kullanılmaya devam ediyor.
Internet Relay Chat (IRC) sistemiyle çalışan yazılım en eski sohbet programlarından bir tanesi. Sisteminize kuracağınız mIRC yazılımı üzerinde script kullanarak daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Bu scriptler sayesinde dosya aktarımı ve video konferans yapmanız da mümkün.
Yazılımı indirmek için tıklayın.
:: Siz hangi mesajlaşma yazılımını kullanıyorsunuz?
Yahoo nun özellikleri hotmail den çok daha iyi ve fazlaydı. Ama yıllardır yahoo kullanmıyorum.
hep heveslenmişimdir yahoo messenger ve gtalk kullanmayı ama etrafımda kullanan yok ki. işler msn den dönüyor.
aynen zorunluluktan msn kullanıyorum, diğerlerini kullanan arkadaşlarım olsa bende kullanırım.
mirc neydi zamanında ya… diğerlerinin adını bile duymamışken mirc’e girer sohbet ederdik ne günlerdi
sonra icq moda oldu numaramızı ezberlerdik heyt be
o zamanlar önem vermediğiz bir şey yani rastgele numara verilmesi belki de Türkiye’de popülerliğinin yitirilmesinde temel sebeptir, (malum şekilci milletiz) msn sayesinde istediğin adresleri açabilmek icq’dan soğuttu milletimizi
sheker_kiss@ diye adres almak var, 310451495 diye adres almak var…
msn kullananda kalmadı herkes artık facebook üzerinden iletişim kuruyor
Evet haklısın bende Facebook’a kaymaya başladım.
"ooVoo" da vardı, kullanmıştım bir ara güzel zamazingoları vardı: http://www.oovoo.com/HowToooVooItem….ooVideoCalling
Ben de hergün Face’e kayıyorum, benim gibi bir çok kişi face’e kayıyordur.
Bu hizmetler yurtdışında ve özellikle ABD’de kullanılıyor. Bizde bazı sebeplerden dolayı tutulmadı.
Skype özellikle iş sektöründe kullanılıyor ama daha fazla kullanım alanı bulmalı. Rekabet artmalı ve kaliteli hizmet sağlanmalı.
ağır ağır Facebook’a kayıyoruz hep beraber
Keşke Facebook yerine herkes yavaş yavaş Skype’ye doğru yönelse.. Çok kaliteli bir yazılım gerçekten…
live messengerda diğer adresleri destekliyor, mesela yahoo kullanıcıları live messengeri kullanabiliyorlar hiç kayıt yaptırmadan ama yahoo messenger halen desteklemiyor sanırsam live hesaplarını.
yahoo da başka hesapları ekleyip sohbet edebiliyorsun.
ama sadece sohbet – dosya göndermek vs için karıdai de yahoo olmalı.
skype ile kamerada görüşünce macbook pro nun pilini adeta sömürüyor, normalde en az 4 saat giden pil skype ile 1 saate düşüyor, o yüzden skype ile kameralı görüşmeden uzak duruyorum…