Rusya Çernobil nükleer atık santrali olan bölgeyi ele geçirdi. Peki ya Rusya’nın Çernobil’i alması tehlikeli olabilir mi?
Gamescom’un ürpertici oyunlarından Chernobylite, yeni fragmanı ile oyuncuları karşıladı. Yapım an itibariyle tam sürüme geçiş yaptı.
Bilim insanları Çernobil Nükleer Santralinin dördüncü reaktöründe hareketlenme keşfetti. Araştırmacılar, fisyon reaksiyonlarında artış olduğunu söyledi.
Çernobil kazasının üzerinden 35 yıl geçti ve artık bölgede vahşi atlar yaşıyor. Bilim insanları, bölgenin vahşi yaşam için korunması gerektiğini belirtiyor.
Corona virüsü ile mücadele devam ederken, Çernobil yangını Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkeyi tedirgin ediyor. Bu konuda rahatlatıcı bir açıklama geldi.
Çernobil faciasının ardından tamı tamına 33 yıl geçti. İnsanlık tarihinin en büyük nükleer faciası olarak gösterilen Çernobil’de yıllar sonra önemli bir keşif yapıldı.
Bugüne kadar meydana gelmiş en büyük nükleer kaza olan Çernobil reaktör faciası aradan geçen 32 yıl sonra yeniden fotoğraflandı hem de bu defa kızılötesi filtrelerle!
Dünyanın en büyük nükleer facialarından birisi olan Çernobil aradan geçen 31 yıl sonra yeniden enerji üretmeye hazırlanıyor!
Çernobil felaketinden sonra, ikinci büyük nükleer santral kazası olan Fukushima’da bildiğiniz üzere tehlike geçmiş değil.…
İnsanlık tarihinin en büyük nükleer facialarından birisi olan Çernobil, dünyaya verdiği zararın dışında oldukça büyük…
İnsanoğlu teknolojisi sayesinde çevresini yönetmeyi ve doğaya karşı gelmeyi her zaman sevmiştir. İlk çağlardan bu…