Çernobil felaketinden sonra, ikinci büyük nükleer santral kazası olan Fukushima’da bildiğiniz üzere tehlike geçmiş değil.
Fukushima Nükleer Santrali’nde Son Durum!
Fukushima Nükleer Santrali’nde yüksek radyasyon alarmı!
11 Mart 2011 tarihinde, 9.0 şiddetinde ki deprem ile sarsılan Fukishima, deprem sonrasında oluşan tsunami ile beraber oldukça büyük darbe almıştı.
Dünya üzerinde bulunan en büyük 15. Nükleer Santral olan Fukushima Nükleer Santrali, deprem ve tsunami sonrasında hasar alarak radyasyon sızdırmaya başlamıştı.
Çevrede ki insanlar adına büyük tehlike arz eden Fukushima Nükleer Santrali’ndeki sızıntı, için ekipler oluşacak tehlikeyi önlemek için hayatları pahasına çalışmalara başlamışlardı.
Yapılan titiz çalışmaların beraberinde, santraldeki yüksek orandaki radyasyon miktarı yüzünden, temizleme çalışmaları için gönderilen robot kullanılmaz hale geldi.
Radyasyonu temizlemesi için gönderildi, kullanılmaz hale geldi!
Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi‘nin radyasyonu temizlemesi için tasarladığı robotu girdiği reaktörde, en fazla iki saat dayanabildi. Radyasyon oranını düşürmek için her türlü teknolojileri sonuna kadar kullanan yetkililer, tasarlamış oldukları robotun 650 Sievert‘lik bir radyasyona maruz kaldığını belirtti.
Robotun maruz kaldığı yüksek radyasyon ile birlikte ilk önce, kamera işlemini kaybetti ve daha sonrasında ise sistemini kaybetti. Temizleme işlemi için ilk defa reaktöre gönderilen robot, maalesef yetkililerin umudunu boşa çıkartarak en fazla 2 saat dayanabildi.
Yayınlanan raporlara göre yayılmaya devam eden radyasyonun insanları öldürebilecek derecede çok olduğunun altı çizildi. Fakat oluşan sızıntının çevredeki kasabalara bir zararının olmadığı, yani dışarıya bir sızıntının yaşanmadığı belirtildi.
:: Yaşanan bu olay hakkında neler düşünüyorsunuz?
Ulke adini da yazsaniz keske herkes bilmek zorunda degil japonya bu arada.
E napacaz şimdi
külliyen yalan 650 sievert ve cihaz daha merkeze varamamış bu radyasyon kaybdlmaz ki orada kalmakla da yetinmeyecek.
biz türkleri göndersinler varırız 10 yılda işimizi bitiririz bu japon dediklerin yapamıyorsa
bu sızıntı bizde olsa, ağzımızda sigara, elimize malayı alır sıvayı çakar çatlak yarık ne varsa sıvar kapatırdık 🙂 oh misss :):):):
neden bm bu konuyla japonya yardım etmiyor daha fazla insanların zararlı şeylere maruz kalması hoşlarına mı gidiyor
Yazıyı yazan moderatörlerin -ki ekini doğru yazmasını öğrenmesi gerekiyor.
Gunes enerjisi ve ruzgar enerjisi, bunlara yatirim yapmak gerek. Japonya ile ilgili bir haber okumustum 2015 yilinda. Adamlar 2030 yilina kadar enerjilerinin 98% sini yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi planliyorlardi. Ne oldu acaba. Neden fikirlerini degistirdiler. Her evin catisina gunes panelleri koyacaklardi. Ruzgar enerjisine yatirim yapacaklardi.