Umut verici gelişme Rice Üniversitesi’nden geldi. Bilim insanları kanser hücrelerinin yakın kızılötesi ışık ile tedavi edebilecek.
Yapay zeka çalışmaları bu sefer kanser hastalarına umut olacak. Geliştirilen algoritma biyopsiden daha hızlı sonuç verdi.
3 boyutlu yazıcı teknolojileri üzerine çalışma yürüten bilim insanları, kanser tedavisinde kullanılabilecek mikro robot üretti.
Son bir yıldır tüm tıp dünyası koronavirüs salgınını ortadan kaldırmak için ilaç ve aşı çalışmalarıyla haşır neşir durumda. Ancak her yıl yaklaşık 7 milyon insanın canını alan kanser hastalığı tedavisi için yeni umut doğmuş gibi görünüyor.
Popüler bilim gelişmelerinde bu hafta: Yapay et üretiminde soyanın rolü, ay kolonizasyonu için yeni gelişmeler, Corona virüsü için yapay zeka kullanımı ve kanser için erken tanı imkanı.
Kanser tedavisi için yeni yöntem geliştirildi. Çağımızın en büyük sorunlarından biri haline gelen kanser hastalığının tespiti ve tedavisi için yeni yöntem çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
University Of Texas San Antonio bilim insanları, kanser tedavisinde kullanılmak üzere alternatif bir yöntem üzerinde çalışmalarını…