Satürn (Saturn)
Geldik altıncı gezegene. Halkalarıyla tanınan Satürn hakkında ilk bilimsel çalışmalar Galileo Galilei tarafından 1600’lü yılların başında yapılmıştır. Gezegeni çevreleyen halkaların birden fazla olduğu bu dönemde çözülmüştür. Ardından yapılan araştırmalarla bu halkaların buz ve meteorlardan meydana geldiği bulunmuştur. Bugün halen hangi formda olduğu bilinmeyen bu halkalar, gaz devinden çok daha ilgi çekici bir tartışma konusudur. Satürn ismini yine Roma’dan tarım tanrısı Saturn’den almıştır.
Köken: Satürn ismini Roma tarım tanrısından almıştır.
Keşif: Antik dönemlerden beri bilinir ve çıplak gözle görülebilir
Çap: 120,500 km
Yörüngede bir tur: 29.5 Dünya yılı
Bilgi iyidir güzeldir, birde falıma bakın sdn, astrolog olmuşsunuz beya 🙂
Biz bu isimleri enli ateist inancı ile konulan yunan isimlerinden değil, İslam alimi Osmanlı’nın fikir babası gök bilimci Muhyiddin-i el Arabi’den öğreniyoruz.
-Şems (Güneş)
-Kamer (Ay)
-Zühre (Venüs)
-Utarid (Merkür)
– Zühal (Satürn)
– Müşteri (Jüpiter)
-Merih (Mars)
Peki bugün hangisi kullanılıyor? Bugün ülkemizde veya coğrafyamızda bu işi yürüten kim var? Koca bir hiç.. İlk olmak önemli değil, önemli olan bunu devam ettirip ilerletebilmek. Maalesef birçok alanda ilk olmamıza rağmen bugün meşale başkalarının elinde ve bizlerde onların peşinden gitmek mecburiyetindeyiz.
Rezalet putların isimlerini Allah’ın Yarattığı gezegenlere takıp okullarda okutmuşlar meğer bize hepsinin Allah Teala belasını versin. La ilahe İllallah.
Tesekkurler
Çok iyiydi bence yazanlar teşekkür ederim ❤️😍🙏🙏🙏🙏;-)
ilgimi çok çekti