Neptün (Neptune)
Güneş Sistemi’nde yıldızımıza en uzak gezegene geldi sıra. Neptün bazen ses hızını aşan delicesine soğuk fırtınalarıyla bilinen bir gezegen. Ve merkeze o kadar uzaktadadır ki, Güneş ve Dünya arasındaki mesafenin 30 katı kadar Güneş’ten uzaktır. Aynı zamanda bilim açısından da eşsizdir. İlk kez bir gezegenin özelliklerini belirlemek için matematiksel hesaplamalar kullanılmıştır. Johann Galle hesaplamalar kullanarak gezegenin Dünya’dan 17 kez daha büyük olduğunu bulmuştur. Gezegen isimleri tarafındaysa yine Roma dönemine geri dönülmüş ve Denizlerin Tanrısı Neptune sekizinci gezegen olmuştur.
Köken: Neptün ismini Antik Roma denizlerin tanrısından almıştır.
Keşif: 1846
Çap: 49,530 km
Yörüngede bir tur: 165 Dünya yılı
Bilgi iyidir güzeldir, birde falıma bakın sdn, astrolog olmuşsunuz beya 🙂
Biz bu isimleri enli ateist inancı ile konulan yunan isimlerinden değil, İslam alimi Osmanlı’nın fikir babası gök bilimci Muhyiddin-i el Arabi’den öğreniyoruz.
-Şems (Güneş)
-Kamer (Ay)
-Zühre (Venüs)
-Utarid (Merkür)
– Zühal (Satürn)
– Müşteri (Jüpiter)
-Merih (Mars)
Peki bugün hangisi kullanılıyor? Bugün ülkemizde veya coğrafyamızda bu işi yürüten kim var? Koca bir hiç.. İlk olmak önemli değil, önemli olan bunu devam ettirip ilerletebilmek. Maalesef birçok alanda ilk olmamıza rağmen bugün meşale başkalarının elinde ve bizlerde onların peşinden gitmek mecburiyetindeyiz.
Rezalet putların isimlerini Allah’ın Yarattığı gezegenlere takıp okullarda okutmuşlar meğer bize hepsinin Allah Teala belasını versin. La ilahe İllallah.
Tesekkurler
Çok iyiydi bence yazanlar teşekkür ederim ❤️😍🙏🙏🙏🙏;-)
ilgimi çok çekti