Hizmet reddi saldırısı (DDoS) büyük şirketleri etkilemeye devam ediyor. Google, paylaştığı bir blog yazısında kaydedilen en büyük DDoS saldırısı ile karşı karşıya kaldığını açıkladı. Saldırı, önceki DDoS rekoru sahibinden yedi kat daha büyük. İşte ayrıntılar…
Saldırı, saniyede 398 milyon istek (rps) ile rekor kırdı
Geçtiğimiz yılın Haziran ayında bilgisayar korsanları, saniyede 46 milyon istek yollayarak Google Cloud müşterisine saldırdı. 69 dakika boyunca süren bu girişim, Google tarihinin en büyük saldırısıydı. Ancak Google, bugün paylaştığı yazıda bunun tam 7,5 katı olan bir DDoS girişimini engellediklerini duyurdu.
Google, şimdiye kadarki en büyük DDoS saldırısını durdurduğunu, bunun yeni keşfettikleri bir güvenlik açığından kaynaklandığını belirtti. Yapılan saldırı, saniyede 398 milyon istek (rps) ile gerçekleştirildi. Google yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;
Son birkaç yılda, Google’ın DDoS Yanıt Ekibi, dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırılarının boyutlarının katlanarak arttığı yönündeki eğilimi gözlemledi . Geçtiğimiz yıl o dönemde kaydedilen en büyük DDoS saldırısını engelledik . Bu Ağustos ayında, web sitelerini ve internet hizmetlerini kesintiye uğratmak için yeni teknikler kullanan, 7 buçuk kat daha büyük bir DDoS saldırısını durdurduk.
Bu yeni DDoS saldırıları serisi, saniyede 398 milyon istek (rps) ile zirveye ulaştı ve birden fazla İnternet altyapısı şirketini etkileyen akış çoğullamasına dayalı yeni bir HTTP/2 “Hızlı Sıfırlama” tekniğine dayanıyordu. Buna karşılık, geçen yılın kaydedilen en büyük DDoS saldırısı 46 milyon rps ile zirveye ulaştı.
Umarım bir gün patlamazlar, tarih yazılır.
Güvenliği çok iyi ama sızarlarsa bulutlarına şirketin işi biter.
O kadar para veriyoruz, veri depolaması için cloud a. Onlar yanarsa bizde yanarız 😂
Amaç buluta sızmak değil, sistemi çökertmek. Ddos saldırıları sisteme yük bindirerek çökertmeyi amaçlamaktadır.
DDOS saldirisi servere asiri yükleme ile hizmet verememesini ister. Sizma yapilmaz. Neredeyse Komple bot saldirisidir. Muhtemelen cogumuzun cihazi zamaninda kontrol etmeden indirdigimiz kötü bir yazilim nedeniyle saldiriya katilmistir.
bir sisteme istediği kadar yuklensinler belki kimsenin aklına gelmemiştir basit ama denenmemis bir çözüm var bazen çok ağır gibi görünen sorunlar basit çözümler le halledilir