Intel tarafından erken aşamadaki girişimleri hızlandırmak amacıyla ilk olarak Tel Aviv’de hayata geçirilen ve diğer ülkelere yayılan Intel Ignite, Almanya’nın Münih kentinde dördüncü grup için seçilen 10 startup‘ı duyurdu.
TechInside tarafından paylaşılan habere göre mevcut programa 260’tan fazla Avrupa girişimi başvurdu ve 85 tanesi Intel Ignite ekibi ve Intel teknoloji uzmanları tarafından kapsamlı bir durum tespiti sürecinden geçti. Girişimler büyümelerini hızlandırmak için Intel’in teknoloji uzmanları, yatırımcılar, girişimciler ve önde gelen endüstriler ile 12 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışacak.
Intel Ignite programından çıkan yenilikler arasında otonom sürüşü daha güvenli hale getirme, donanım ve bulut veri merkezlerinin enerji tüketimini azaltma, yapay zeka algoritmalarını hızlandırma ve iyileştirme, yapay zekayı daha şeffaf hale getirme ve daha pek çok yenilik yer alıyor.
Intel Ignite için Avrupa’da seçilen 10 girişim
Black Semiconductor (Almanya) – Black Semiconductor, elektronik mikroçipler üzerinde ve arasında veri alışverişi için grafen tabanlı fotonik arayüzler geliştiriyor.
Ceramic Data (Almanya) – Ceramic Data, verilerin camda kalıcı, güvenli bir şekilde saklanması ve arşivlenmesi için bir süreç geliştiriyor.
Corintis (İsviçre) – Corintis mikroçiplerde verimli sıvı soğutma için süreçler ve yapay zeka tabanlı yazılımlar geliştiriyor.
DeepScenario (Almanya) – DeepScenario’nun AI teknolojisi ile şirketler otonom sürüş sistemlerini büyük ölçekte eğitebiliyor, test edebiliyor ve doğrulayabiliyor.
Signaloid (İngiltere) – Signaloid şeffaf bir şekilde bir veri kaynağının kalitesini gerçek zamanlı olarak hesaplıyor ve izliyor.
LightCode Photonics (Estonya) – LightCode Photonics, basit, düşük maliyetli görüntü sensörlerinden yüksek çözünürlüklü bir 3D görüntü modeli oluşturmak için bir yöntem geliştiriyor.
Luminovo (Almanya) – Luminovo, ürün yaşam döngüsünde tüm değer zinciri boyunca iletişimi ve süreçleri optimize etmek için elektronik endüstrisi için yazılım geliştiriyor.
Software Defined Automation (Almanya) – Endüstriyel tesisleri ve makineleri bulut platformuna bağlayarak fabrikalardaki manuel süreçleri optimize ediyor ve otomatikleştiriyor. Böylece merkezi olarak bakım yapılabiliyor.
Space Forge (İngiltere) – Space Forge, uzay ortamının faydalarının (sıfır yerçekimi, vakum, düşük sıcaklık) dünya’da eşdeğer olarak yapılamayan yarı iletken üretimi için kullanılmasını sağlayan dünyanın ilk yeniden kullanılabilir uydusunu inşa ediyor.
TYTN (İngiltere) – TYTN, yapay zeka için eğitim veri modellerinin boyutunu önemli ölçüde azaltan yenilikçi sıkıştırma ve optimizasyon algoritmaları geliştiriyor.