Bundan yaklaşık 3 yıl önce ürün gamındaki modellerde isim değişikliğine gideceğini açıklayan Mercedes-Benz, bu operasyonu yeni SLC ile tamamladı. SLK yerine artık SLC olarak anılacak olan Mercedes’in roadster modeli, geçirdiği makyaj operasyonunu ardından markanın diğer modelleri ile benzer tasarım çizgilerine kavuştu.
Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan Detroit Otomobil Fuarı’nda sergileneceği açıklanan SLC’nin en büyük yeniliği ise kuşkusuz 1.6 litrelik turbo motor seçeneği oldu. Türkiye’deki vergilendirme sistemi nedeniyle Türk tüketicisinin en çok tercih ettiği silindir hacmine sahip modeller arasında yer alacak olan SLC’nin, satışlarını önemli oranda artırması bekleniyor.
Tavan 40km/s Hızda Açılabiliyor
Motor detaylarına geçmeden önce aracın genel hatlarına bakıldığında en büyük değişimin SLC’nin burun kısmında yapıldığı net bir şekilde görülüyor. Markanın elmas formlu ön ızgarasına kavuşan SLC’de yeni bir tampona ve bir önceki nesil E Serisi’ni andıran LED farlara yerilmiş.
Profilden bakıldığında SLK ile neredeyse tamamen aynı gönümü sunan SLC’nin arka kısmında ise egzoz gibi görünen ancak işlevsel olmayan çift egzoz çıkışlı tamponlara yer verilmiş. İç mekanda ise en büyük değişikliğin direksiyon simidi olduğu, geriye kalan kısımda ise önemli bir değişikliğin yapılmadığı görülüyor. SLC’nin elektrohidrolik tavan mekanizması artık 40 kilometre hızda bile açılıp kapatılabilir hale getirilmiş.
Beklenen Motor Geldi
SLC’nin en önemli yeniliği olan 1.6 litrelik motor 156 hp güç ve 250 Nm tork üretiyor. A, B, GLA, CLA, C ve E Serilerinde de görev yapan bu motor, SLC 180’i 0’dan 100 km/s hıza 7.9 saniyede taşıyor. Diğer motor seçenekleri otomatik vitesli versiyonlarında daha çabuk hızlanma değerleri sunsa da 1.6 litrelik motor artan ağırlıkla birlikte 9G-TRONIC 9 ileri otomatik şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 8.1 saniyede gerçekleştiriyor ve 225 km/s son hıza erişiyor.
Aracın 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise 5.6 litre olarak veriliyor. En güçlü versiyonu temsil eden ce SLK 55 AMG’nin yerini alan SLC 43 AMG’de ise çift turbolu 3.0 litre hacminde V6 motor görev yapıyor. 367 hp gücündeki bu versiyon ise 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede gerçekleştiriyor ve elektronik olarak sınırlandırılan 250 km/s son hıza ulaşıyor.
Bmw 418i geldi aklıma
aslan baturum benim. motoru olan her şeyi severmiş. adam motorcu.
ben de motor sefiyom
1.6 olmasi cok iyi olmus
hahah bmw varken..
Sanki motor biraz sönük kalmış gibi..
1.6 180 hp olmalı artık 5 yıldır aynı güçte olması saçmalık şu motoru çok daha verimli yapmalılardı şimdiye kadar.
İstanbul gibi bi yerde idael motor gece 2 de bile trafik ülke gibi bi ilde yaşıyoz 🙂
Snn ne SLK 😀
slk ismi bence daha başarılıydı ama araba süper olmuş….
M4 varken bunun yüzüne kim bakar