Doğru bildiğimiz yanlışları öğrenmeye başlayalım
İnanılmaz derecede yüksek çözünürlük sunan lens sensörlerin kullanılması. Samsung Galaxy S20, 64 Megapiksel telefoto kameraya sahip. Böylesine yüksek çözünürlüklü bir sensör, kırpılacak daha fazla görüntünün ve dolayısıyla daha fazla dijital yakınlaştırmanın olması gerektiği anlamına geliyor.
Pikseller gruplanıyor. Birden çok pikseli tek bir süper pikselde birleştirmek, dijital olarak yakınlaştırılmış görüntülerde daha sonra kırpmak yerine daha iyi kalite sunuyor.
Yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanan teknoloji devleri bu sayede iyileştirilmiş fotoğraflar sunuyor. Mobil fotoğrafçılık noktasında umut vadeden bu gelişme elbette yakınlaştırma teknolojisinde de önemli yolların geçilmesini sağlıyor.
Optik yakınlaştırma olmadan yüksek düzeyde dijital yakınlaştırma pek mümkün değildir.
Onlar en hızlısı: En iyi şipşak fotoğraf makineleri
Kullanıcılar tarafından merakla beklenen ve takip edilen makineler için sizlere özel bir liste hazırladık: En iyi şipşak fotoğraf makineleri:Bu çılgın 50x ve 100x yakınlaştırmalar, yalnızca optik ve dijital yakınlaştırmanın bir karışımı oldukları için mümkün. Dijital teknikler daha belirgin yakınlaştırma sağlarken, gerçek bir optik lens daha farklı sonuçlara ulaşmanızı sağlar.
Samsung yakınlaştırma rakamlarını artırıyor olabilir ancak bu yüksek Megapiksellerin altında aslında farklı detaylar bulunuyor.
Her şeyden öte dijital yakınlaştırma kötü bir şey olmasa da (özellikle aşırı kullanılmadığında), çok fazla yakınlaştırmanın bazı dezavantajları bulunuyor. Elbette görüntü kalitesinde kayıp var, ancak aynı zamanda fotoğrafların çekilmesi de zorlaşıyor, titreme gibi durumlarda net olmayan fotoğraflar ortaya çıkabiliyor ve bununla birlikte pek çok şey de sorun teşkil edebiliyor.
20x veya 30x oranında yakınlaştırma yaptınız. İyi bir çekim yapmak için telefonunuzu inanılmaz derecede hareketsiz tutmanız gerekiyor, bunun için tripod bile kullanmanız gerekebilir ( eğer en iyi sonuca ulaşmak istiyorsanız). Unutulmaması gereken bir detay da yeterli ışık kaynağı altında bu yüksek oranda yakınlaştırmayı yapmanız. Yani en azından görüntü kayıpları yaşanacak olsa da fotoğraf yeterince ışık aldığı için sonuç fena olmayacaktır.
Optik ve dijital yakınlaştırma arasındaki farklar hakkında bilgiler verdik. Bunun yanında yakınlaştırma nedir? Sorusunun da cevabını vermiş olduk. Dijital ve optik zoom arasındaki farklar aslında barizdir ancak bu fark yeni teknolojilerin geliştirilmesiyle kapatılmaya çalışılıyor. Yıllar içinde bu fark kapanır mı bilinmez ancak önemli gelişmelerin yaşanacağı kesin.
Optik Zoom’da 1 numara Huawei P40 Pro+