Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) uzmanları yoğun kullanılan kablosuz ağlar için video akışını optimize edecek bir yol bulduklarını açıkladı. Yüklenme, çözünürlük düşmesi ve takılmalara çözüm olan çalışma kullanıcıların video deneyimini üst seviyeye taşıyacak. Minerva, kablosuz ağ deneyimini kontrol edecek.

Çin’den bilim için önemli bir adım daha

Çin’den bilim için önemli bir adım daha

Çinli bilim insanları tarafından geliştirilen tamamen dijital PET cihazı beyin tümörü teşhisi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca cihaz beynin gizemini de çözebilir...

Minerva internet deneyimini artırıyor

Wi-Fi bağlantılarında kullanıcı sayısının artması ile hız bölünerek, özellikle yoğun internet kullanan işlemlerde, sorunlar yaşatıyor. Video izlerken kullanıcıların maksimum deneyim alması hedeflenerek Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı’ndaki ekip bu durumu analiz eden ve kontrol eden Minerva adlı sistemi geliştirdi.

Geleneksel kablosuz bağlantılarda hız kullanıcı sayısına bölünür. Örneğin televizyonunuzda internet üzerinden maç seyrettiğinizde evdeki başka bir kullanıcı akıllı cihazından internete girdiğinde sizin hızınızı paylaşır. Eğer diğer kullanıcı da video açarsa bu, hem çözünürlüğe hem oynatma hızına direk etki eder. Minerva bu durumu analiz ederek video akışına göre bant genişliği veriyor. Böylece, cihazların aynı interneti yarı yarıya değil ihtiyacı kadar kullanmasını sağlayabiliyor.

Yeniden oluşturma sürecinin yarı yarıya azaldığını belirten uzmanlar normal şartlarda 720p olan görüntü kalitesinden bu sistem ile 1080p görüntü kalitesine geçiş yapabildiler. Bu prensibin yalnız ev ve işyeri gibi alanlarla sınırlı kalmadığını belirten Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) yetkilileri bölgesel çalışmalarda da bu sistemin sorunsuz çalışabileceğini söyledi.

Ayrıca bunun, Netflix gibi online yayın sağlayıcıları için önemli bir durum olduğu da belirtildi. Standart TCP / IP protokolü için bir değiştirme işlemine gerek kalmadan kurulan sistem aynı zamanda herhangi bir ek donanıma da ihtiyaç duymuyor.