Video oyunları, bugüne kadar bir çok kez çocuklara şiddeti sevdirdiği ve olumsuz davranışlarda bulunmalarına yol açtığı gerekçesiyle eleştirilerin odak noktası oldu. Buna karşın zaman zaman çeşitli kaynaklarda oyunların yararları şeklinde yazılar gördük.
Bunlara son eklenen halka ise Oyun tasarımcısı ve yazar Jane McGonigal‘ın sözleri oldu. Ona göre, bilgisayar oyunları insanları daha dayanıklı bir hale getiriyor.
McGonigal sözlerini şöyle tamamlıyor: “Oyun severler sevmeyenlere göre çalışma arkadaşlarıyla iş birliği yapmaya daha eğilimli. Ayrıca bu oyunlar insanlara “tuttuğunu koparmak” ve “problem çözme” özelliği katıyor.”
:: Sizce oyunların bize kattığı iyi yönler neler?
oyun firmalarının bir yalanı daha..
çocuk cin gibi bakıyo…
En sevdigim seylerden biri oyun oynamak ama isten gucten vakit bulupta oynayamiyoruz.Hergun 2 saat oyun iyi gelir.Siniri, stresi alir, kafayi bosaltir, zekayi gelistirir, insanin ufkunu acar, yeniliklere acik olur, arastirma ve gelistirme yetenegi artar, ingilizce ogretir ve daha aklima gelmeyen bircok iyi ozellikleri vardir oyun oynama etkinliginin.Tabi bu saydiklarim akli basinda, akli dengesi yerinde, gercekle sanali ayirabilecek zekaya sahip yani normal insanlar icin gecerli
işyerinde fırsat buldukça oyun oynayan insanlar var. çokta geri zekalı insanlar yani
bunun bir oyun tasarımcısı tarafından söylenmesi nedense insanda şüphe uyandırıyor, size de öyle geldi mi acaba (?!)
yaw adamın tekinin lafını burda bilimsel bir çalışmaymış gibi nasıl haber yapabiliyorsunuz anlamıyorum.
Hilecilere ne katıyor peki?Çalma çırpma falan mı?
3. yorumu yapan arkadaşa 1 şuku veriyorum 😀
45 dakika oyun oynadıktan sonra beyindeki alfa dalgaları ölçülen çocukların, meditasyondan sonra bir budist rahibin ki kadar yüksek konsantrasyon seviyesine ulaştıkları deney sonucunda görülmüştür. Ancak oyun süresi uzadıkça bunun ters etki yaptığı da saptanmıştır. yani her şeyin fazlası zarar. Bu arada Tv’nin de fazlası zarar. Gene beyinden yayılan dalgalar ölçülerek yapılan bir deneyde, insan beyninin TV seyrederken, uyurkenden daha az çalıştığı ortaya çıkmıştır.