Akıllı telefon kullanıcılarının yaşadığı en büyük sorunlardan birisi telefon şarjlarının hemen bitmesi oluyor. Yıllardır net bir sonuca kavuşamayan bu sorunun çözümü için Cambridge Üniversitesi bilim insanları çalışma yapıyor. Çıkan haberlere göre bu çalışma sonucunda telefon şarj sorunu ortadan kalkacak. İşte detaylar!
Akıllı telefonlar yılda sadece 12 kez şarj olacak!
Her akıllı telefon kullanıcısının yaşadığı sorunlardan biri şarjın hemen bitmesi. Yıllardır yaşanan ve bir türlü çözümü olmayan bu sorun için bilim insanları adım attı. Cambridge Üniversitesinde çalışmalar yürüten bilim insanları, şarj sorunu üzerinde çalışıyor.
Buna göre bilim insanları, telefonların sadece yılda 12 kez şarj edilmesini sağlayacak bir mikroçip üzerinde çalışma yapıyor. Söz konusu çözüm, Cambridge Üniversitesi’nin ticari kolu olan Vaire, Birleşik Krallık hükümetinin desteklediği bir yarı iletken girişimi yapıyor.
Cambridge’de geliştirilen bu mikroçip ise matematik araştırmacılarının yer aldığı bir ekip tarafından tasarlanıyor. Bu çipin çalışması neredeyse hiç enerji ihtiyacı gerektirmeyen bir silikon çip işlemcisi tasarlamaya dayanıyor. Bu da daha uzun bir pil ömrü anlamına geliyor.
Söz konusu çip hakkında çok fazla detay yok. Bunun yanı sıra mevcut cihazlara gelmesi de uzun bir süre alabilir. Ancak çalışmanın başarılı olması durumunda telefonları bir ay boyun ca şarj etme ihtiyacı ortadan kalkacak gibi duruyor. Özellikle bazı kullanıcıların telefonlarını gün aşırı şarj ettiklerini düşünürsek fazlasıyla etkili bir çözüm olacak.
Peki, siz akıllı telefon şarj konusunda ne düşünüyorsunuz? Böyle bir çipe ihtiyaç duyuyor musunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Zaten her gün şarj etmiyoruz, en azindan min 5000mah pili telefonlar için. Galaxy 20 fe 5g versiyonunu 3 yıldır kullanıyorum, 2 buçuk günde bir şarj ediyorum. Ayrıca son 15 yıldır böyle pil haberleri yapılıyor karbonun dan tut elmasına kadar, 15 yılda ortaya çıkan bir ürün yok, bu pattern ile bir 15 yıl daha çıkmaz.
Zaten çok zor yılda 12 kez 5000mah 2 gün gidiyor ya baya fazla mah taşıyan piller gerek ama pillerin bayabuyuk olmali
50 yıl sonra 2 yılda 1 defa şarja takmak da mümkün hale gelir.
15 yıl surer en az bize degilde yeni nesile büyük faydası olur