teknolojik ürün, ilginç teknolojik ürün

Akıllı şort: Nano.bic

Akıllı ürünler artık hayatımızın her alanına sirayet etmeye başladı. Nano.bic akıllı şort ya da akıllı tayt, daha etkili şekilde spor yapmak için tasarlanmış. Omuzlara asılan bu şort, böylece vücudunuzda sabit kalabiliyor.

En ilginç Kickstarter projeleri – 10

En ilginç Kickstarter projeleri – 10

Kitle fonlaması ile destek alan Kickstarter ve indiegogo projelerini bir araya getirmeye devam ediyoruz. İşte öne çıkan teknolojik ürünler.

Akıllı şortun arka kısmında yer alan turuncu kutucuk ise, şortun tüm işleyişini kontrol etmekle görevli. Bu kutucuk ister arka tarafa isterse şortun yan tarafına kolayca sabitleniyor.

Akıllı şortun üzerinde gizlenmiş kablolar ve sensörler sayesinde çok daha efektif spor yapmak mümkün hale geliyor. Şort sayesinde, sadece 20 dakikalık egzersizin 3 saatlik fitness seansına denk olduğu iddia ediliyor.

Kısacası sporda uzun zaman kaybetmek istemeyenler için ideal bir girişimle karşı karşıyayız. Hipoalerjik bir kumaşla üretilen Nano.bic ile belli kasların çalışmasını sağlamanız da mümkün.

Kickstarter üzerinde de fonlanmak proje başlatan ilginç teknolojik ürün, ne yazık ki bu sayfada cihazın nasıl çalıştığına dair bir bilgi vermekten kaçınmış. Kitle fonlaması sitelerinde, insanlara ürününüz hakkında detaylı bilgi vermeniz gerekiyor. Bu yüzden proje şu an için Kickstarter plaformu üzerinde başarısız bir fonlama performansı sergiliyor.

teknolojik ürün, ilginç teknolojik ürün

Cyberpunk esintili VR gözlük: Panasonic HDR UHD

Panasonic HDR UHD, VR gözlük tasarım anlayışını yıkan özelliklere sahip. Hem bir taraftan normal bir güneş gözlüğü formu yakalamaya çalışan firma, gözlüğün VR deneyimi için yanlarını kapatarak cyberpunk esintileri yaratan bir tasarımla karşımıza çıkmış.

Ancak bu gözlüğü diğer VR gözlüklerden farklı kılan sadece tasarımı değil. Adı üstünde HDR özelliği olan ve UHD çözünürlük sunan VR gözlük, bu konuda kendi sınıfında ilk olma özelliğine sahip. Gözlüğün her bir ekranın çözünürlüğü ise 2560 x 2560 piksel şeklinde.

Bilgisayara direkt olarak bağlanabilen Panasonic HDR, böylece ek bir donanıma ihtiyaç duymuyor. Gözlük, ilk olarak CES 2020’de karşımıza çıktı. İlk prototipi 250-300 gr gibi bir ağırlığa sahipti. Ancak Panasonic bu ağırlığı 150 gr gibi oldukça iyi bir seviyeye çekmeye çalışıyor.

Gözlüğün her bir ekranı 120 Hz yenileme hızına sahip. OLED ekranla karşımıza çıkan VR gözlük, HDR özelliği sayesinde daha fazla renk ve parlaklık sunan bir ekranla karşımıza çıkacak.