Tabletler artık eğitim sisteminin temel araçlarından biri olmaya başladı. Devletin Fatih Projesi ve birçok özel okulun bu araçları eğitim sistemlerine uyarlamak için harekete geçmesi bu durumun en büyük göstergesi. Eğitim teknolojileri konusunda uzmanlaşmış Terra Bilgi İşlem tarafından geliştirilen TEA, tabletle eğitime geçmeyi planlayan eğitim kurumlarına kullanımı basit ve işlevsel bir çözüm sunmaktadır.
Çözüm üç modülden oluşuyor
TEA çözümü temel olarak üç modülden oluşuyor; sınıf içinde kablosuz ağ üzerinden akıllı tahta ile tabletlerin etkileşimli çalışmasını sağlayan In-Class, öğretmenlerin bilgisayar üzerinde farklı formatlarda sorulardan oluşan ödevler hazırlayıp, öğrenci tabletlerine gönderebildikleri Homework ve ölçme-değerlendirme için Reports.
Basit kullanımının yanı sıra, sistemi diğer tüm çözümlerden farklı kılan bazı özellikler var. Bunlardan biri, eğitmenlerin ellerinde bulunan tüm içerikleri bu sistemle kullanabiliyor olması. Diğer bir deyişle, öğretmen akıllı tahta ekranında açabildiği tüm dosyaları (PDF, Word, Power Point hatta web sayfaları) öğrenci tabletlerine gönderip anında öğrencilerden cevap alabiliyor. Sistemin herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymaması ve kurum içi kablosuz ağı kullanması ise hem hızlı hem de kesintisiz çalışmasını sağlıyor.
Şu anda 10 farklı özel okulda yaklaşık 5000 öğrenci bu sistemle eğitim görüyor. Eğitim sürekli yenilenmesi gereken bir yapıya sahiptir, dolayısıyla eğitim için kullanacağınız araçlarda sürekli olarak yenilenmek zorundadır. TEA yazılımını da sektörden gelen ihtiyaç ve öneriler doğrultusunda sürekli olarak geliştirip güncellenmektedir.
:: Tabletle eğitim konusunda ne düşünüyorsunuz?
Evet zaten ne gerek var eğitime teknolojiyi bulaştırmaya? Okullarda tableti , telefonu hatta bilgisayar ve projeksiyonları bile yasaklayalım. Ne gerek var başka şeylere kağıt ve kalem varken? Hatta bence okullarda havalandırma, aydınlatma ve diğer teknolojiye dayalı şeyleri de yasaklayalım. Mazallah kağıt ve kaleme birşey olur sonra. Evet. 😉
Sayısal öğrencisi olmadan bu tip şeyler bilinilmiyor malesef. Fizik, kimya, matematik, geometri eğitimi tabletlerde verilemez.
Şurada yere yatıp bir gülsem katıla katıla ancak olur yani Hadi adap usül bilmeden forum üzerinden kişisel eleştiriye girişmenizi geçtim zahmet edip bir baksaydınız hakkında "sayısal öğrencisi" değil diye yargıda bulunduğunuz kişinin profiline. Gerçekten merak ettim şimdi "sayısal öğrencisi" olmadan ben nasıl Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Bir açıklasanız be gözüm. Malum zat-ı alinizin kerametleri arasında böyle atıp tutmakta varya ondan soruyorum. Fizik, kimya tabletle öğretilmezmiş. Beceri meselesi tabi ancak küçük bir anekdot olarak vereyim. Bilgisayar ve projeksiyon sistemleri de okullara ilk kurulurken sizinkiler gibi mantıktan bihaber yorumlar yapılmıştı. Allah’tan kimse o zaman ciddiye almadı.