Faruk Fatih Özer yurt dışına çıktıktan sonra WhatsApp grubundan şirket çalışanlarıyla sabaha kadar yazışmayı sürdürdü. Özer mesajlarında “Korkmayın, panik yapmayın, her şey normale dönecek. Sizi mağdur etmeyeceğim” dedi. Mesajlar daha sonra kesildi.
Kripto para borsası Thodex’in işleme kapanmasıyla başlatılan nitelikli dolandırıcılık soruşturmasında, şirketle bağlantılı 65 kişi gözaltına alındı. Bu kapsamda yurt dışına kaçtığı tespit edilen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında ise kırmızı bültenle aranma emri çıkarıldı.
10 soruda Thodex vurgunu!
Türkiye yerli kripto para borsası olarak kendini tanıdan Thodex şirketini konuşuyor. 2 milyar dolarlık vurgun yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.Konuyla alakalı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı‘ndan yapılan açıklamada, “Soruşturma kapsamında tüm işlemler aralıksız olarak ve titizlikle sürdürülmektedir. Şüpheli Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan‘da yurt dışına çıktığı da resmi belge ve kayıtlarla doğrulandı.” denildi. Faruk Fatih Özer yurt dışına çıktıktan sonra ise WhatsApp grubundan şirket çalışanlarıyla sabaha kadar yazışmayı da sürdürdü.
400 bine yakın kişinin 2 milyar dolar dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmanın kapsamı genişlemeye devam ediyor. Bu gelişmeler yaşanırken yüz binlerce Thodex kullanıcısı ise mağdur. Mağdurların açıklamalarına göre, Thodex’te işlem yapanlar arasında harçlığını yatıran öğrenciden işi kötüye giden esnafa kadar pek çok kullanıcı bulunuyor.
Thodex vurgununda neler oldu?
Kripto para piyasasında yaşanan depremi Thodex vurgunu tetikledi. Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık vurgun yaparak Arnavutluk’a kaçtığı bilgisi paniğe neden oldu. Ardından Vebitcoin kedini tasfiye ettiğini açıkladı. Her iki şirket yöneticilerine de savcılık soruşturma başlattı. Arnavutluk’ta kaldığı otel tespit edilen Özer’e polis baskın yaptı. Ancak Özer’in kısa süre önce otelden ayrıldığı belirlendi.
MASAK’ın devreye girmesinin ardından Özer’in Türkiye’deki bankalarda bulunan 30 milyon TL’sine el konuldu. İçişleri Bakanlığı da Özer ve bağlantılı isimlere operasyon yaptı.
İlkyorumum. Yok
Vebitcoin nin suçu ne ?
Hırsızlık ve dolandırıcılık arasında fark vardır. Bu adam hırsız değil, 1 verip 10 almayı bekleyen enayileri tokatlayan zeki bir adam. Takdir edilesi kişi. Yurt dışına gitmesi kötü olmuş, beyin göçü neticede. Dolaylı yoldan da olsa 1 dolar bile hakkım geçtiyse bu adama helali hoş olsun güle güle harcasın.
Ne yazıkki cehalet böyle bir şey. Kara cahil.
Hırsızlık ne dolandırıcılık arasında fark var diyen beyinsiz. Hangi çağda yaşıyorsun merak ediyorum.
Cahil cühela konuşma nasıl bir ülkede yaşıyoruz bi düşün o mağdur olan kişiler nasıl bir borcun altına girdi kripto para piyasası için bi düşün beyin bedava
Ben inanıyorum ki herkez parasını alacak. Beni yanlış anlamayın, yatırdığınız parayı alacaksınız. Üç yıl önce 60bin tl yatırıp aldığınız 3 bitcoin var diyelim, şu anki ederi 1,5milyontl : Size yatırdığınız 60bin geri ödenecek.
Parasını yatıranlar parasını alacak, davalar düşecek, düze çıkacak ondan sonra istediği yerde istediği gibi yaşayacak. Hukuken bir hırsızlık dolandırıcılık olmamış olacak böylece.
Adam hırsız değil ki, bu ise giren herkes sonucun ya batmak ya çıkmak olduğunu biliyor. Herkes battı, borsayla değil ama battı yani 🙂 sonuçta kazanan bir taraf var, adam hakkıyla dolandırdı cıktı. Bir süre bu furya devam eder. Unutmayın, her boşluk dolmalı, kastelli gitti yerine birileri lazımdı, adamlar açığı buldu attı golü. Tosuncuk, coincik, daha çok çıkar..
Helal olsun adama
Herhangi bir güvence olmadan onca parayı bir şirket yada kişiye kim gönderir yada emanet eder?
Adam iyi dolandırmı ama tam bir akılsız Türkiyeden kaçtın ama Interpolden hayır panamaya filan gitseydi bulamazlardı derken mit kolları sıvar yine bulur rahat olun
borsaya para yatıranlar nasıl kolay para kazanma peşindeyse. Dolandırıcılarda aynı hırsla para kazanma peşindeler