UVC ışık, mikropları yok ederek grip gibi hastalıkların buluşmasını önleyebilir. UVC ışık kullanımı mikropları yok ederken, insan cildine zarar vermiyor.
QR kod yemeye ne dersiniz?
Yenilebilir QR kod, akıllı ilaç sektörünün en önemli çalışmaları arasında bulunuyor. Gelecekte hapların yerini yenilebilir QR kod şeklindeki ilaçlar alabilir.UVC ışık toplu alanlarda kullanılabilir
Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi (CUIMC) tarafından yapılan araştırmaya göre uzak ultraviyole C ışığı (UV-C), mikropları yok etmek için kullanılabilir. 200-400 nanometre arasındaki nispeten küçük bu dalga boyu, organizmaların dış kısmını delip, genetik materyalindeki moleküler bağları tahrip edebiliyor. Çalışmanın sonuçlarında en ilgi çekici taraf ise bu ışığın mikropları yok ederken, insan cildine hiçbir zarar vermiyor olması.
Daha önce UV-C’nin ameliyatla ilgili enfeksiyonların ortak suçlusu olan MRSA (metisiline dirençli S. aureus) bakterilerini de öldürebildiği kanıtlanmıştı.
Araştırmacılar UV-C ışığın, havadan bulaşan mikrobik hastalıkların yayılmasını sınırlayacağını düşünüyor. Maliyet olarak da nispeten ucuz olan UV-C ışık hastaneler, okullar, bankalar gibi kalabalık alanlarda kullanılabilir.
UVC isini ile kutular bulunuyor test olarak kullanilan. Bu kutulara elimizi sokuyoruz, ve dezenfekte etmis oluyoruz. Bunabenzer bir cihaz var yani.Kutularin boyutu kucuk, heryere asilabilir.