Uzay istasyonu konusunda çeşitli ve ciddi atılımlar yapan ülkeler arasına yeni bir ülke daha katılıyor. NASA’nın Mars 2020 projesinde işler yolunda giderken, uzayda temel ihtiyaçlardan birisi olan istasyon üretiminde de oyuncuların sayısı çoğalıyor.

NASA uzay istasyonu turizm merkezi olacak

NASA uzay istasyonu turizm merkezi olacak

İnsanların uzayı görmesi ve keşfetmesi için sevindirici haber sonunda geldi. ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASA uzay istasyonu 2020'den itibaren turizme açılacağı açıklandı.

Uzay istasyonu mevzusunda gelişmeler yaşanıyor

Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO), uzay uçuşlarındaki hedeflerini daha uzun bir vadeye yaydığını açıkladı. Araştırma ekibinin başkanı olan Kailasavadivoo Sivan, bu konu hakkında şunları söyledi: “2030 yılında bir uzay istasyonu açmak istiyoruz. Bu istasyon, astronotların yalnızca 15 ila 20 gün kalabileceği bir istasyon olacak. Burayı nispeten küçük bir yer olarak tasarlıyoruz. İnşasına başlamak istediğimiz durak, yer çekiminin neredeyse hiç olmadığı bir alanda bizim deney yapmamıza olanak sağlamalıdır. Hindistan, bu konuda herhangi bir ülkeden yardım almayacak.”

Uzay istasyonu

Proje hakkında daha fazla bilgi verilmedi. Zira 2022 yılında yapılması düşünülen insanlı uzay seferine odaklanmış olan ülke, buna ek olarak, 15 Temmuz 2019’da başlatılması planlanan mürettebatsız arazi gezisine gün sayıyor. Bu gezi, Ay ve çevresine yapılacak. Uluslararası Uzay İstasyonu’na dahil olan partner ülkeler dışında; Çin’in, Rusya’nın ve ABD’nin uzay konusunda, tek başına, düzenlediği yörüngesel aktiviteler de mevcut.

uzay istasyonu inşası

Uzaya yapılan uçuşlar hakkında tecrübe edinmek isteyen Hindistan, bu hususta daha önce deneyimi olan ülkelerin astronotlarına karşı oldukça zorlu bir mücadele verecek.