Bilişimdeki yenilikleri basın mensuplarıyla paylaşmak isteyen markalarla olan buluşmalarımız genelde kalabalık şehirlerde veya teknoloji üslerinde oluyordu. Doğa harikası Ayder‘de (Rize) bizi hangi yeni teknolojinin beklediğini merak ediyorduk ve Vodafone‘un burada gerçekleştirdiği ilki yerinde izleyerek, sorumuzun da cevabını almış olduk.
Yeni Sistemin Faydaları
Vodafone, kurumsal müşterilerini ileri iletişim teknolojileri ile buluşturmak hedefiyle hayata geçirdiği Vodafone İş Ortağım kapsamında, Doğuş Çay işbirliğinde geliştirdiği “Telemetri Sistemi ile Çay Ölçümü Uygulaması” ile sektöründe bir ilke imza attı.
Sistem, çay nakliyatında uzaktan ölçümleme avantajı ile çay üreticilerine daha pratik, daha kolay bir iş yapma deneyimi vaat ediyor.
Çay nakliyatı sürecinde meydana gelebilecek aksaklıklar ve gecikmelerden doğan zararı minimuma indiren Telemetri Sistemi ile Çay Ölçümü Uygulaması, çay üreticilerine zamandan tasarruf, kaliteli ürün, düşük maliyet ve hız gibi pek çok avantaj sağlıyor.
Videoyu İzleyin
#video_5844#
Vodafone Türkiye Kurumsal İletişim Kıdemli Müdürü Tolga Yücel ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, proje hakkında konuştuk ve kurumların Vodafone ile nasıl bir araya gelebileceğinden bahsettik.
{pagebreak::Ne Dediler?}
Ne Dediler?
Vodafone Kurumsal Satış Bölüm Başkanı İnanç Erol ve
Doğuş Çay Kurucusu ve Genel Müdürü Alpaslan Karakan
Vodafone Kurumsal Satış Bölüm Başkanı İnanç Erol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Vodafone İş Ortağım ile her ölçekteki kurumun iş sürecini kolaylaştırmayı ve iletişim maliyetlerini kontrol altında tutmayı hedeflediklerini belirttiği konuşmasında, “Vodafone, tüm dünyada 15 milyonun üzerinde kurumsal müşteriye hizmet veriyor. Biz de Vodafone Türkiye olarak globalden edindiğimiz deneyim ve birikimi Türk şirketlerinin hizmetine sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu anlayış paralelinde, telekomünikasyon sektörünü ve Türkiye’yi pek çok ilk ile buluştururken, aynı zamanda alanında lider şirketlerle işbirliği yaparak, mobil iletişim alanındaki birikimimizi farklı sektörlerin deneyimi ile zenginleştiriyor, böylece kurumlarımızın hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Doğuş Çay işbirliği ile geliştirdiğimiz Telemetri Sistemi ile Çay Ölçümü Uygulaması sayesinde çay üreticilerinin ve çiftçilerin iş yapma süreçlerini daha pratik, daha verimli hale getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Doğuş Çay Kurucusu ve Genel Müdürü Alpaslan Karakan ise şunları söyledi: “Sistemin henüz % 35’inin devreye girmesine karşın, şimdiden 1 milyon TL tasarruf ettik. 750.000 dolarlık toplam yatırım sonucunda, sistemin tamamının devreye girmesi ile 3 yıl içinde tasarruf tutarının 7 – 8 milyon TL’ye ulaşacağını öngörmekteyiz. Sistemin bize en büyük getirisi kalite, hızlı bilgi paylaşımı, müstahsil ile güvenli ve şeffaf bir ilişki ve verimlilik artışı. Proje tamamlandığında, Vodafone’un yüksek çekim gücü sayesinde bu hizmeti 500 çay alım merkezimize taşımış olacağız.“
{pagebreak::Samimi Açıklamalar}
Doğuş Çay’dan Samimi Açıklamalar
Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için Rize’deki çay fabrikalarını ziyaret ettiğimizde, samimi ofisinde bir araya geldiğimiz Doğuş Çay Kurucusu ve Genel Müdürü Alpaslan Karakan ile özel bir sohbet gerçekleştirdik.
Vodafone ile birlikte yapılan bu projenin şu anda 2 fabrikaya uygulandığını, kalan 3 fabrikaya da bu değişimi tatbik edeceklerini öğrendik. şimdi sıkı durun ve rakamlara daha yakından bakın. Projenin toplam maliyeti 750 bin TL. Projenin sadece iki fabrikaya uygulanmasından bu yana elde edilen tasarruf ise 1 milyon TL.
Elde ettikleri tasarrufu, sosyal sorumluluk projelerinde kullanan Doğuş Çay, okul ve hastane yaparak diğer kurumlara da örnek olmaya devam ediyor. Öyle ki, yakın zamanda bitirilmesi beklenen tam teşekküllü bir hastanenin toplam maliyetinin (Yaklaşık 11 Milyon TL), % 70‘ini Vodafone ile gerçekleşen bu projeden elde edilen tasarruf ile karşılayacaklarını belirtti.
Keyifli sohbetimizde kahve içenleri hoş karşılamadığını ve çay içmeye davet ettiğini belirten Alparslan Bey‘in yılda 50 bin ton çay satmak gibi bir hedefi var. Yılda % 2 büyüyen çay sektörünün daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için Kahve Dünyası, Simit Dünyası gibi bir de Çay Dünyası projelerinin olduğunu anlatan yönetici, bu sayede çayın faydalarını herkese anlatacaklarını belirtiyor.
{pagebreak::Teknoloji ve Doğal Hayat}
Teknoloji, Doğal Hayatı Destekliyor
Bu projeye neresinden bakarsak bakalım, milli değerlerimiz açısından çok faydalı ve örnek olacak bir çalışma. Teknolojinin gelişmesiyle beraber yok olacağı düşünülen sektörler açısından da durumun yeniden değerlendirilmesini sağlayacak kadar ayakları yere sağlam basan bir proje.
Telemetri Sistemi ile Çay Ölçümü Uygulaması sayesinde Rize‘deki bahçelerinde çay yetiştiren üreticiler, israfı engelleyerek kayıpları azalıyor ve yaptıkları işe eskisinden daha fazla güveniyorlar. Bu da doğal hayatın bir parçası olan tarım sektörüne teknolojinin verdiği destek için en güzel örneklerden biri haline geliyor.
Not: Alparslan Bey’den aldığımız çay tarifine göre, demleme sırasında iyi su kullanmak gerekiyor. Bunun yanı sıra kaynayan suda demleme yapmanın uygun olmadığını, 100 derecenin altındaki suda yapılan demlemenin hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli çayları ortaya çıkaracağını belirtiyor. Son derece değerli bu bilgileri, SDN okurlarıyla da paylaşalım istedik 😉
Bu tür başarı hikayelerini okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.
güzel çalışmalar, diğer firmalardanda bekleriz.
Bu tür başarı hikayelerine daha sık yer verirsek süper olacak gibi 😉
Çay tarifi güzelmiş yarın deniyorum
vodafone’a tebriqler. bizim köye de gelsin en kısa zamanda
Anlayanlar bu sistemin ne olduğunu anlatabilir mi, haberi okudum ama anlayamadım.
Ya bende hiç anlamıyordum annem neden suyu kaynatıp bekletip çayı su dinlendikten sonra demliyor. Hiç annem gibi çay demleyemedim diye dertlenir dururdum
Sistemi beğenenler ne anladı acaba ???
Ya bende hiç anlamıyordum annem neden suyu kaynatıp bekletip çayı su dinlendikten sonra demliyor. Hiç annem gibi çay demleyemedim diye dertlenir dururdum
çünkü çay aromasını kaynamış suda salıyor nasıl yerçekimi kuvveti varsa buda aynen öyle bir fizik kanunu gibi