WhatsApp kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Sızdırılan bilgilere göre popüler mesajlaşma uygulaması, Snapchat’in önemli bir özelliğini daha kullanıcılara sunacak. Bilgilere göre kısa süre içerisinde, WhatsApp kaybolan mesaj özelliği ile kullanıcıların karşısına çıkacak.
WhatsApp kaybolan mesaj özelliği üzerinde çalışıyor!
Facebook’un sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması, 2017 yılı başında Snapchat Hikayeler özelliğinden esinlenilerek hayata geçirilen WhatsApp Hikayeler ile adından oldukça söz ettirmişti.
Hikayeler özelliği ile rakibini sollayan WhatsApp Hikayeler açıklanan verilere göre, 450 milyon kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre WhatsApp‘ın Snapchat’te yer alan kaybolan mesaj özelliği üzerinde çalıştığı gün yüzüne çıkartıldı.
Söz konusu bu özelliği ile rakibi Snapchat’e oldukça büyük bir darbe vurmayı planlayan mesajlaşma uygulaması, aynı Snapchat’te olduğu gibi belli bir süre sonra kaybolan mesaj özelliği ile karşımıza çıkacak.
Kaybolan mesaj özelliği sayesinde arkadaşlarınıza Hikayeler üzerinden göndereceğiniz GIF‘ler ve Fotoğraflar, Snapchat‘te olduğu gibi belli bir süre sonra kendi kendine ortadan kaybolacak.
Böylece son zamanlarda bir hayli popülerliğini kaybeden Snapchat’in en önemli özelliğini de kullanıcılarına sunacak olan popüler mesajlaşma uygulaması, yeniden adından söz ettirecek.
WhatsApp Hikayeler 450 milyon kullanıcı barajını aştı!
Mesajlaşma uygulması toplam kullanıcı tabanı 1.5 milyar seviyesine ulaşmış durumda. Bu rakamla servis Snapchat ve Instagram gibi servisler karşısında ezici bir üstünlüğe sahip. Statista tarafından yayınlanan rapor ise, servisin Facebook Messenger aylık aktif kullanıcı sayısını bile aştığını gösteriyor. Hikayeler, günlük aktif kullanıcısını 450 milyon rakamına çıkartmış durumda.
Snapchat 2018 birinci çeyrek gelir raporu, şirketin yüzde 2.13 ile en yavaş büyüme oranını ortaya koymuştu. Servis günlük aktif kullanıcısını 187 milyondan sadece 191 milyona çıkartmayı başarabildi. Son çeyrekte 360 milyon dolar kayıp veren Snapchat, kaybını bu sefer de 385.7 milyon dolara yükseltti. 2017 yılı sonunda Instagram Hikayeler özelliği içinse 300 milyon günlük kullanıcı sayısı açıklanmıştı.
WhatsApp Hikayeler özelliğinin 450 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaşması ise aslında şaşırtıcı değil. Kullanıcıların iletişim ihtiyaçlarını artık en çok mesajla uygulaması üzerinden giderdiği açık seçik ortada. Çıkartma ve grup görüntülü görüşme gibi özelliklerle WhatsApp’ın daha büyük başarılar elde edeceğini tahmin etmek hiç de güç değil.
Bu bilgileri nerden öğreniyorsunuz?
Telegramdan al koy ne güzel
Telegramdan çalmalara doyamadı. Watsap ismini telegram yapsa yeri var. Bu kadarda olmaz bir tanede kendin özellik bulda hayret edelim bizde.
Telegram messenger olmasa ne ya yapacak bu watsap bilmiyorum. Telegram messenger geliştiricilere para ödese yeri var yani. Ne kadar taklit etsede telegram messenger yarısı bile olamaz kullanan bilir.
BİP uygulamasında ki gibi desenize..
bu özellikler başka uygulamalarda çoktan var, örneğin BBM ve Telegram’da.
Beklemeye gerek yok daha iyi olan uygulamaya geçmek yeterli olacaktır
Whatsapp buluta yedekleme de şifrelemeyi kullanmıyor dolayısıyla buluta yedeklemek güvenli değil. Bunu da yapın ozaman
Şu anda WhatsApp’i geçebilecek başka bir şirket yok. Adamlar gayet akıllı hamleler yapıyor ve kullanıcıları memnun etmeyi başarıyor..
hırsızlığa akıllı hamle mi deniyor?
Telegram’dan çalıntı.
BİP uygulamasında olan özellikleri daha sonra WhatsApp ta görmekteyiz. iPhone’un yıllar sonra RAM miktarını arttırmaya karar verip kullanıcıların bunu müthiş bir hamle olarak görmesi gibi WhatsApp da diğer uygulamalarda gördüklerini yayınlayıp kendisi keşfetmiş gibi ün yapıyor. Turkcell güzel bir hamle yaptı ancak uygulamayı reklam amaçlı kullanıyor. Doğru düzgün bir şekilde sadece amaca yönelik geliştirmeler yapsalar şu an WhatsApp’ın yerinde Bip olurdu. Ancak PTT’nin geliştirdiği sohbet uygulaması BiP’in tahtını büyük ölçüde sallayacaktır. Facebook’un gizlilik skandallarından daha büyüğünü WhatsApp yapıyor ama kimse ses çıkarmıyor. Gizliliğe önem veren iyi geliştirilmiş bir uygulama dünya gündemine oturabilir. Belki Microsoft’un geliştirdiği Kaizala bunun bir parçası olabilir.
WhatsApp, Bipi taklit etmeye devam ediyor çıkartmalar da bip de vardı WhatsApp sonradan getirdi kaybolan mesajda Bipte vardı WhatsApp şimdi onun üstünde çalışıyormuş 😂😂😂 Türk olarak taklit edilmekten gurur duyuyorum 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
boş işleri bıraksalar da IOS için tek telefonda birden fazla numara desteği getirseler
Bip uygulamasını taklit ediyor ne snapi neden bu özelliklerin bipte daha önceden olduğunu yazmiyorsunuz
Merhaba Alıntı Şartlarına uyarak içeriğinizi kullanmamda sıkıntı varmı
Adamlar çalıyor ama çalışıyorlar 🙂 tanıdık geldi mi ??