Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde Turkcell’in yeni CEO’su Murat Erkan’a merak edilenleri sorduk! Türkçe Yaani sesli asistan ve 5G ne zaman kullanılabilecek? Cevapları röportajımızda.
10.’su düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi’ne 5G, yapay zeka ve otonom araçlar damga vurdu. Turkcell Teknoloji Zirvesi‘nde bindiğimiz sürücüsüz servis videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.
Murat Erkan’a sorduk: Yaani sesli asistan ve 5G ne zaman kullanılabilecek
Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde Turkcell’in yeni CEO’su Murat Erkan ile keyfli bir röportaj fırsatı yakaladık. Teknoloji Zirvesi’nde tanıtılan Yaani sesli asistanı ve 5G’yi konuştuk.
Dilerseniz sizi röportaj ile baş başa bırakalım. Yaani sesli asistan ve diğer gelişmelerle ilgili hazırladığımız yazıyı da videonun altından okumaya devam edebilirsiniz. İyi seyirler…
Murat Erkan Teknoloji Zirvesi’nde neler söyledi?
Bu yıl 10’uncu düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi, ‘Sen Yap Diye’ sloganıyla kapılarını açtı. Hem ülkemizden hem de dünyadan çok sayıda basın mensubunun takip ettiği etkinlikte, Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen yapay zeka Yaani Sesli Asistan da tanıtıldı.
Arama motorunun bir üst versiyonu olan Yaani Asistan, Türkiye’nin datasının Türkiye’de kalması açısından ayrı bir öneme sahip.
Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde konuşan Turkcell’in yeni CEO’su Murat Erkan, yerli ve milli sesli asistanın hayata geçirilmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. Erkan, sahnede canlı yerli yapay zekâ demosu da gerçekleştirdi.
Murat Erkan konuşması sırasında sahnede kurulan sistemle dijital servislerle ilgili anlık rapor sorgulamasından şehir hastanelerinden randevu almaya, internet üzerinden yemek siparişinden akıllı ev ürünü entegrasyonu ile kahve makinesini çalıştırmaya kadar birçok uygulamayı yapay zekâ ile öğrenen Yaani Asistan üzerinden konuklara uygulamalı olarak gösterdi.
10 milyona yakın kullanıcısı olan Yaani’nin yakın zamanda hem bireysel hem de kurumsal e-posta servisini de başlayacak.
Turkcell CEO’su konuşmasında Yaani Asistan’ın dışında 5G teknolojisine de değindi. Ortak altyapı vurgusunu yenileyen Erkan, yapay zekâ teknolojilerin hayata geçirilebilmesi için 1 milisaniyenin altında gecikme süreleri gerektiğinin altını çizdi.
Turkcell bu alanda son 5 yılda 50 milyar liralık yatırım yaptı. Önümüzdeki 3 yılda ise 16 milyar liralık yatırım yapmayı hedefliyor.
beklediğimizi almayacağız ama bu atılımların yapılmasını da lütfen küçük görmeyelim. böyle böyle birşeyler çıkacak. 10 sene önce elle fırlatılan drone larımız vardı. şimdi ne aşamadayız düşünün. Kızılması gereken birisi varsa o mynet’tir. google türkiyeye girerken iştahı kabarıp algoritması satmasaydı şu anda belki google bu kadar yaygın olmayacaktı. bizim de bir baidu’muz bir yandex’imiz olacaktı.
Abi elektronik simkart ne zaman devreye girecek onuda sorsaydın keşke
2020 gibi başlıcak şu andaki gidişata göre, aksilik olmazsa tabi.
Yarınki gidişata göre 2021 başlicak
tüm TÜrkiye yi geçtim İstanbul’a adam akıllı fiber döşeyin. İstyanbul un ortasında fibere erişemiyoruz.
Koskoca adamlar CEO’lar, Manager’lar vb koydukları isme bak YAANİ.
Bu bildiğin ağzında sakızı gevşek gevşek çiğneyen 17 yaşında hala Türkçe öğrenmeye çalışan, kendini ponçik ve müthiş güzel sanan aslında salağın önde gideni bi kız çocuğu konuşması.