Zoom son yıllarda en çok kullanılan dijital toplantı uygulaması oldu. Özellikle 2020 yılında başlayan covid-19 salgınıyla beraber bir çok kişi bu platformu kullanmaya başladı. Önceleri ücretsiz bir platform olan Zoom, geçtiğimiz yılın başında bazı değişikliklere gitmişti. Ücretsiz kullanıcılara bazı kısıtlamalar getiren platform, dün yayınladığı blog yazısında bunlara bir yenisini daha ekleyeceğini duyurdu. İşte detaylar…
Zoom’dan yeni reklam politikası kararı
Zoom, dün kendi resmi sitesinden bir blog yayınladı. Platform, ücretsiz olarak sunduğu temel katmanda bundan sonra reklam göstermeye başlayacağını belirtti. Reklam, ücretsiz kullanıcılar için toplantıyı engelleyen bir unsur olmayacak. Toplantı bitiminde Zoom’un tarayıcı sayfasında yayınlanacak. Şirket, reklam politikalarını belirli ülkelerde yapacaklarını söylerken bu ülkelerin hangileri olduğu hakkında bilgi vermedi.
Zoom’dan gelen açıklama şöyle oldu:
Ücretsiz Basic kullanıcılarının platformumuza erişim sağlamaya devam edeceğini umduğumuz bir pilot reklam programı sunmaktan heyecan duyuyoruz. Program dahilinde reklamlar, kullanıcıların toplantılarını sonlandırdıklarında göreceği tarayıcı sayfasında yayınlanacaktır. Belirli ülkelerdeki ücretsiz Basic kullanıcıları, sadece diğer ücretsiz Basic kullanıcıları tarafından düzenlenen toplantılara katıldığında bu reklamları görecektir.
Zoom’un baş pazarlama sorumlusu Janine Pelosi, “yatırımları desteklemek ve Basic kullanıcılarının platforma erişimlerini devam ettirmek” için reklam göstermeye başlaması gerektiğini söyledi. Janine Pelosi şöyle ekledi:
Bu değişiklik, ücretsiz Basic kullanıcılarımızın her zaman sunduğumuz aynı sağlam platform üzerinden arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşlarıyla bağlantı kurmaya devam edebilmesini sağlıyor.
Zoom önceden ücretsiz kullanılan bir platformdu. Ancak pandemi nedeniyle kullanıcı sayısındaki devasa artıştan sonra ücretli platformu duyurdu. Şimdilerde ücretli katmanın Zoom Pro ücretsiz katmanın Zoom Basic olduğu iki ayrı kullanım seçeneği bulunuyor. Basic kullanıcılarına bire bir görüşmelerde sınır koymazken üç kişiden fazla toplantılara 40 dakikalık sınırı koyuyor. Yeni reklam polikitası ne kadar kısıtlama getirir şimdiden merak konusu.
Zoom’un yeni reklam politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşınız.