Son aylarda teknoloji gündemine bomba gibi düşen sanal mecra saldırılarına bir yenisi daha katıldı. 29 Ağustos tarihinde Kate Upton ve Jennifer Lawrance gibi çok sayıda ünlünün özel fotoğraflarının internette gezinmesine sebep olan iCloud saldırısıyla başlayan gelenek, geçtiğimiz gün Snapchat ile devam etti. Bu seferki kurban ise Dropbox’ın ta kendisi.
Pastebin üzerinden gelenbilgilere göre başlangıçta 400 Dropbox kullanıcı adı ve şifresiyle start alan hack işlemi, toplamda 6 milyon 937 bin 81 kişi ile son buldu. Kısacası 7 milyona yakında Dropbox kullanıcısının en özel bilgi ve verileri üçüncü parti kimselerin eline geçti.
Endişeye mahal yok!
Saldırıyı gerçekleştirdiğini açıklayan grup adına konuşan kişi ise kendisine Bitcoin bağışları yapılmaması halinde önemli isimlerin de bulunabileceği çok sayıda hesabın sanal dünyaya sunulacağını söyledi. Bu ürkütücü gelişme sonrasında Dropbox sözcüsünden gelen açıklamada ise şimdilik korkmaya gerek olmadığı, çok sayıda kullanıcı adı ve şifrenin çalındığını, ancak ele geçirilen kullanıcı şifrelerinin çoktan geçerliliğini yitirdiğini belirtti. Eski şifrelerin ele geçirilmesi sebebiyle büyük bir sorun yaşanmayacağını söyleyen yetkililer yine de dikkatli olunmasını söylüyor.
İki aşamalı doğrulama sistemini kullanması salık verilen kullanıcıların Dropbox tarafından yapılan “yatıştırıcı” bilgilendirmeye rağmen hacker grubuna Bitcoin ödemelerine başlayıp başlamayacağı ise merak konusu.
:: Bu ürkütücü saldırıların devamı gelir mi dersiniz?
Ciddi anlamda aslýnda teknolojinin kurbaný olmuþuz farkýnda deðiliz. Ne özel kaldý ne bir þey.
Neyse ki fotolarýmý ne dropbox ne icloud hiç bir yerde saklamýyorum
Dizi veya filmlerde oynamadýysan sýkýntý yapma zaten hedef ünlü kiþiler
google plus giderse yandım 😀
Ya gizli belgeleri saklýyorsa ?
DOğruluğu %100 kanıtlanmadan bu haberlerin bu şekilde yayınlanması ne kadar doğru?
En azından iddia edildi demelisiniz ticari ahlak açısından. Başka bir firmanın ticari itibarını zedeliyorsunuz sonuç olarak…
Dropbox kesinlikle bize ait değil diyor buradaki (link veremiyormuşuz yorumda, o halde resmi blog sayfasında diyelim) açıklamasında:
Lütfen kelimeleri daha özenli seçmeye gayret edin, aynı şeyin sizin sitenizin de başına gelebileceği empatini de kurmak lazım…
Dropbox hesabým yok sülalem rahat OneDrive’cýyýz
Saklýyanlar düþünsün benim içim rahat biþi olmaz. ünlüler düþünsün icloud dan neler çýkýyor görüyoruz.
OneDrive’ın değerini bir kez daha anladım 😀
Cloud sistemlerde tek kullandigim google drive + iki adimli koruma. Kolaysa calip girsinler.
Sırada copy var haberiniz olsun 🙂
Varsa bilgisayarýnda bir keylogger, (çalan için) sorun olmaz.
dropbox u telefonuı alıralmaz kaldırdım yani etkisiz hale getirmiştim çünkü çok sıkıntılı olduğunu biliyordum . açıkcası bu haberi dropbox kullanan ünlüler düşünsün
Bulut duman oldu.
sonunda yazim kurallarina uyan insan evladi yazar gelmis hos gelmis
Genelde (günümüzde) hesaplar birbirleri ile baðlantýlý ve bir hesap açýksa diðerine (izinler verilmiþse) þifresiz giriþ yapýlabiliyor. Öyle durumlarda risk yüksek. Kullanýcý çekebilmek veya kullanýcýyý daha aktif olmaya teþvik etmek için saðlanan kolaylýklar, genelde açýklar yaratýyorlar. Kapýnýn yarýsýný açmayý baþaran hýrsýz, içten kilidi açmanýn yolunuda bulur. Anlýk (geçici) þifreleri çözmenin yoluda, þansa oynamak ve geçerli olacak þifeyi tahmin etmeye çalýþmak.
Önlem almak her zaman riski azaltýr.
Bu defa Scarlett i bekliyom 😉
Her türlü hesap ele geçirme kapatma vb işlemler sağlanır discord: FLepi#4950