Fiyat performans kralı Moto G rüzgarı
O yıllarda düşük fiyata yüksek performanslı telefon almak için tek alternatifiniz Nexus modelleriydi. Ancak zor dönemlere giren ve çıkış arayan Motorola efsane haline gelecek Moto G ile bir anda her şeyi değiştirdi.
Dünden bugüne cep telefonu teknolojisi-1
Cep telefonu teknolojisi, dünden bugüne nasıl bir değişim geçirdi, cep telefonu modelleri tarihi nereden nereye geldi sizler için derledik.Kamera tarafında rakiplerinin çok gerisinde kalan model, Snapdragon 400 gibi o dönemin önemli orta seviye işlemcilerinden biri ile karşımıza çıktı. Dört çekirdekli bu işlemci 1.2 GHz işlem gücüne sahipti.
Ancak telefonun en önemli özelliği, Nexus dışında stok Android ile karşımıza çıkan ilk akıllı telefon modeli olması. Telefon Türkiye’de de stok Android tecrübesi yaşamak isteyen ve daha düşük ücretlerle yüksek performansa ulaşmak isteyen kullanıcıların ilgisini çekti.
Motorola, özellikle ABD’de bu modeli peynir ekmek gibi sattı. Android uygulama geliştiricilerin o dönem tercih ettiği iki modelden biri Nexus 4 diğeri ise Moto G modeliydi. Moto G ve Moto G ikinci versiyon kullanıcıları uzun süre Android sürümlerini internet üzerinden kolayca indirip telefonlarına kurabildi. Bu model kısa bir süre de olsa Motorola’nın yeniden yükselişinin de işaret fişeği olacaktı.
Nokia PureView 808 ile Megapiksel savaşları başlıyor
Nokia o dönemde halen Android dünyasına adım atmamak için direnmeye devam ediyordu. Bir taraftan yeni piyasaya girecek Windows Phone platformuna hazırlanan marka, son kurşununu ise PureView 808 ile harcadı. Doğrusu ölmekte olan marka, halen kamera tarafında ne kadar iddialı olduğunu yeniden kanıtlamış oldu.
Şimdilerde 41 Megapiksel pek önemsenmeyecek bir çözünürlük olsa da, o yıllar için henüz hayal edilemeyecek bir rakamdı. Peki ama Nokia bu değere nasıl ulaşmıştı? Nokia daha sonra da kamera odaklı modellerde kullanacağı PureView teknolojisiyle, o dönemin en büyük sensörüyle karşımıza çıktı.
Nokia Carl Zeiss lensten aldığı görüntüyü dev sensörüne aktarıyor ve yüksek çözünürlük elde ediyordu. Yine yazılımsal olarak bu çözünürlük 41 Megapiksel boyutuna kadar ulaşabiliyordu.
Nokia Symbian işletim sisteminin son üyesi olan 808, ne yazık ki işletim sistemi nedeniyle pazarda istediği başarıyı elde edemedi. Ancak bu model hem Nokia için hem de daha yüksek çözünürlük değerlerine ulaşmak isteyen akıllı telefon üreticileri için önemli bir milad oldu.
İlk iphoneun olmaması saçma
Merhaba, Dünden bugüne cep telefonu tarihi dosyamızda, ilk iPhone yani iPhone 2G’ye üçüncü haftada yer vermiştik, söz konusu dosya habere buradan ulaşabilirsiniz.
Kim yazdıysa eline sağlık bayıldım gerçekten
Bunu okuyacak işsiz tanımıyorum
Ben okuyorum. Sitedeki çoğu haberden daha kaliteli içeriğe sahip belgesel gibi. İlgi alanıma da girdiği için bunları gördükçe ilk çıktıları günleri hatırlıyorum
her marka dönem dönem telefonlarının bazı özellikleriyle sektöre yön verdi bugüne kadar. Lg de G2’nin çoğu özelliği ile öyleydi. Sektörün gidişatını, markaların planlarını değiştiren efsane bir telefon oldu.
Iphone cop